Usuari Discussió:Paucabot/Arxiu 1: diferència entre les revisions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 1.776: Línia 1.776:
== Benvingut Parrilla i Segura ==
== Benvingut Parrilla i Segura ==
Hola Pau. Havia començat amb un petit esboç la biografia d'aquest pintor manresà, esmentat, per exemple a [[Marta Pessarrodona]]. El text era el següent: "'''Benvingut Parrilla i Segura''', més conegut com '''Benvi Parrilla''', és un pintor nascut a [[Manresa]], ([[Bages]]) el 21 d'agost de 1977." Imagino que hagués pogut quedar solventat amb una plantilla tipus "en construcció" que no he sabut trobar. L'esborrada entenc que ha estat per no esmentar fonts ni categories. A veure si ho podem arreglar. Agrait. --[[Usuari:Josep Xicota|Josep Xicota]] ([[Usuari Discussió:Josep Xicota|disc.]]) 17:15, 12 des 2012 (CET)
Hola Pau. Havia començat amb un petit esboç la biografia d'aquest pintor manresà, esmentat, per exemple a [[Marta Pessarrodona]]. El text era el següent: "'''Benvingut Parrilla i Segura''', més conegut com '''Benvi Parrilla''', és un pintor nascut a [[Manresa]], ([[Bages]]) el 21 d'agost de 1977." Imagino que hagués pogut quedar solventat amb una plantilla tipus "en construcció" que no he sabut trobar. L'esborrada entenc que ha estat per no esmentar fonts ni categories. A veure si ho podem arreglar. Agrait. --[[Usuari:Josep Xicota|Josep Xicota]] ([[Usuari Discussió:Josep Xicota|disc.]]) 17:15, 12 des 2012 (CET)
:Hola de nou Pau. M'agradaria, en certa manera, tornar a començar amb el corresponent "no acabat, treballant" o com es digui la plantilla que he retirat. D'aquest manera em pots explicar exactament que és el que vols. De moment no ho entenc i menys sense previ avis. Agraït. --[[Usuari:Josep Xicota|Josep Xicota]] ([[Usuari Discussió:Josep Xicota|disc.]]) 15:13, 13 des 2012 (CET)

Revisió del 16:13, 13 des 2012

Usuari Discussió:Paucabot/Arxiu 1/Capçalera

Ús incorrecte del gerundi per indicar posterioritat o conseqüència

No tenia ni idea d'aquesta norma, estic canviant totes les que trobo i veig que en molts casos tinc certa dificultat per trobar una altre forma per expressar-me...--Mbosch (会話) 20:04, 1 jul 2012 (CEST)

Quina és la normativa de es o se? Es que per exemple jo sempre dic es centre no se centre. És més se centre em sona malament i tot :p. Gràcies--Mbosch (会話) 14:10, 2 jul 2012 (CEST)

Paracaigudes

Hola Pau. A l'article "Paracaigudes", hi ha 2 paràgrafs ("Tipus de paracaigudes" i "Salt") que coincideixen fil per randa amb l'article "Paracaigudes" de GEC. Com que l'autor Peer indica a la pàgina de discussió de l'article que va usar la GEC per fer part del mateix, vaig fer-li una consulta al respecte de si podia considerar-se o no una violació de drets d'autor. Això fa un mes aprox i no hi ha resposta. Pots aclarir-m'ho tu? Si ho és, què cal fer? Sense l'acord amb l'autor inicial, seria descortès esporgar l'article? I si resulta que GEC ha copiat de Viquipèdia? Agraït. --Moises (disc.) 16:55, 2 jul 2012 (CEST)

Copyvio afecta a tot l'article o només als paràgrafs en qüestió?--Moises (disc.) 17:06, 2 jul 2012 (CEST)

La fabulosa història de la senyora Wang

Hola Pau!

T'escric sobre l'article :"La fabulosa història de la senyora Wang".

Recorda que sóc encara inexpert dins la família Viquipèdia. Estic aprenent coses i em perdo amb altres aspectes. Per exemple , encara trobo difícil posar-me en contacte amb tu. Avui ho he aconseguit i sort!

La veritat és que no entenc la pega sobre l'article. L'escrit es basa en les dades que proporciona el llibre i alguna dada obtinguda arran de la presentació que es va fer a la Casa d'Àsia. per tant ....¿referències de tercers? és una demanda del sistema informàtic?

Atentament, Maurici el comentari anterior sense signar és fet per Maurici Corominas Dulcet (disc.contr.) 09:24, 3 jul 2012 (CEST)

Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB)

Hola! Voldria recuperar el text elaborat sobre l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) per tal d'adequar-lo a les normes de Viquipèdia, perquè va ser esborrat http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Esborrar_p%C3%A0gines/Historial/2012/06#Institut_d.27Estudis_Regionals_i_Metropolitans_de_Barcelona_.28IERMB.29 No trobo la forma de recuperar-lo per incloure les referències que es requerien.

--Donatiu (disc.) 20:22, 4 jul 2012 (CEST)

Proposta d'esborrament de la pàgina Categories inferiors de la Lliga Catalana de corfbol

Provaré de fusionar l'article amb el de Lliga Catalana de corfbol --Yuanga (disc.) 22:06, 4 jul 2012 (CEST)

En els propers dies aniré buscant més referències de tota aquesta informació i actualitzaré algunes dades --Yuanga (disc.) 22:52, 4 jul 2012 (CEST)

Fonts per verificar article Roger Montañola

Hola Paucabot. Sóc nova aquí. Quina informació hi falta perquè aprovis el contingut? O bé, que hi sobra per a que sigui verificable. Gràcies el comentari anterior sense signar és fet per LorenaUJ (disc.contr.) 09:30, 5 jul 2012 (CEST)

Comentari

Gràcies pels recordatoris que has fet al Mcapdevila, perquè el document del punt 1 ha estat molt instructiu al ser una errada que faig sovint en les meves traduccions. La resta de punts espero que en MCap se les faci seves, perquè son fàcils de solucionar i son habituals en ell.--KRLS , (disc.) 21:37, 5 jul 2012 (CEST)

Open Apps

Hola Pau,

T'escric sobre el recent article "Open Apps". Canviaré l'orientació de l'article i faré referència estricte a l'experiència concreta de la plataforma desenvolupada per la Universitat Oberta de Catalunya, sent curós en cenyir-me només a la definició evitant cap tipus de promoció.

De fet el concepte que proposem és nou i no té encara referències ni experiències per poder ser contrastat. Actualment només és una proposta basada en una sola experiència. Esperarem a publicar el concepte quan hi hagi literatura i experiències reals suficients. Potser d'aquí un any o dos.

Gràcies pel teu suport,

Xavier el comentari anterior sense signar és fet per Xmasbcn (disc.contr.) 15:16, 6 jul 2012 (CEST)

La fabulosa història de la senyora Wang

Hola Pau !

Gràcies pel teu ajut.

De totes maneres la manera de funcionar de Viquipèdia la trobo una mica complicada. Suposo que deu ser per la manca d'experiència.

M'escrius:"(...)la idea és que diguis en què es diferencia aquest dels milers de llibres que es publiquen cada any, és a dir, si ha rebut premis, ha estat rècord de vendes, etc. Tot això ho has de fer citant les fonts i aquestes fonts han de ser fonts fiables.(...)" .

Ho tindré present i faré més averiguacions. Em pensava que el fet de tocar el tema d'una catalana (abans de la Guerra Civil) es casés amb un intel.lectual xinès ja era suficient motiu per figurar a la Viquipèdia. Només recordo un cas curiós: la vida a una illa "a prop"d'Austràlia d'un metge català que va fugir de Catalunya arran de l'ocupació de Catalunya per part dels franquistes . Si ho comentés ¿hauria d'explicar si va rebre el llibre algun premi, comentar les vendes, etc,? Un país com el nostre . tan petit , no genera tantes vides singulars com les que coneixem en altres llocs.

A veure si puc explicar millor el motiu de l'article dedicat a aquest llibre.

Atentament.el comentari anterior sense signar és fet per Maurici Corominas Dulcet (disc.contr.) 12:28, 7 jul 2012 (CEST)

Salutacion

Benvolgut Pau Cabot:

Perdona si no contest els teus comentaris sobre el meu primer article Antoni Seguí Bennàssar, no entenc molt bé encnara el funcionament de la Viquipèdia. Com m'aconsellares he posat referències/links al meu article.

Gràcies per la teva paciència :)

Article sobre Josep Manel Ximenis

Benvolgut Sr. Paucabot, Li escric perquè ahir vaig ampliar l'article de la Viquipèdia sobre Josep Manel Ximenis, afegint-hi diverses referències. Primer de tot, se'm va dir que unes referències concretes no explicaven la frase "Ximenis és un dels polítics independentistes destacats del país", per la qual cosa les vaig fer constar en un altre lloc. Tot i així, i incomprensiblement per a mi, vostè va tornar a esborrar aquestes referències i les altres que hi havia afegit. Per altra banda, ens hi van posar dues notes, una que diu “Aquest article pot no complir els criteris generals d'admissibilitat” i l’altra que diu “Aquesta pàgina o secció és sospitosa de no respectar la neutralitat del punt de vista”. Només veig com a explicació per a això que vostè creu que la frase esmentada anteriorment és subjectiva o que no és neutra, ja que pel que fa a la resta de l'article, tal com ho veig, es tracta de fets objectius. Tot i així, penso que aquesta frase és certa i s'explica per la resta de referències que ja he posat al conjunt de l'article. Però, si igualment li sembla que això és poc, m'agradaria, doncs, que m'expliqués com ho he de fer, és a dir quin tipus de referència he de posar-hi per donar suport a aquesta afirmació. Espero la seva resposta. Moltes gràcies, Joan el comentari anterior sense signar és fet per Arenysdemunt (disc.contr.) 09:42, 10 jul 2012 (CEST)

Més sobre l'article de Josep Manel Ximenis

Benvolgut Sr. Paucabot: Moltes gràcies per la seva resposta; tot i així, crec que no m'ha contestat el que li he preguntat. Vaig treure les tres referències en qüestió i les vaig posar en un altre lloc, i vostè igualment les ha tretes. A part d'això, també hi havia més referències que vostè ha eliminat. No entenc per què ho ha fet, ja que són notícies, articles o vídeos que fan referència al que diu l'article. A part d'això, penso que és irrellevant qui sigui jo, sempre que el que diu l'article vagi acompanyat de referències que avalen el que diu, com penso que és el cas. A part d'això, si sóc una persona que té accés a informació diversa sobre l'article, penso que és enriquidor i és millor; sempre, evidentment, que no estigui manipulant les dades amb una visió parcial, com penso que no estic fent. Així, doncs, li demanaria que tornés a posar la versió completa de l'article, amb totes les referències, o que me'l deixés tornar a posar. Evidentment, les tres referències esmentades anteriorment no sortirien com a aval de la frase que Ximenis és dels polítics independentistes més importants del país (i aquí li recordo que m'hauria de respondre com he d'avalar aquesta informació si és que les referències que he posat a l'article -moltes de les quals vostè ha eliminat- no ho fan). Espero que finalment puguem arribar a una entesa, i estic segur que així serà si ho mirem objectivament i amb sentit comú. Moltes gràcies, Joan el comentari anterior sense signar és fet per Arenysdemunt (disc.contr.) 10:23, 10 jul 2012 (CEST)

Biokit

Bones ... No sé com treure el {{CC}} sobre que és una de les empreses més importants del sector a no ser que "empastifi" amb varies refs a alguns escrits on surt citada l'empresa junt amb altres empreses però no unes terceres (o sigui el que escriu la denota entre un seguit d'empreses del sector), dos exemples:

Com ho faries de forma elegant? (si es que amb això val com a citació)--Mafoso (Mani'm?) 10:49, 10 jul 2012 (CEST)

Bé, crec que he trobat unes refs valides : Informes de Biocat sobre el sector (en els dos publicats), --Mafoso (Mani'm?) 11:00, 10 jul 2012 (CEST)

Més Ximenis

Benvolgut Sr. Paucabot, Entenc perfectament les seves explicacions i les normes de la Viquipèdia, però tinc dubtes que això que comenta es pugui aplicar en aquest cas.

Pel que fa a les "fonts menys fiables", sí que pot semblar que mitjans com 3/24 o El Punt Avui són més imparcials que mitjans com Nació Digital o Llibertat.cat, ja que aquests últims són d'ideologia independentista i els primers no tenen una ideologia tan clarament marcada. Tanmateix, això no fa que automàticament siguin menys fiables que els primers, ja que, tot i que poden expressar opinions afins a aquesta ideologia, a les seves notícies hi presenten fets, i estan redactades per periodistes tan rigorosos com els que pot tenir el 3/24 o El Punt Avui. A Nació Digital, per exemple, hi treballa Gemma Aguilera, que també escriu a El Temps i a Sàpiens, que potser vostè consideraria més "fiables" que Nació Digital; tot i així, dubto que el rigor de la seva feina variï depenent de si treballa en uns mitjans o els altres. A banda d'això, tots els articles o textos que puguin fer referència a allò de què parla l'article haurien de ser benvinguts, tal com ho veig, perquè qui el llegeix tingui més informació a l'abast, esculli la que li interessi i valori si creu que és prou objectiva o "fiable" o no (i és molt discutible que siguin "redundants" o no aportin res a les altres; crec que això és tan sols la seva opinió). Quan es tracta d'un polític independentista, moltes de les persones que visiten la seva pàgina a la Viquipèdia és molt probable que vulguin saber què en diuen mitjans com Nació Digital o Llibertat.cat, a part de mitjans "més fiables" com 3/24 o El Punt Avui.

Sobre els vídeos a Youtube, tan cert com que poden ser "menys fiables" que els d'altres mitjans és que ho poden ser igual o més; per tant, aquest no em sembla un bon argument per no deixar que constin com a referències a l'article. Pel que fa a l'última frase, n'he canviat el redactat per tal que no digui que Ximenis és dels polítics independentistes més importants del país dels que actuen des del municipalisme, tot i que continuo pensant que és cert, i que ho avalen les múltiples referències que té aquest article, així com les que vostè ha eliminat per semblar-li "poc fiables". A banda d'això, una reflexió: Ximenis, entre altres coses, va ser qui va iniciar tota l'onada de consultes independentistes del país, que tant de ressò han tingut, quan va presentar la proposta al Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Munt; li sembla poc important? Dit això, i fet el canvi a aquesta frase, li torno a demanar si pot tenir en compte el que li comento i puc tornar-hi a afegir els enllaços que vostè ha eliminat. No es tracta que vostè "beneeixi" res, ja que, a part de la discutibilitat de la frase que he canviat, la resta de dades presentades a l'article són objectives, independentment de qui sigui o d'on sigui la persona que ho ha escrit.

Espero que entengui tot això i vegi que aquí no hi ha tanta parcialitat o poca fiabilitat com a vostè li sembla, potser perquè no està prou al corrent de la temàtica de l'article o per altres motius que desconec.

Moltes gràcies, Joan el comentari anterior sense signar és fet per Arenysdemunt (disc.contr.) 17:31, 10 jul 2012 (CEST)

Noms estranys

Hola Pau,

Tinc un problema amb dos articles que he creat. Resulta que s'han creat amb noms estranys. Els articles són: ratpenat cuallarg moçambiquès i ratpenat cuallarg de Spurrell. M'he adonat perquè des de l'article Mops hi podia accedir, però a la plantilla que hi surt als final de l'article em sortia l'enllaç en vermell (com si no s'hagués creat l'article). Per arreglar-ho he tractat de reanomenar-los a un article amb el nom correcte. Crec que l'he liat més. Ara necessito esborrar el articles incorrectes. Et paso les url's dels article incorrectes.

Veuràs que estan duplicats. Un amb "%EF%BB%BF" al davant del nom de la url (incorrecte) i l'altre no.

Moltes gràcies.--Sng (disc.) 18:51, 12 jul 2012 (CEST)

Perfecte. Ja surt tot bé. Amb això he pogut acabar una part de la feina. Gràcies mestre.--Sng (disc.) 19:14, 12 jul 2012 (CEST)

Lluís-Xavier Gonzàlez i Villaró

Hola Pau, disculpes, però no vaig posar la plantilla de "modificant"... de moment només hi he afegit les referències que tenia a mà "internàuticament", però quan vagi a casa, tinc algunes revistes, i altres per acabar d'enllestir-ho. Gràcies!! --Solde (disc.) 10:58, 13 jul 2012 (CEST) Bona tarda Pau: he afegit tres referències a l'article Lletrista (bàsicament, de la GEC), i en el cas del Lluís-Xavier Gonzàlez i Villaró també n'he afegit alguna més (i encara espero afegir alguna altra cosa...). Arriben a "l'alçada" de referenciació? Gràcies! --Solde (disc.) 16:31, 24 jul 2012 (CEST)

David Puertas

Hola Paucabot. Desconec el funcionament de creació d'articles a Viquipèdia i les normes que la regeixen, però fins fa poc hi havia un article dedicat a la meva persona (David Puertas Esteve) i, segons diu ara la pàgina, s'ha esborrat des del vostre compte. Hi ha hagut alguna irregularitat? Disculpeu la meva ignorància, però no estava gens malament tenir un article on es resumia la meva activitat musical, pedagògica i literària. Moltes gràcies. DAVID PUERTAS ESTEVE el comentari anterior sense signar és fet per 85.50.129.15 (disc.contr.) 16:40, 13 jul 2012 (CEST)

Rèptils

Hola. Ara me n'encarrego. El que cal és esborrar les categories "Lacertilis" i "Saures", que són les que causen els problemes amb el seu parafiletisme. D'ara endavant caldria fer categories monofilètiques.– Leptictidium nasutum 20:15, 13 jul 2012 (CEST)

No acompliment dels criteris generals d'admissibilitat de l'article "Barcino Oriens"

Bona nit,

Farà qüestió de poques hores, he creat l'article "Barcino Oriens" i de seguida he rebut l'avís del seu possible esborrament per "no acompliment de criteris generals d'admissibilitat". En primer lloc, m'agradaria dirigir-lo personalment a les organitzacions següents: - Fundació Cultural Hostafrancs (Barcelona) - Museu d'Arqueologia de Catalunya (Barcelona) - Festival "Magna Celebratio" i Museu de Badalona (Badalona) - "Jano" Reconstrucción Histórica. Ricardo Cagigal (Santander) - Jornades "Barcino Colonia Romae" (Barcelona)

Totes aquestes fonts donaran prova i testament de l'activitat d'aquest grup de reconstrucció històrica. En segon lloc, quin tipus de referències es poden o s'han de donar? No entenc la categorització d'aquestes referències i l'ús vague que es propicia: "referències"? Cites? Anotacions? Comentaris de les autoritats esmentades? Publicacions? Articles?

Gràcies.

--Jordiora 00:33, 14 jul 2012 (CEST)

Hola de nou! Gràcies per la resposta, però aleshores se'ns planteja un problema. L'article és sobre un grup que va néixer el 2010 i, per tant, no pot aparèixer en llibres o enciclopèdies. Així i tot, he estat buscant links d'organismes d'història, etc., en què tractin esdeveniments relacionats amb la reconstrucció que facin ressò del grup. Intentaré buscar més enllaços externs i/o fonts independents que en parlin, però és una tasca molt difícil.

D'altra banda, la versió anglesa de la Viquipèdia disposa de tot un llistat de grups de reconstrucció a nivell internacional: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_historical_reenactment_groups; i vaig pensar que calia una plana on constés algun d'aquests grups que operen a Barcelona, com és Barcino Oriens. Crec que és una informació que tothom hauria de tenir el dret de tenir i de conèixer. De manera que, si tot i després de posar alguns enllaços, encara no compleix els requisits d'admissibilitat, t'hauré de demanar ajuda.

Gràcies.

--Jordiora 17:41, 14 jul 2012 (CEST)

Bona tarda. Disculpa'm la insistència. Tanmateix, segueixo sense entendre per què "el grup no deu ser admissible a la Viquipèdia". I encara entenc menys el "deu" en comptes d'un "hauria de". Per què hem de privar els lectors d'aquest article? Per què no podem portar a la llum l'existència d'aquest grup? Per què una experiència docent com aquesta no pot entrar dins del món de la Viquipèdia? No és una enciclopèdia on tot el coneixement (excepte el plagi, el subjectivisme i la incitació a l'odi) té cabuda? Són moltes preguntes les que tinc i una sola resposta la que em dónes: "el grup no deu ser admissible a la Viquipèdia".

Em sap molt de greu, però el to que has utilitzat, les paraules, les explicacions i els raonaments tan i tan curts de tot el que em dius i/o ordenes, no les entenc. Dius que l'article de Reconstrucció històrica http://ca.wikipedia.org/wiki/Reconstrucci%C3%B3_hist%C3%B2rica encara ha de millorar molt. Com es pretén millorar-lo si des de bon començament es priva absolutament d'introduir informació sobre un grup que s'hi dedica i que, a més, ha obtingut el reconeixement de les entitats més importants en l'arqueologia de Catalunya.

--Jordiora 21:06, 14 jul 2012 (CEST)

Camamil·les

Hola Pau. T'escric en referència a l'article "Camamil·la de muntanya", que vas crear tu. Normalment, els articles que només diuen "X (Nomus cientificus) és una subespècie de Y que és endèmica de Z" no compleixen els criteris d'admissibilitat que s'apliquen als articles de botànica. Podries afegir-hi tres o quatre línies d'informació més específica? Si no, caldria fusionar-lo amb l'article "Espernallac". Gràcies.– Leptictidium nasutum 14:53, 14 jul 2012 (CEST)

Perfecte. Moltes gràcies. – Leptictidium nasutum 16:15, 14 jul 2012 (CEST)
Hola. Sí, és "coleoïdeu", ja ho he canviat.– Leptictidium nasutum 08:56, 29 jul 2012 (CEST)

Imatges

Hola, em podries dir si les imatges d'aquesta web tenen copyright? Gràcies, --Nknudsen · 21:06, 14 jul 2012 (CEST)

Hola de nou, intentant referenciar l'article Txarango m'he preguntat si per exemple en el lloc on parla dels components del grup on el algun altre lloc es pot usar una font primària? --Nknudsen · 12:44, 16 jul 2012 (CEST)
En aquest cas estem parlant de fonts pròpies (meves) o del grup?--Nknudsen · 15:52, 16 jul 2012 (CEST)
Llavors es pot considerar un expert reconegut en el camp un integrant del grup no?--Nknudsen · 15:56, 16 jul 2012 (CEST)

Univers de Monkey Island

Hola! He vist que m'has afegit una plantilla per a què "reparteixi" citacions pel text de l'article, de fet, tal com posa al principi, està inacabat i per tant encara no he afegit citacions als paràgrafs, entre d'altres coses, però no t'escric per això.

El problema amb Monkey Island és que, o bé cito reiteradament les fonts en cada paràgraf i l'omplo de citacions a les mateixes webs i als propis jocs, o bé ho poso resumit al final. No puc incloure imatges dels jocs pel problema dels drets, cosa que simplificaria el text, i ja tenia pensat d'afegir alguna citació directa sobre els creadors de la sèrie, etc. En principi he optat per incloure explícitament només a quin joc pertany cada objecte, localització i/o personatge, ja que m'ha semblat excessiu afegir tantes citacions i referències que no permetin llegir el cos de l'article. Estem parlant d'una colla d'elements i personatges que surten als jocs i que els fans conèixen bé, no de localitzacions geogràfiques reals, amb una història real, els personatges també són inventats, és quasi com posar múltiples citacions al resum de l'argument d'un llibre de ficció que no inclou cap aspecte rellevant de cap camp científic, històric, etc. Potser podria citar els Monty Python, els Germans Marx o en Michael Ende, ...

Perdona, ho he salvat sense signar, --Luna92 (disc.) 18:05, 15 jul 2012 (CEST)

Intentaré explicar-me millor, no sé si mai has jugat a cap dels antics jocs de LucasArts, si no ho has fet, potser et costi d'entendre de què va tot això. Parlem d'un món de ficció / fantasia, amb poca relació amb la història i el món real, amb molta temàtica pròpia de l'absurd, de l'humor, del sarcasme i de la ironia. Potser podria fer una comparativa dels molts elements, personatges i situacions de Monkey Island que aparèixen a les pel·lícules dels Pirates del Carib, ... Potser podria ser una mena d'annex o llistat complementari en un altre article, si tinc temps, ho faré.

Et poso un exemple relativament proper, molt més complex i molt més citable: la primera pel·lícula de La Guerra de les Galàxies. Imagina't que fas un article sobre l'Univers de La Guerra de Les Galàxies (que, per cert, em sembla que no existeix en aquesta viquipèdia, o com a mínim no a fons i ben detallat, dels videojocs, ni un n'he trobat), fas un llistat dels personatges i n'expliques el caràcter, els fets amb què es relaciona, els planetes que surten i els elements més destacats, com les espases làser, l'Estrella de la Mort o el Falcó Mil·lenari, pots fer alguna citació de tipus científic, però dubto que analitzis els personatges des d'un punt de vista purament psicològic, citant estudis seriosos, etc, segurament parlaràs de, per exemple, la princesa Leia descrivint-la com a filla de tal, adoptada per tal, germana de tal, protagonista de tal i tal pel·lícula de la sèrie, pots parlar del vestuari i dels pentinats, de les seves relacions amoroses i/o del seu paper en la trama de les pel·lícules, ...

Estic parlant d'un món de ficció amb trames molt més complicades (degut als còmics, llibres, videojocs, sèries de televisió, etc que es podrien citar d'alguna manera), en el cas de Monkey Island només tenim 5 jocs, amb llocs, elements i personatges que es repeteixen (vindria a ser com si de la Guerra de les Galàxies només tinguéssim les tres primeres pel·lícules i res més). Realment no em puc imaginar cap altra manera de citar les fonts que fer referència constant als videojocs, cosa que ja he fet i continuo fent en el propi text de l'article. Ja t'he dit abans que hi ha uns pocs punts en què ja pensava afegir una citació concreta (autors, etc), però en la major part de l'article em sembla una mica absurd per les característiques del text - en aquest cas concret, no parlo d'altres tipus d'articles de la viquipèdia, que consti i que no hi hagi malentesos -.

No sé si ha quedat clar, sinó, m'ho dius i t'explico el que vulguis. --Luna92 (disc.) 18:41, 15 jul 2012 (CEST)

Curtet que he de sortir, ja he afegit fonts externes, una de les quals és la pròpia viquipèdia de Monkey Island. A veure, tornant a l'exemple anterior, com ho faries tu per parlar de la princesa Leia, i de l'Estrella de la Mort? Citaries només fonts externes o parlaries també de les pel·lícules? Et puc citar alguns llibres d'efectes especials que parlen del disseny i la construcció de l'Estrella de la Mort, però no serveixen per a descriure-la i expliacr-ne el significat totalment, hi ha una sèrie d'implicacions argumentals, ... Però, i la princesa Leia? Podem parlar dels dissenyadors de vestuari, dels maquilladors i perruquers del rodatge, però això no acaba de descriure el personatge, i els jocs de Monkey Island són molt més simples en aquest sentit. Potser podríem citar constantment en George Lucas, a cada frase i cada paràgraf, però tindria sentit? O val més parlar d'en George Lucas en algun apartat, dient que és el creador, junt amb d'altres, d'aquest univers (amb citacions concretes) i després passar a descriure'l? Què fem amb Tatooin, per exemple? --Luna92 (disc.) 19:12, 15 jul 2012 (CEST)
Hola, et volia preguntar perquè m'estàs modificant les categories de Monkey Island. Has posat que és una obra literària, però és una saga de videojocs i és un univers de ficció (com el del Senyor dels Anells o l'Autoestopista Galàcic de Douglas Adams), i no un llibre, i són dels més importants de LucasArts dels anys noranta. De fet, els han versionat i reeditat últimament, i fins i tot n'han fet un de nou. --Luna92 (disc.) 12:39, 3 set 2012 (CEST)
Molt bé, doncs deixo això de la literatura, però la resta de categories són correctes, no veig perquè s'han d'eliminar.--Luna92 (disc.) 20:21, 3 set 2012 (CEST)
Que sí, que és el món, els personatges, etc d'una saga de videojocs de LucasArts. --Luna92 (disc.) 20:27, 3 set 2012 (CEST)
Ja vaig pensar que seria ideal fer una categoria amb el nom Monkey Island (com hi ha en els altres idiomes), que aquest article vagi allà dins i que la categoria vagi dins de les categories que he posat (p.e. sagues de videojocs), però hi ha el problema del mínim de 5 articles dins de la categoria, i com que encara no estan tots creats, no es pot fer per les normes de la Viquipèdia en català. Suposo que així tindríem els problemes resolts i la categorització seria més precisa que ara mateix. --Luna92 (disc.) 20:37, 3 set 2012 (CEST)
Últimament estic molt enfeinada i quasi no tinc temps per a fer res, però intentaré aconseguir els cinc articles mínims. Deixem, demoment les categories així (he tornat a posar al de les obres literàries) i ho canviem tot quan es pugui crear la categoria de Monkey Island?--Luna92 (disc.) 13:37, 4 set 2012 (CEST)

La gallinaire

Bona tarda Ermengol,

Ahir, en esmenar un text de l'article dedicat a La Seu d'Urgell, seguint els consells d'en Paucabot, vaig adonar-me que havies inclòs a l'article sobre La Gallinaire, els imports percebuts pels litigants privats. Tot i ser disponibles per a qui hi estigui interessat, no en debades hi va intervenir l'Administració local, crec que és un cert grau d'irresponsabilitat cara a la seguretat d'aquesta gent fer-ne una difusió permanent. també crec que no aporten res de valuós a la informació sobre el tema per al públic en general. Veig que els has tornat a recuperar (i jo els cabo de tornar a treure). Si no hi ha intencionalitat política en la publicació d'aquesta informació, voldria compartir el criteri que és millor no mostrar-la. No crec que sigui una informació habitual a la Viquipèdia.

Nou article "Fonologia del gaèlic escocès"

Benvolgut Paucabot,

D'aquí a uns dies em posaré en la redacció de l'article Fonologia del gaèlic escocès, però tinc un dubte. L'ideal seria crear un article per cada secció lingüística de la llengua, és a dir, fonologia i fonètica, i morfologia i sintaxi. Tanmateix, no seria potser més convenient fer un article més genèric, com "Gramàtica (o Lingüística) del gaèlic escocès"? La secció a la Viquipèdia en català sobre aquesta llengua és molt pobre, i crec que necessita una empenta com aquesta. Un altre dubte és el següent: es pot agafar la informació de l'article en versions en altres idiomes i traduir-la al català? Com s'hauria de fer?

Moltes gràcies.

--Jordiora 20:21, 16 jul 2012 (CEST) el comentari anterior sense signar és fet per Jordiora (disc.contr.) 22:42, 16 jul 2012 (CEST)

Manquen referències a El Realenc (Crevillent)

Hola Pau, sí sí, ja se que he de millorar l'article i posar-hi alguna referència però, vaig penjar l'article anit cap a les 2 del matí i, sincerament, no em feia goig millorar-ho a aquelles hores. Almenys l'article està fet, aquesta vesprada o demà el millore i l'afegeixo notes i referències ;). --2001:720:1014:A001:B1CF:CA56:8393:8D65 (discussió) 09:19, 17 jul 2012 (CEST)

Plantilla referències

Què és el que passa? Els enllaços de Google Books se'm desmunten. Gràcies--Nknudsen · 15:46, 17 jul 2012 (CEST)

Éssers vius

Bona tarda. No, el nom d'aquesta categoria no s'hauria de canviar. Els epònims són una excepció a la regla general d'adaptar-ho tot al català. Quant als altres dos noms, ara me n'encarrego. – Leptictidium nasutum 20:41, 17 jul 2012 (CEST)

Sí, sí, no havia llegit bé el que deies. Pensava que havies dit que s'havia de moure la categoria a Malpigials, no de Malpigials. Doncs sí, hauria de ser "Malpighials".– Leptictidium nasutum 09:17, 18 jul 2012 (CEST)

Gegants

Per variar, tornem a tenir disparitat d'opinions... XD però no t'escric per això. Precisament estic preparant un article sobre gegants de Cardona (és el meu article 2500! hahaha). Pots donar-hi un cop d'ull: Usuari:Beusson/Proves. Si creus que ha de tenir problemes d'admissibilitat ja no hi continuo perdent-hi hores de feina. Els dos llibres que en parlen són els que tinc i d'on trec l'informació. Només hi puc afegir noticies de Regió 7 o altres publicacions semblants. Si et plau, diguem alguna cosa. Fins aviat! --Beusson (disc.) 22:19, 17 jul 2012 (CEST)

No el tinc a mà. Ja miraré si el trobo i llavors ja decidiré si segueixo treballant-hi. Ja et diré alguna cosa abans de penjar-lo. Gràcies per mirar-te'l! --Beusson (disc.) 22:48, 17 jul 2012 (CEST)

Assassin's

Crec que queda millor com ho has deixat. Sobre això de plegada, no entenc el que vols dir, ja té la opció de plegada i desplegada.--Mbosch (会話) 22:43, 17 jul 2012 (CEST)

Oks, ja he entès que volies dir xD Gràcies.--Mbosch (会話) 22:55, 17 jul 2012 (CEST)

Hola Pau! Tot allò que vaig posar a l'article ho vaig extreure de la seva pàgina web i memòria corporativa del centre. Ambdues fonts les vaig indicar en els enllaços externs. Cal que ho posi també com referències? Gràcies pel teu comentari. Una salutació. el comentari anterior sense signar és fet per Vgvilch (disc.contr.) 08:59, 19 jul 2012 (CEST)

Hola de nou. Acabo de modificar l'article (perdona que al principi m'he oblidat d'entrar amb el meu nom d'usuari) incloent tres referències externes i fiables (esment del centre a la web de la UPC , a la web del CSIC i de una xarxa de centres de recerca de la Generalitat de Catalunya). A més, en enllaços externs he afegit un enllaç a un reportatge fet per una productora audiovisual externe al centre. És suficient? Gràcies!. el comentari anterior sense signar és fet per Vgvilch (disc.contr.) 10:31, 19 jul 2012 (CEST)
Hola Pau. Perdona si ho estic fent malament. Entenc que en ser institucions públiques fiables i diferenciades, les referències d'UPC i CSIC serien válides. Com a referències externes podria indicar notícies de diaris digitals on es parla del centre, però crec que no tenen tanta validesa, oi?. Per exemple: del diari AVUI (http://paper.avui.cat/ciutats/detail.php?id=190644) o del diari El Mundo (http://escritorio.acceso.com/upc/ca/dossier/verpdf.html?news_id=56252910&sp_id=419&file=000XHP0U.pdf&sp_subject=Not%EDcies%20UPC&comp_id=6394&clip_id=303&thumb=full&full_pg=1). Si et sembla bé, podria afegir també el document del DOGC(Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) on es crea el centre com Institut Mixt de Recerca: http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/5117/974816.pdf el comentari anterior sense signar és fet per Vgvilch (disc.contr.) 11:37, 19 jul 2012 (CEST)

Re: penyal de Gibraltar

Ja crearé l'article (dins el Viquiprojecte:GibraltarpediA). Que hi hagi redireccions incorrectes no és excusa :-P total hi ha uns 20 articles que hi enllacen, es poden revisar un a un.--Arnaugir 11:16, 19 jul 2012 (CEST)

Per cert, no veig enllaços incorrectes. Jo crec que es pot esborrar i ben aviat el crearé.--Arnaugir 11:19, 19 jul 2012 (CEST)
Bé, ho he canviat però tampoc sé ben bé a què es refereix. Ja creo l'article ara i fora problemes :-P--Arnaugir 11:24, 19 jul 2012 (CEST)

Proposta d'article de qualitat per a Peníscola

He estat ampliant enormement l'article de Peníscola, conforme amb les indicacions d'una lectura avaluadora de l'any 2009. A més, he ampliat amb altres branques que no van ser nomenades en aquella proposta. La meua intenció és proposar-lo com a article de qualitat, i voldria saber la teua opinió al respecte, en quins apartats es podria millorar encara més, i que m'explicares el procés per a que siga proposat com article d'opinió, ja que ho he estat llegint en el corresponent apartat però no ho acabe d'entendre. Moltes gràcies de bestreta. --Túria (disc.) 18:46, 19 jul 2012 (CEST)

DNI Català

M'agradaria que m'expliquessis una mica millor això de les referències i a on seria adequat col·locar-les. Tanmateix ara he de sortir i no hi seré fins al vespre, m'agradaria que no l'esborréssiu.
Gràcies i fins aviat el comentari anterior sense signar és fet per Oriol20 (disc.contr.) 17:57, 20 jul 2012 (CEST)

Categoria petita a Escoles públiques de Badalona

Hola Pau: Tens tota la raó. Cap problema en què esborris les dues categories. Més endavant, quan tingui un nombre suficient d'escoles creades ja tornaré a crear les categories. És que estic de vacances i, ara que tinc temps, m'he portat el document de referència 1 que indico en l'article Escola Artur Martorell de Badalona, que ja existia. La meva intenció és anar fent petits articles de les diferents escoles de Badalona a partir d'aquest document. Salutacions cordials.--Aronu (disc.) 22:08, 21 jul 2012 (CEST)

D'acord. m'ho miraré i actuaré segons les indicacions. Molt agraït.--Aronu (disc.) 15:52, 22 jul 2012 (CEST)

hola, pregunta...

Hola pau!

tinc algunes preguntes sobre viquipédia .

on puc contactar amb tu?

es fa per aquí ?


Gracies. el comentari anterior sense signar és fet per Applemacq (disc.contr.) 15:04, 23 jul 2012 (CEST)

Problemes de drets d'autor: Associació per a l'ensenyament del català

Bon dia, Hem rebut aquest missatge (missatge de copyvio)

La pàgina de l'APLEC(Associació per a l'ensenyament del català)a la Viquipèdia ha estat creada pels propis membres de l'associació, i han fet servir el seu material, que es troba a la web aplec.cat, propietat de l'associació, per crear aquesta pàgina. Els textos que es troben en la web aplec.cat també han estat redactats pels mateixos membres de l'associació. Ara mateix us enviarem un correu intentant fer-ho de la millor manera, principiants en el món de la Viquipèdia ens costa entendre com funciona tot plegat. Lamentem aquest incident i esperem que es pugui solucionar molt aviat.

Molt atentament,

X. Beltran, encarregada de les publicacions de l'APLEC el comentari anterior sense signar és fet per Aplec (disc.contr.) 14:59, 23 jul 2012 (CEST)

RAVANET VERD

Fonts a l'entrada RAVANET VERD : Dela, Guillem ,Suplement especial revista Campanet núm. 60 gener-febrer 1992

Pere Rosselló Bover; Actes del Desè Col.loqui Internacional de LLengua i Literatura Catalanes (Frankfurt 18-25 setembre 1994);Publicacions de l'Abadia de Montserrat (Pàg. 114 ) el comentari anterior sense signar és fet per REINES (disc.contr.) 20:00, 23 jul 2012 (CEST)

Otto Neugebauer

Hola:

No sé si posar-li la categoria "Historiador" a Neugebauer és gaire apropiat. Els seus llibres no se'ls tragaria cap historiador convencional. Sobre tot la seva Història de la Astronomia Antiga (1200 pègines de fórmules trigonométriques i de geometria esfèrica per explicar-nos perquè a Ptolomeu li funcionava el sistema frl Almagest... "Historiador de la Matemàtica" seria lo apropiat, però suposso que aquesta categoria no existeix... Jo també li el posaria a la categoria de "matemàtics", com a mínim. --Ferran Mir (disc.) 19:51, 23 jul 2012 (CEST)

OK. Doncs li afegeixo "Matemàtic". De totes formes potser caldria tenir alguna subcategoria en la categoria "Historiadors": Ja he vist que hi ha la subcategoria "Historiadors de l'art" i també de la "Historiadors dels escacs" (glubs...). Potser convindria una subcategoria de "Historiadors de la Ciència"--Ferran Mir (disc.) 20:06, 23 jul 2012 (CEST)
D'acord. He mirat si hi havia entrades d'historiadors de la ciència reconeguts i he vist que "George Sarton" porta la categoria de "Història de la Ciència". No és una mica embolic que hi hagi la categoria "Historiadors" i la categoria "Història"??? el comentari anterior sense signar és fet per Ferran Mir (disc.contr.) 20:26, 23 jul 2012 (CEST)
Ja ho he vist! La categoria "Història" deu ser per a posar-hi fets històrics... No per posar-hi persones que estudiaven la Història. Caldria treure a "George Sarton" i a "Charles Sanders Peirce" d'aquesta categoria i posar-los a la d'"Historiadors de la Ciència". Aleshores ja en tenim 5: Otto Neugebauer, Alexander Koyré, Charles Peirce, Jean Dieudonné i George Sarton... Si et sembla bé, ho arreglo així i practico una mica lo de les categories...--Ferran Mir (disc.) 20:35, 23 jul 2012 (CEST)
Collons... (amb perdó)... Si que va ràpid això! Acabo de crear la categoria i traslladar cinc historiadors de la ciència i ara ja en veig 13 a la categoria!!!! Qui ha posat els altres? No em queixo, eh! Tot el contrari: està clar que Crombie i López Piñero són grans historiadors de la ciència en els que jo no havia pensat, però segueixo preguntant-me com pot haver anat tan ràpid... --Ferran Mir (disc.) 21:04, 23 jul 2012 (CEST)
No hi ha res com tenir experiència... A mi no se m'hagués acudit de fer una cerca d¡aquesta forma.. Moltes gràcies, així anem aprenent els principiants--Ferran Mir (disc.) 20:17, 24 jul 2012 (CEST)

"Charles Peirce" i "Charles Sanders Peirce"

Hola Pau:

Mirant tot això dels historiadors de la ciència he vist que tenim dues entrades per a la mateixa persona: "Charles Peirce" i "Charles Sanders Peirce" són la mateixa persona. Algú hauria d'arreglar-ho, jo no en sóc cap especialista en semiótica (una mica més en lògica) i no puc fer-ho. En la meva opinió està millor l'article "Charles Sanders Peirce", però no estaria de més afegir-hi lo de la concepció triàdica del signe (tot allò del rema, dicent i argument / icona, índex i símbol / ...) que està a l'altre article, perquè potser sigui l'aportació més notable de Peirce I Bona nit!... M'en vaig a sopar i dormir--Ferran Mir (disc.) 21:16, 23 jul 2012 (CEST)

I si cap dels dos autors es posa a la feina, què passa? Deixem aquesta anomalia per sempre més?--Ferran Mir (disc.) 20:19, 24 jul 2012 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat de: CompVent

(copiat el text del recordatori) --Applemacq (disc.) 21:25, 23 jul 2012 (CEST)

ETSEA

Pots borrar l'article ETSEA si ho consideres necessari, no hi ha cap més referència disponible.--Hinox (disc.) 18:19, 25 jul 2012 (CEST)

Com vegis, però no sabria com fusionar-ho... Per cert, també s'ha de fusionar l'article papallona dins de ropalòcer (i tot el qu eno hi encaixa, borrar-ho, ja que pertany a l'article lepidòpter).--Hinox (disc.) 18:36, 25 jul 2012 (CEST)

Recordatori admissibilitat

Hola pau, ja he actualizat la pagina.

--Applemacq (disc.) 19:02, 25 jul 2012 (CEST)

Però per quin motiu no pot ser el propi llibre? Entenc que es pugui complementar la informació amb altres fonts o enllaços però, des del meu punt de vista, és una mica absurd. el comentari anterior sense signar és fet per Cartomagne (disc.contr.) 21:32, 25 jul 2012 (CEST)

Olotins il·lustres

Pots pegar un cop d'ull a Olotins il·lustres. He de marxar i no tinc temps de mirar si s'ha de fusionar/FVA/el que sigui. Merci--Arnaugir 21:38, 25 jul 2012 (CEST)

Problemes de novell

vaja complicació de pagines,.... tenc intenció de deixar una referencia de fonts a un article i us assegur que estic perdut. SIncerament es complicadissim tot. el comentari anterior sense signar és fet per 79.150.160.182 (disc.contr.) 11:45, 27 jul 2012 (CEST)

Substància blanca, substància grisa

Hola!

Ambdues corresponen a [[Categoria:Sistema nerviós central]], i no solament a [[Categoria:Medul·la espinal]], ja ho he corregit.

Ara si que l'has errada!. Vindrà la bruixa Barcelona i amb un cop d'escombra eliminarà [[Categoria:Medul·la espinal]], tot i que sigui ben coherent la seva existència. Au, tal com Barcelona diria: posat a fer els articles que falten per completar el nombre suficient!

Amb humor:

--Jmarchn (disc.) 16:58, 27 jul 2012 (CEST)

Sobre els cometaris a la meua pàgina de discussió

Entesos, ja veus que ho practico! Gràcies --Xbosch (disc.) 22:23, 27 jul 2012 (CEST)

Parazous

Crec que hauries d'eliminar la creació de la categoria de Parazous. Actualment es considera un grup caduc ja que s'ha demostrat que la classificació era incorrecta. De fet ho explica el mateix article. el comentari anterior sense signar és fet per 80.30.239.32 (disc.contr.) 12:55, 28 jul 2012 (CEST)


No sé què demanes exactament. I no es podria consensuar una classificació per a tots els éssers vius? A la taula de dalt a la dreta de l'article de http://en.wikipedia.org/wiki/Human hi ha un llapis vermell, si hi pitges hi pots veure la classificació consensuada entre experts de molts camps diferents que es fa servir per als articles dels éssers vius. Aquí cada article va al seu aire i així és impossible. el comentari anterior sense signar és fet per 80.30.239.32 (disc.contr.) 13:01, 28 jul 2012 (CEST)

Depèn del criteri que facis servir. Semblen animals per què no s'assemblen a plantes, i sembla el més probable, però no es pot acabar de descartar que fos un tercer grup que no va aconseguir arribar als nostres dies. No sé què comporta això del projecte de taxonomia, però si es tracta d'escriure paral·lelament tota la ingent taxonomia a fer servir el mètode anglès http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Automatic_taxobox sembla el més eficient. el comentari anterior sense signar és fet per 80.30.239.32 (disc.contr.) 13:38, 28 jul 2012 (CEST)


Les categories com http://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Microlepid%C3%B2pters també diria que es poden tocar. No veig útil això d'entrar i que a dins només hi hagi una categoria i a dins una altra i a dins una altra fins arribar a l'únic article.

Ulls de Santa Llúcia

Hola Pau,

He refet l'entrada del tot. De fet no es un fòssil. És per això que he esborrat l'entrada d'infringir el copyright.

--Marc Moliné (disc.) 21:33, 29 jul 2012 (CEST)

Bon dia!

Ei, espere que tot et vaja bé malgrat els maldecaps que teniu a les Illes (de fet al Principat tampoc no va molt bé la cosa; ací per sort ens escapem una miqueta per ara...). No et preocupes, fins a cert punt em fa plaer anar enviant-li tots aquests comentaris dolents; de fet s'ho busca i no hi ha manera que ho entenga... Aquesta gent es pensa que és superior i que per força els altres han de fer el que ells volen... No sé si respondrà (espere que no ja que francament s'ha de ser masoquista per a continuar...) ja veurem i quan em cansaré ja no li faré cas, però ara m'ho passe bastant bé, fent jocs de paraula pèssims entre d'altres coses (i a més supose que va divertint la gent que s'ho mira...)... Que et vaja tot molt bé, una abraçada ben bona i sobretot molt bon estiu i descansa! Claudi/Capsot (disc.) 17:05, 30 jul 2012 (CEST)

Categoria Discussió:Enverinaments, intoxicacions i alguns altres efectes de causes externes

Hola,

Repensant-ho tot finalment he decidit d'eliminar-la i no seguir el paral·lelisme de denominació de la wiki anglesa (que seria el que he posat en aquesta pàgina, ja que Poissoning -degut al contingut- no pot ser traduït només per Enverinaments). Així serà "Efectes de causes externes" (incloent traumatismes), mentre que "Efectes de causes externes" passarà a ser "Altres efectes de causes externes".

Una mica embolicat però ja ho veuràs.

--Jmarchn (disc.) 18:53, 31 jul 2012 (CEST)

Categoria:Altres efectes de causes externes

Potser tinguis raó, però ho he fet per establir una correspondència amb la categoria de la wiki anglesa i hebrea. Ara la correspondència de continguts és idèntica. Pensem-ho. --Jmarchn (disc.) 19:44, 31 jul 2012 (CEST)

A més no sabria com denominar les altres causes externes com a nova categoria i quedarien "inclassificades" dins d'"Efectes de causes externes" la insolació o el mal d'alçada. --Jmarchn (disc.) 19:48, 31 jul 2012 (CEST)

Bé, ja ho he arreglat segons la teva proposta. --Jmarchn (disc.) 19:55, 31 jul 2012 (CEST)

Afegida l'explicació a "Malalties i trastorns per etiologia" --Jmarchn (disc.) 20:09, 31 jul 2012 (CEST)

Categorització mèdica

Com pots veure he faltat a la meva paraula escrita, de fa mesos en la discussió sobre el nombre d'articles necessaris per a fer una categoria. Jo esperava, tal com vaig apuntar, que tu hi posaries ordre...

Una vegada més m'he adonat de la inutilitat de la norma dels cinc articles per categoria. Passant, així, més hores de les necessàries per ordenar articles, i havent pogut crear categories que en el futur s'aniran omplint. Per exemple: les revistes mèdiques, trastorns hidroelectrolítics, trastorns acidobàsics, etc. La situació en les categories de Fàrmacs encara és tan o més penosa que la mèdica. Però em repeteixo com l'all...

--Jmarchn (disc.) 22:04, 31 jul 2012 (CEST)

Síndrome de Bernard-Horner

Les síndromes han d'anar penjades (a més de la categoria "Síndromes") de "Malalties i trastorns de ...". No han d'anar penjades d'una categoria anatòmica.

Una altra qüestió és que les síndromes puguin estar agrupades com a tals ("Síndromes del sistema nerviós central"). El que passa és que les distincions entre una malaltia i una síndrome no sempre són clares. Així una síndrome és pot considerar a vegades com una malaltia (actualment la sida) o com una síndrome (la sida en els primers anys, en que no se'n sabia la causa ni hi havia un mètode analític de diagnòstic).

Més interessant és separar signes i símptomes (ambdós es poden considerar trastorns) de malalties i síndromes (aquest darrer i pel que he dit, es pot considerar trastorn, o malaltia quan hi ha una causa).

--Jmarchn (disc.) 23:45, 31 jul 2012 (CEST)

Bon dia, una pregunta

Bon dia Pau, acabe d'escriure a Panotxa ja que veig que està mirant de millorar l'article d'en González-Mestres. He vist que hi havies introduït alguns canvis i m'agradaria d'entendre la vostra posició al respecte. Gràcies per algun aclariment o resposta, fins ben prest, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 09:41, 1 ago 2012 (CEST)

Gràcies pels aclariments i la resposta claríssima, que et vaja tot molt bé. Ara bé em sembla que tenen els companys ben ocupats amb les IPs i tot això, es veu que aquesta gent ja té molt de costum a les seues pràctiques (i probablement molt d'accès material i tècnic) que ja van iniciar/utilitzar a la viqui anglesa (que he vist una miqueta) i a la francesa (ací en canvi no sé qué hi hauran fet...), crec que aniran emprenyant durant molt de temps malgrat el blocatge d'algunes IPs. En qualsevol cas, de nou gràcies, ja que em té molt preocupat el tema, la mala fe visceral que manifesten i el que pot arribar a fer una persona per a tenir la seva biografia; em sembla gairebé inconcebible, però bé, deu ser la naturalesa humana. Una abraçada ben bona, Claudi/Capsot (disc.) 09:54, 1 ago 2012 (CEST)
Pau, no sé si no es tracta d'una altra persona aquesta vegada. Sisplau, mira el que he escrit a la discussió sobre titella, gràcies! Capsot (disc.) 11:50, 1 ago 2012 (CEST)
Tenies tota la raó, era el mateix Lluíiiiiis de sempre. Ho has fet molt ben fet. Acabe de deixar un missatge a la conversa sobre comptes titella dient que a l'anglesa ja havia fet servir Jaumeta, havia deixat un enllaç amb part dels problemes que tingueren allà que es veu que van dura molt de temps, és perseverant i es veu que no té gaires coses més que fer excepte que li accepten per força la seua biografia... Bona nit, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 22:44, 1 ago 2012 (CEST)

Cervell i resta de l'encèfal

En el seu moment ja vaig pensar en dir senzillament "Encèfal", la qual cosa és etimològicament correcta (i així ho han fet els portuguesos en la seva wiki).

Els motius pels quals he optat per "Cervell i resta de l'encèfal" són:

  1. Cervell és, en una recerca, fàcilment localitzable.
  2. Encèfal és un terme molt poc emprat en la nostra llengua i pels professionals de salut (us ho dic com a metge que sóc).
  3. Cervell és un mot més compartit amb les altres wikis (i això dóna peu a la puntualització que faig en la informació de la no-equivalència de cervell-brain que es produeix massa sovint en la literatura científica, influenciada per la preponderància de la llengua anglesa).

--Jmarchn (disc.) 16:05, 1 ago 2012 (CEST)

Respecte al que dius:
Cervell ja s'usa a la categoria superior, no hi ha por de perdre's.
Jo no m'hi perdré, però el que és cert és que hi ha molts viquipedistes (per això he fet l'advertiment) que s'hi han perdut: només et cal mirar les correspondències entre wikis, o per exemple el contingut de Cerebro (on hi ha moments en que es refereix a l'encèfal i en altres al cervell).
El nom de la categoria ha de ser el més senzill possible i a hores d'ara el nom de la categoria no compleix aquesta condició.
Indiscutible.
Categoria:Encèfal mai serà tan complicat com milers d'altres categories que tenim com Categoria:Triclàdides, per exemple.
No entenc l'exemple, en aquest cas no hi ha cap tipus de confusió. No es tracta del nombre de categories sinó de la facilitat de trobar-la i no confondre's.
--Jmarchn (disc.) 08:52, 2 ago 2012 (CEST)

Martí Castells i Martí

Hola Pau,

Gràcies pels teus apunts. Sóc totalment novell en la viquipèdia i de ben segur que hi ha coses que encara no faig prou bé. Sobre el teu recordatori, entenc que quan em dius que calen referències, parlem de bibliografia autoritzada, oi? Per això no hi ha problema, pq tot el que estic escribint ho estic basant en llibres de la matèria. De fet, l'article està a mig fer, pq ahir se'm va fer tard i es va quedar a mitges. Espero poder enllestir-lo avui. Salutacions i gràcies,

Jordi el comentari anterior sense signar és fet per Sarabia (disc.contr.) 09:47, 3 ago 2012 (CEST)

fons documentals de l'Arxiu Municipal

Bones, Pau:

He vist les teves rectificacions als articles d'Amadeu Roig Vergés i de Salvador Puig Ferrer. D'una banda t'agraeixo la lectura i l'interès. De l'altra, m'agradaria fer-te un parell de comentaris sobre el que hi has trobat.

A l'article d'Amadeu Roig, vas posar-hi una caixeta amb la nota de "Caldria contextualitzar les obres citades al cos de l'article". T'explico. La informació és extreta de l'inventari del fons documental, que elabora l'Arxiu Municipal de Palafrugell. La bibliografia que cito són llibres elaborats a partir del fons documental o d'informació que no pertany al fons, però que hi està relacionada. Així doncs, aquestes dades bibliogràfiques haurien de servir a les persones interessades en aquest article per a aprofundir-hi més, però no han estat les meves fonts en l'elaboració de l'article. Per tant, crec que les cites ja estan fetes de manera adequada.

Amb el de Salvador Puig Ferrer passa una cosa semblant. Les referències que s'hi donen crec que són les correctes i, per suposat, provenen de fonts fiables (qui millor que el propi Arxiu Municipal, dipositari del fon documental, per explicar qui era aquest personatge palafrugellenc?). En aquest cas, a diferència de l'anterior, la bibliografia és més escassa, ja que no és un (o dos llibres, com passava amb Amadeu Roig) que parlin d'aquest personatge, sinó un llibre que té algun apartat dedicat a ell o algun capítol en què s'ha usat informació procedent del fons documental i, per tant, relacionada amb Salvador Puig i la seva família. Segur que es podria acotar més la cita bibliogràfica donant pàgines o números de capítol, però ara mateix no disposo d'aquesta informació. Desconec si se n'han publicat articles o altres llibres, però en dubto, perquè sinó, constaria a l'inventari. De tota manera, ho consultaré. Si tu per la teva banda, ja que et veig interessat en el tema, hi vols contribuir, aportant noves fonts i noves referències, serà un plaer rebre la informació i compartir-la en aquest espai d'Internet.

L'última cosa que proposes és la unió d'aquest article amb el de l'Arxiu Municipal de Palafrugell. Discrepo. És clar que des de l'Arxiu s'han de llançar vincles a cada un dels articles relacionats amb els fonts documentals que s'hi conserven, però que aquests fons siguin a la seu de l'Arxiu no vol dir (crec) que la informació que continguin hagi d'estar dins l'article dedicat a l'Arxiu, la seva tasca, la seva història i l'edifici on està emplaçat. Ho veig com a coses independents.

Gràcies, de nou, per la implicació. Qualsevol altra suggerència serà benvinguda, ja que, com ja sabeu, sóc principiant en això de la Viquipèdia i encara em queden un munt de coses per aprendre. --Nurianglada (disc.) 23:08, 5 ago 2012 (CEST)

Bones, una altra vegada:
He estat revisant els articles on m'has anat posant "caixetes" (Salvador Puig Ferrer, Talleres Trill, Fàbrica Cama i Dalmau i Amadeu Roig i Vergés). Ho he consultat amb l'arxivera, hem estat cercant informació i altres fons bibliogràfiques a les quals fer referència en els articles i hem tornat a mirar-nos-els, per intentar fer les citacions correctes i que s'adaptin als criteris de la Viquipèdia. A veure si ara l'encerto una mica més... Espero que t'ho puguis mirar i que em donis la teva opinió.
Per cert, aquest cop no t'he tret els avisos... (Poc a poc n'aniré aprenent, espero...).
Gràcies, --Nurianglada (disc.) 12:47, 7 ago 2012 (CEST)

Manquen referències a Institut Català d'Oncologia

Benvolguts,

Ja hem afegit les fonts a l'entrada de l'Institut Català d'Oncologia.

Moltes gràcies,

Comunicació ICO. --Comunicació ICO (disc.) 11:34, 6 ago 2012 (CEST)

Hola de nou,

Ja hem afegit més referències externes i una de les internes és a la memòria institucional que és un document oficial. Esperem que serveixi. Gràcies!

Hola Pau,

Hem afegit un munt de fonts externes sobre la informació de l'Institut Català d'Oncologia. De fet, fent una ullada a les entrades dels hospitals catalans, som els que de llarg tenim més enllaços a fonts externes. Espero que serveixi.

--Comunicació ICO (disc.) 10:35, 9 ago 2012 (CEST)

Martí Castells

Hola Paucabot,

Ja dono per acabada la meva contribució a l'artícle de Martí Castells. Tanmateix, encara hi apareix l'avís de referències necessàries, tot i que ja n'he possat. Cal que faci res més?

Salutacions,

Sarabia (disc.) 12:03, 6 ago 2012 (CEST)

Valldemia

Hola T'agraeixo molt la teva col·laboració en millorar l'estructura de l'article Maristes Valldemia. Ja estic buscant la citació que demanes. Al mateix temps, voldria mostrar-te el meu desacord amb la fusió d' "Ermengol Coll de Valldemia" amb "Maristes Valldemia", ja que l'escola és només una part de l'obra de Coll i una part de la seva vida. Va tenir una rellevant acció educativa a Cuba, i a altres llocs de Catalunya, així com producció literària i relació amb autors com Thos i Codina, sense rellevància per explicar-ho a l'article de l'escola. Entenc que seria com fusionar Marie Curie amb el poloni i deixar-se tota la resta. Una altre cosa és que cal ampliar l'article sobre Coll, per suposat, (és un esbós inicial, i potser algú altre hi voldrà posar la seva aportació) però per això fa falta temps, si el que voleu és articles amb dades referenciades. Si escric l'article i no hi poso referencies l'esborrareu, i ... caram! això porta temps i la Viquipèdia no és el centre de la meva vida ni disposo de tantes hores. Si ara el fusiones, i d'aquí un temps el puc ampliar i el torno a desfusionar, em posareu de vàndal i no ho voldria. De vegades penso que els revisors sou, en ocasions, massa estrictes i excessivament ràpids, i això indueix al desànim, sobretot tenint en compte el nivell mig de la gran majoria d'articles que fa incomprensible quin és el criteri de revisió per la seva manca d'uniformitat, massa estricte (cruel) de vegades i totalment laxe en altres (hi ha infinitat d'articles sense una sola referència, ni bona ni dolenta). I que consti que no ho dic per mi ni per l'article que ens ocupa, si no pel que veig sovint a les pàgines de discussió, on viquipedistes voluntariosos i poc experts es frustren davant d'accions aferrissades de revisors intransigents que podrien esmerçar-se en altres articles d'estàndard lamentable. El "ja us ho fareu" surt massa sovint a les discussions, i això és un mal símptoma. Ull viu! no vull dir que la tasca dels revisors no sigui necessària, al contrari, sense revisió la Viquipèdia seria un caos, però ja fa molt temps que ho penso i aprofitant l'avinentesa t'ho volia dir. Salut! --Moises (disc.) 18:11, 6 ago 2012 (CEST)

Hola. Dona-li un cop d'ull ara. De tota manera, es pot ampliar més, però de moment és el millor que he pogut fer.--Moises (disc.) 21:08, 6 ago 2012 (CEST)
ref name="CEValldemia" «Club Esportiu Valldemia». [Consulta: 5 agost 2012]. si que era una referència (potser no academicament estricte, d'acord), perquè és on hi havia la dada concreta que deia que el CE Valldemia fou fundat el 1911 (si t'ho llegeixes, és al text que explica la història del club). Malgrat tot quan el vaig posar com enllaç extern (que és el que dius que és), tu mateix el vas eliminar a la revisió que vas fer a les 08:29 del 6 ago 2012. I doncs? Parlant d'altres coses, voldria modificar l'article Terenci Thos i Codina, qui fou sotsdirector de l'escola i el qual no té cap referència, ni vàlida ni no vàlida. T'agrairia que el "revisessis" tu abans de fer-hi jo res, perquè hi diguis que cal millorar ja que penso que aquest article si que és clarament insuficient en quant a referències i potser caldria eliminar-lo (no ens enganyem, com la majoria d'articles de la Viquipèdia).--Moises (disc.) 21:35, 7 ago 2012 (CEST)
Be, ho intentaré. Estic buscant alguna referència externa respecte del club i quan la trobi l'hi poso. No vull crear nou coneixement, i si mires el que vaig fent, ja saps que intento sempre referenciar i si puc doblar o triplicar les referències (sobretot per no caure en sospita de plagi i cenyir-me a dades concretes). En quant a l'article de Thos, penso que el redactor inicial (Usuari Discussió:Jveal, per l'alies que usa, deu ser el mateix autor del llibre que consta a la bibliografia. Miraré de posar-li un missatge, i si ho és, qui millor que ell per posar les citacions i concedir la llicència Creative Commons. De moment hi posaré un enllaç a Maristes Valldemia i alguna referència. Salut!--Moises (disc.) 21:52, 7 ago 2012 (CEST)

Bones dies, Pau,

Ja et conec aficionat de les referències. Potser que el que segueix t'interessarà:-)

Com que vaig treballar una mica a la viquipèdia neerlandesa - per la qual Catalunya i la seva història em semblava una taca blanca a la seva mapa - hi he trobat una plantilla que a mi sem semblava interessant per a simplificar el nombre de títols en un article per als enllaços externs, la bibliografia, les referències i totes tipus de fonts d'informació que sovint sobrecarreguen el contingut real d'un article. Avui m'he atrevit una mica al code viqui, i em sembla amb resultat. He utilitzat aquesta plantilla com a test a dos articles meus: Ducat de Brunsvic-Lüneburg i Rönneburg, així podries mirar que et sembla. A la viqui neerlandesa, aquesta plantilla s'ha generalitzat - la vaig descobrir per que em van fer una observació que utilitzava llur plantilla obsoleta per les referències. Ara estic un adicte de la nova plantilla. Fins aviat, ens veurem a Sabadell a la fi del més? Si tens observacions sobre aquest iniciativa, sembla més idoni deixar-les a la pàgina de discussió de la plantilla. Evidentment, correcions, milloracions del meu català ecc. ecc. són benvingudes.--Flamenc (disc.) 22:48, 6 ago 2012 (CEST)

Pobles, municipis i ciutats

Hola, vinc aquí per preguntar-te per què has ficat la categoria de pobles neozelandesos a la categoria de geografia en lloc d'on era, a la categoria de municipis. Els pobles no són municipis? (Sé que aquesta pregunta pot sonar sarcàstica, però honestament ho pregunto.) Jo sempre he pensat que eren el mateix. Ja em diràs. Gràcies. JaumeBG (disc.) 07:32, 7 ago 2012 (CEST)

La veritat és que ara que hi penso no existeixen els municipis en sí excepte per una desena de municipis. Les ciutats grans són municipis, però els pobles aïllats formen parts de districtes, però no cap municipi. Potser hauríem de canviar el nom de la categoria a Categoria:Entitats de població de Nova Zelanda, i allí com a subcategories fiquem les ciutats i els pobles. Ho podries fer? JaumeBG (disc.) 12:33, 7 ago 2012 (CEST)

Article Festival Xofars i drets d'autor

Bon dia, he tornat a penjar l'article, ara amb usuari registrat. La gràcia és que el que vàrem escriure per a la wikipèdia i després els mateixos que ho vàrem redactar, ho vàrem copiar a un grup del fb. I precisament per això, es va esborrar l'article de la wikipedia, per còpia (violació dels drets d'autor), quan era a la inversa. Com ho hem de fer per a que no es torni a esborrar? Gràcies! --Zep (disc.) 12:43, 7 ago 2012 (CEST)

Categories buides de monuments

Ho he comentat a Viquiprojecte_Discussió:Monuments#Categories_buides per si algú vol dir-hi alguna cosa, però entenc que amb el bot parat fins no se sap quan, no podem seguir demanant excepcions i mantenir aquestes categories buides incomplint les normes.

He vist que quan s'esborrin aquestes categories que has marcat, també quedarà buida del tot alguna categoria superior. Per simplificar, aquestes es poden esborrar sense marcar-les ni esperar la setmana (si es dóna la circumstància i l'he creada jo, pots considerar que és un esborrat directe per petició de l'autor).--Pere prlpz (disc.) 10:40, 8 ago 2012 (CEST)

Asteròidies

Bon dia, Pau. En zoologia es catalanitzen els noms de les tribus, però en botànica no es fa. Et copio el que diu el Termcat sobre el tema: "Segons els especialistes consultats, en català no hi ha tradició d'ús dels noms catalanitzats de les tribus botàniques. És un tàxon que s'utilitza, doncs, amb la forma llatina acabada en -eae.". Per cert, suposo que no vindràs a la Viquitrobada, oi? O potser has trobat algun vol o vaixell barat?– Leptictidium nasutum 12:46, 8 ago 2012 (CEST)

La tercera era correcta, les dues primeres no. Ja les he corregit. Les vaig catalanitzar jo abans d'assabentar-me que en botànica no se segueixen els mateixos criteris que en zoologia. Si et trobes alguna altra tribu de plantes catalanitzada, no dubtis en reanomenar-la al nom llatí.– Leptictidium nasutum 13:42, 8 ago 2012 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat

Bon dia Pau, ja hem posat mes fonts. salutacions! el comentari anterior sense signar és fet per Montserrat Olive (disc.contr.) 10:23, 9 ago 2012 (CEST)


Pau, ara si? referencia externa on remarquen valors. el comentari anterior sense signar és fet per Montserrat Olive (disc.contr.) 11:02, 9 ago 2012 (CEST)


Ja ja ja, molt bona reflexió. ara més que mai, hauríem de començar a parlar de valors !!! ok, m'ho miro els propers dies a veure si ho podem enfocar-ho d'un altre manera. salutacions! el comentari anterior sense signar és fet per Montserrat Olive (disc.contr.) 11:13, 9 ago 2012 (CEST)

Mini Israel

Thank you very much for all your help !. פארוק (disc.) 21:48, 9 ago 2012 (CEST)

Veient algunes barbaritats que han escrit alguns sobre aquest home, i donat que vaig ser jo qui va crear l'article, l'he actualitzat amb les fonts adequades per tal d'evitar "mals entesos".Walden69 (disc.) 22:53, 9 ago 2012 (CEST)

Juan Eslava Galán

Quan faig un article nou hi pos les referències o bibliografia que conec, en forma de referències o notes bibliogràfiques, o en forma d'enllaços externs, evidentment tot es pot millorar.Plàcid Pérez Bru (disc.) 14:34, 10 ago 2012 (CEST)

Rama (divinitat de l'hinduisme)

Ja he citat les referències d'aquest article. El que passa, és que no s´si es veuen correctament, ho pots comprovar? És que sóc una mica inexperta amb aquest tema i no sé exactament com va. Gràcies! --Geemmaaa (disc.) 16:00, 10 ago 2012 (CEST)GGP1997

Xiloteca

Bé, no sé d'on ho haurà tret tot això la viqui anglesa... Jo només he pogut afegir una referència... Per cert, l'article ETSEA agraïria que l'eliminéssis, ja que ara no tinc temps per fusionar, ho sento.--Hinox (disc.) 10:49, 11 ago 2012 (CEST)

Re:Conflicte lingüístic valencià

Hola,

No pensava que ací es puguera plantejar l'admissibilitat d'aquest ensaig, com que és una referència prou coneguda de la sociolingüística catalana. Em vaig basar en fr:Conflicte lingüístic valencià que vaig escriure primer (no soc catalanoparlant natiu, per aixó vaig afegir la plantilla per la ortografia), aquest sí té nombroses referències. Vaig a completar-ho, però és prou fàcil comprovar que és un treball de referència reconegut, com ho mostra un recorregut per google scholar, és utilitzat com a referència en nombrossissims treballs, no només de sociolingüística catalana però també per autors francesos, americans o alemans. Xic667 (disc.) 12:04, 12 ago 2012 (CEST)

Jo mai mai (àlbum)

Si més no podries justificar la teva postura a la plana de discussió de l'article Jo mai mai (àlbum), després de 3 plantilles i més quan en l'article s'han aportat referències.--KRLS , (disc.) 20:06, 12 ago 2012 (CEST)

Jo ho demano a la plana de discussió de l'article que és on s'han de centralitzar les discussions d'aquest àmbit. (copieu allà). L'important és complir "es tracta d'un tema que ha rebut cobertura significativa per part de fonts fiables i independents del subjecte." i que segons la meva opinió i la de les referències l'ha rebut. No hi veig cap impediment que es comenci creant els articles que es trobi en els 10.000 essencials de la música enlloc dels del 1.000 essencials. El pròxim cop que no sigui un cas obvi, et pregaria com t'he dit que ho notifiquis a la discussió i els motius, així millorarem el bon rollo dins el si de la comunitat.--KRLS , (disc.) 15:09, 15 ago 2012 (CEST)
Que sí, Pau, segueix a la teva. Aquest pas, t'acabaràs trobant sol. De bon rollo. fa l'ullet És un consell.--KRLS , (disc.) 15:23, 15 ago 2012 (CEST)

canvi de categories

T'has avançat! Gràcies! I he vist que també has canviat 'Plaça de la Fira', de nou gràcies. Fas una feinada de por! --Beusson (disc.) 09:45, 13 ago 2012 (CEST)

Potser era abans, ara m'ho prenc amb un altre ritme: edito més i faig menys manteniment, necessitava parar. De totes formes si fa falta un cop de mà ja saps que hi pots comptar.--Beusson (disc.) 09:49, 13 ago 2012 (CEST)
hahaha m'has deixat sense paraules... momentàniament... XDD --Beusson (disc.) 09:54, 13 ago 2012 (CEST)

Hola,

em sembla que s'hauria d'orientar una mica aquesta nova usuària, sobretot perquè està fent unes edicions estranyes, sense cap mena de referències legítimes, afegint comentaris propis i modificant l'estructura dels articles, etc. No crec que es tracti de vandalisme ni res de similar, sinó desconeixement o eufòria excessiva. Per exemple, a l'article Escurçó ha escrit que un escurçó "no és una serp tot i que s'hi assembla" (????... des de quan un escurçó no és una serp?), al de la Marmota ha escrit que "Viuen a tot l'alta muntanya a l'hemisferi nord, són uns animalets peluts i amb aspecte graciós i divertit." i ha desmuntat un article prou vandalitzat com el de Tutankamon, etc, etc. A cada article que ha editat hi ha coses similars.

Ja li he fet un comentari a la seva pàgina de discussió sobre el tema de Tutankamon, però no crec que sigui suficient.

Gràcies. --Luna92 (disc.) 20:29, 13 ago 2012 (CEST)

De res. M'agrada l'entusiasme de la gent i les ganes de fer coses, però el resultat era massa "alegre" i caòtic. Fins aviat, --Luna92 (disc.) 11:59, 15 ago 2012 (CEST)

Benvolgut Pau Cabot. Si vols esborrar l'article sobre la Societat Catalana de Lepidopterologia per mi ho pots fer ara mateix. Aquest i tots els articles que vulguis de la Viquipèdia que no s'ajustin a la normativa de les "fonts neutrals". Evidentment és molt més important el reglamentisme burocràtic que la informació veraç.

Salut!

Jordi Viader el comentari anterior sense signar és fet per Jviader (disc.contr.) 09:44, 15 ago 2012 (CEST)

Comptes titella

Bona tarda, Pau. Ja pots veure els resultats. Sí que hi ha coincidències curioses entre tots dos comptes. --J. G. Góngora (disc.) 16:39, 15 ago 2012 (CEST)

A disposar! fa l'ullet --J. G. Góngora (disc.) 18:24, 15 ago 2012 (CEST)

Planta

És "ciateal". La "e" i la "a" formen un hiat, no un diftong.– Leptictidium nasutum 09:17, 17 ago 2012 (CEST)

Lliga Catalana de corfbol, i derivats

Bona tarda! Estava revisant la plantilla del kofbal a Catalunya i he vist que els articles de les Temporades de Lliga tenen la plantilla FVN, o fins i tot estan proposats per moure'ls a viquinotícies. Com ho podem solucionar? Una solució, potser un xic dràstica, és esborrar els articles i les referències a aquests articles de l'esmentada plantilla, un cop importats al VN. Una altra, seria fusionar els articles que parlen de la Copa Catalunya en l'article general sobre la Copa, els de la Lliga (per exemple: Lliga Catalana de corfbol 2008-2009) en un que parli de les diferents edicions de la lliga, etc. Ho veus millor així? Si et sembla bé, jo me n'encarrego! --Yuanga (disc.) 17:01, 18 ago 2012 (CEST)

Et proposo aquests títols per als nous articles de la viquipèdia: "Historial de la Copa Catalunya de corfbol" i "Historial de la Lliga Catalana de corfbol". Què et semblen? D'altra banda, no he mogut mai a Viquinotícies. Què cal fer? --Yuanga (disc.) 19:51, 18 ago 2012 (CEST)
Suposo que et refereixes a quelcom així Copa Catalunya de corfbol (n'he afegir un parell d'edicions). Per cert, vaig iniciar una discussió sobre personatges del món del korfbal. A veure que n'opines. Gràcies! --Yuanga (disc.) 12:16, 19 ago 2012 (CEST)

Història

Hola químic. Ja m'explicaràs sobre en Casanova si et poso d'on està tret, la referencia exacte, i a mes poso que es un esborrany i a discussio demano que s'amplii a partir de la seva plana... com vols que t'ho citi? I curiosament hi deu haver un centenar d'articles extrets de marxists.org citats de forma cutre que ningu hi ha posat una requadret d'aquests tipus. Ai els requadrets i les vocacions hehe... En fi, és igual, a veure si algú més de la corda del citat s'anima a resumir el pdf, sino com si el vols treure... El que em fa gracia és el segon (aixo de que les classes socials no tenen res a veure amb l'historia, si aixo de la historia son les batalletes i el rei del cul vermell .. i la quimica el quimicefa!...) Precisament en virtut d'aquesta mesura s'acaba de lliurar a centenars d'estudiants soferts d'aquesst totxo que representava la discussio sobre aquest tema durant mig any a principi de carrera! com a minim en la meva, ara amb Bolonya no tenen temps ni de discutir com s'encen la calefacció, que guai (total si amb un 5 s'entra en aquesta cosa, no com a les Ciències en Majuscula) (que si Marx, que si Thompson, que si l'estructuralisme, que si els estaments, que si les visions del món, que si Pierre Vilar buff...), Deu ser divertit i explosiu veure't treballar en aixo teu. Per cert pensava editar els seguents articles: democràcia, horitzontalitat, 15m. Ah i com a minim mira't això Lluita_de_classes#Lluita_de_classes_segons_el_marxisme_cultural, res, una pila de bajanades per qui no te res important a fer. Apa, gracies, que distret.--PereJoan (disc.) 06:07, 19 ago 2012 (CEST)


Segons la teva excelsa opinio les classes socials, allò de "la historia de la humanitat ÉS la historia de la lluita DE CLASSES", sino tenen a veure amb la historia amb que tenen a veure? I que es la historia, les batalletes, les dates, el 31 de desembre, el rei en Jaume que era tan alt i tan ben plantat, resulta que un quimic mallorqui acaba de descobrir que les classes socials no tenen res a veure amb la historia. Molt maques les fotos. Les classes social són bàsicament una CATEGORIA HISTORICA, a mes de sociologica (antropologica es mes dificil perque a pobles no europeus es mes dificil que aquest concepte es doni) Una enciclopedia si's plau no un joc de rol per adults que no han crescut, Pots dir-me que t'ha agafat amb l`historia, algun trauma?? Per que carai treus al fundador de l'historia des de baix del seu article, Georges Rude, per que treus els Estudis Subalterns, per que treus l'entrada de neomarxisme --PereJoan (disc.) 00:08, 20 ago 2012 (CEST) Ja que t'agrada tant depurar aquesta especialitat teva, la historia, explica'm perque no fas una ullada a aixo http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Pacopac/Alaqu%C3%A0s --PereJoan (disc.) 04:22, 20 ago 2012 (CEST)

Hola,

Ahir, vas proposar la destrucció d'aquesta pàgina. La temporada d'aquest campionat de rugbi a 15 Pro D2 començarà le 24 d'agost vinent. Va inicialitzar-la per a inscriure els resultats de la fase preliminar. Digues-me el que en penses.-- Bertrand GRONDIN  → (escriure) 21:31, 21 ago 2012 (CEST)

Jo no estic d'acord amb la destrucció d'aquesta plana. Ara no val la pena (com les meves de curses de F1 d'aquest any) però tinc total confiança amb en Grondin i sé que anirà omplint-la. --Beusson (disc.) 22:38, 21 ago 2012 (CEST)
Potser tens raó en passar-lo a pagines d'usuari, però si com diu en Grondin, la lliga comença aquest cap de setmana, amb esperar una setmana més no hi hauria d'haver cap problema.--Beusson (disc.) 21:53, 22 ago 2012 (CEST)

Hola Pau, no entenc per què vols fusionar l'article Llei de Hofstadter amb Gödel, Escher, Bach, ja que a les altres viquipèdies existeix tal article. Salutacions --AlbertJB (disc.) 21:25, 22 ago 2012 (CEST)

Referències EUPMt

Hola, referències afegides, però per la mateixa regla de tres també se li haurien de demanar a les altres escoles que he fet servir d'exemple i que no en tenen cap, com p.e. http://ca.wikipedia.org/wiki/EPSEM Gràcies --MFZBCN (disc.) 17:52, 23 ago 2012 (CEST)


Hola, Vull remarcar que hi ha força escoles a la wikipedia que només tenen referències a la pròpia entitat, com per exemple: http://ca.wikipedia.org/wiki/EPSEB

Estic d'acord en que una referència al DOGC o al BOE té força més pes. En aquest sentit he afegit el DOGC on es publica el canvi de titularitat. Aquest mateix document inclou la data de creació, estudis autoritzats,etc. Si més no, la quantitat de referències externes ara és superior a la d'aquesta altra escola http://ca.wikipedia.org/wiki/EET que només té una.

Per últim mencionar que la fiabilitat de la pàgina web de la UPC és força més gran que la de moltes pàgines externes d'organismes de menor dimensió. Per tant, no estic d'acord en què "No valen les de l'entitat o lligades a l'entitat". Tot depèn de quines siguin aquestes entitats.--MFZBCN (disc.) 18:32, 23 ago 2012 (CEST)


Sí, Gràcies. M'ha servit per a:

  • comprovar el corporativisme que hi ha.
  • descobrir que hi ha veritats indiscutibles més enllà de la religió. Amb mentalitats així encara continuariem pensant que la terra és plana
  • Observar les pressumptes mostres d'ignorància. No sé quantes tesis doctorals ha dirigit el teu amic, però crec que no té clar quines temàtiques són objecte de tesi doctoral i quines no.
  • experimentar una certa perplexitat pel fet que en cap moment s'agraeixi la tasca voluntariosa i sembli que només es frueix criticant, qüestionant, esborrant, i en definitiva, intentant fer prevaldre la opinió pròpia per davant de la dels altres. Sobre tot quan un sap que té priviligis que li permeten quedar sempre per sobre.

La pàgina és un intent de balancejar la informació que apareix a vikipèdia. Sota el meu punt de vista no té cap sentit que en el cas d'entitats similars unes tinguin entrada i d'altres no. Res més que això. No crec que es tracti de posar enllaços a Capgròs, tot mataró, La Vanguardia i similars, que expressen opinions i fites que sota el meu punt de vista poden ser considerades propagandístiques i fer perdre objectivitat. Amb el tema de fusionar pàgines el mateix.

I per últim, comentar-te que si jo no poso avisos a les pàgines de les altres escoles indicant que hi manquen referències és perquè no ho crec. Quan veig alguna pàgina que crec que s'ha de millorar ho poso de manifest, però sempre sota el meu criteri. I no, no m'ho prenc com una excusa per a no millorar el que he escrit, sinó com un indicatiu de fixacions. --MFZBCN (disc.) 20:10, 23 ago 2012 (CEST)


Sí, al principi sí, reconec que sí, però avui, per exemple:

  • treus l'adreça física del Tecnocampus. De debò creus que queda millor sense adreça? jo crec que queda més "pobre".
  • Elimines el link a m1tv i poses un enllaç a xarxes de televisions locals que no parla pas de m1tv. Novament, crec que s'ha empobrit.

i tot això, a menys que m'hagi passat per alt, sense cap argumentació.

Està bé pressuposar bona fé però hi ha una altra cosa que també cal pressuposar, i és que quan algú es posa a escriure sobre un tema, possiblement, i dic possiblement, en sàpiga d'aquell tema. Em sembla bé i necessari que hi hagi revisors però els revisors no són super-Déus, no poden saber de tots els temes, i amb una altra probabilitat, saben menys d'aquell tema en concret. En aquest cas que ens ocupa, la situació més "local" (per dir-ho d'alguna manera) de Mataró, o temes universitaris. El que no vull fer és entrar en una guerra de revertir canvis perquè sé que tinc les de perdre, però és molt desmotivador veure com s'empobreix gratuitament el treball d'una persona que només intenta replicar el que veu en d'altres pàgines similars aquí mateix, i que molt probablement no van patir aquests empobriments.

Atentament, --MFZBCN (disc.) 20:46, 23 ago 2012 (CEST)


De totes maneres ara em fred em penso que tampoc són modificacions gaire greus. Suposo que el problema és el provocador, que no ajuda pas. Tinc facilitat per a caure en les provocacions però amb aquest m'he proposat ignorar-ho. Tens algun inconvenient en que esborri les seves provocacions i insults de la pàgina? Gràcies de nou.--MFZBCN (disc.) 12:39, 24 ago 2012 (CEST)

OK. LLavors ho poso en enllaços externs. No em veig prou capacitat per a modificar la pàgina de televisions locals. Gràcies de nou --MFZBCN (disc.) 12:54, 24 ago 2012 (CEST)

Nou usuari

Hola, Pau. Sóc l'Enric, que no m'he recordat de registrar-me! --83.58.25.132 (discussió) 21:40, 24 ago 2012 (CEST) --Enric (discussió) 21:41, 24 ago 2012 (CEST)

Re: Viquitrobada

Hola Pau, llàstima que no puguis venir. Gràcies pel comentari, però suposo que et refereixes al punt "Tractament als nouvinguts", que no és meu. Però ja que m'ho has escrit, et responc: la feina que fas/feu donant la benvinguda és necessària i pesada i no crec que ningú s'en pugui queixar. Com tot, evidentment que és millorable, però podria ser molt pitjor i evidentment que prefereixo que facis un copy-paste i que dediquis més temps a categorització i manteniment, que falta ens fa ;P --Arnaugir 11:57, 25 ago 2012 (CEST)

Cap problema, i gràcies per la feina que fas!--Arnaugir 23:52, 25 ago 2012 (CEST)
En la viquitrobada, en el punt sobre tractament dels nouvinguts vaig fer una defensa sobre la diferenciació entre el que per mi és un nouvingut i el que son usuaris que únicament fan l'article sobre la seva persona o entitat (generalment no notable) i desapareixen, i que entenc que els dos grups es poden tractar diferent (i de fet tàcitament ho fem), sent en la mesura del possible més amable amb els primers. Un dels temes que van sortir és evitar l'ús d'acrònims (per exemple VP:CF, VP:EE) que els desorienten, i que fas servir. --Panotxa (disc.) 10:47, 27 ago 2012 (CEST)
Com dels què ens dediquem a treballar amb nouvinguts i deixar-los notes i plantilles estàvem jo i na Barcelona, i no i hereu tu, pere ni bestiasonica, entre altres, únicament vam fer un debat no conclusiu, tot i que vam estar força estona. Crec que vaig fer entendre el criteri dels dos grups de nous usuaris, i que els veiem a venir d'una hora lluny els monoarticulistes. --Panotxa (disc.) 11:47, 27 ago 2012 (CEST)
Tot i ser una batalla perduda i ingrata, el fet d'explicar que el seu article no és notable i les seves fonts no son fiables, hem de seguir fent-ho. I si algun dels que ens critiquen per com ho fem, s'hi posen, segur que hi estaran d'acord. --Panotxa (disc.) 14:50, 27 ago 2012 (CEST)

Salutacions

Gràcies per la benvinguda, Pau. --Pausalvat (disc.) 17:07, 25 ago 2012 (CEST)

Angelet de les dents

Hola, he intentat posar referències sobre l'article. De fet ha estat difícil trobar referències sobre l'origen dels angelets. He trobat força referències en blocs sobre persones que comenten els petits regalets que els portaven els angelets quan els queia una dent però cap sobre l'origen. Si et plau, fes una ullada a les referències per decidir si es treu l'avís o es deixa en espera de trobar-ne més. Ja hem diràs. Gràcies pel teu temps.--Jagons (disc.) 21:34, 25 ago 2012 (CEST)

Referències

Pau, respecte a les referències, un parell de preguntes:

  1. com és que la utilitat per a posar referències en la versió catalana és molt més "pobre" (menys guiada, complicada, i amb resultats més pobres) que la anglesa o castellana?
  2. quina diferència hi ha entre fer servir {{Referències|2}} i <references/>

Gràcies --MFZBCN (disc.) 12:38, 27 ago 2012 (CEST)

vull dir que en els altres idiomes s'obre una finestra que força una estructura de camps concreta. Això homogeinitza i dóna un millor aspecte al resultat.--MFZBCN (disc.) 14:36, 27 ago 2012 (CEST)

Genial. Gràcies. Espero que no sigui complicat d'adaptar i que no generi incompatibilitats amb tot el que ja està escrit a viquipèdia. --MFZBCN (disc.) 15:03, 27 ago 2012 (CEST)

Josep Maria Pujol i Sanmartín

Hola Pau, avui ha mort en Josep Maria Pujol i Sanmartín i la seva pàgina segueix tenint un FVA d'avís sobre admissibilitat que havies posat. Sobre això ja vaig deixar un comentari a la discussió. Sisplau, mira't-ho i valora si es pot retirar. Salutacions. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 15:49, 27 ago 2012 (CEST)

Hola

Sóc Abbas dhothar del Pakistan. --Abbas dhothar (disc.) 10:41, 28 ago 2012 (CEST)

Massa mare / Llevat natural

Pau,

Treballeu amb l'article "Massa mare"? Fiu una correcció perquè estava ple d'errades i veig que la versió no s'ha actualitzat encara.

També he proposat que es canvie el nom de "Massa mare" a "Llevat natural" que, per mi, és la denominació més correcta i neutra.

Salutacions,

Camarronda (disc.) 14:08, 28 ago 2012 (CEST)

Reflexió

Bé, Pau, no anava expressament per tu. Ara si et sents aŀludit...de tota manera, l'avi en qüestió no ha fet cap més edició. Jo no critico la feina dels que es dediquen al manteniment, i a més tantíssimes hores...A part de no comprendre com amb determinades actuacions (no teves) es permet que algú mantingui el seu estatus d'administrador... Doncs, a part d'això, penso que cal dedicar una mica de temps a tenir cura dels nouvinguts. I no cal que siguis tu! Està baixant el nombre d'editors. Hi té a veure? Personalment crec que si, però com deies tu, això és només una reflexió.--Pallares (disc.) 10:48, 29 ago 2012 (CEST)

Em referia al'"aportqció"del bestiasonicq, l'aministrador que esborrq articles sense avisar.--Pallares (disc.) 20:59, 29 ago 2012 (CEST)
per cert, quan es considera vigent això?--Pallares (disc.) 15:14, 30 ago 2012 (CEST)

Springsteen

Bones. Gràcies per la benvinguda. A veure si puc completar una bona explicació de tota l'obra de l'Springsteen. Una salutació i bona feina. (disc.)

G. Sabater - Poesia

La poesia "Deià" es inèdita i ha estat facilitada per la família de l'escriptor. Salutacions el comentari anterior sense signar és fet per 95.23.219.198 (disc.contr.) 19:56, 29 ago 2012 (CEST)

En aquest cas, no sé com queda el tema dels drets d'autor, potser s'hauria de verificar el tema a través de Viquipèdia:Autoritzacions. En tot cas, el poema hauria d'anar a Viquitexts. Pau Cabot · Discussió 19:58, 29 ago 2012 (CEST)

Moltes gràcies per la observació, així ho faré. Salutacions.

Article Unió Sindical Obrera de Catalunya

Hola Paucabot,

Gràcies per les teves indicacions, ja hem incorporat les primeres referències a l'article. Seguirem millorant la informació, és la nostra estrena en la Viquipèdia... disculpa i gràcies de nou,

usocdircom

--Usocdircom (disc.) 12:31, 31 ago 2012 (CEST)

Un article al dia

En base el que has dit, he fet això, si vols ho canvio. Les categories són les que has dit, però organitzades segons temàtica, prioritat i altres. Caldrà omplir les seccions individuals amb el que has comentat. --Joancreus (discussió) 12:48, 31 ago 2012 (CEST)

Hola Pau, ara tens Bergús amb fotos i encara més referències que mai! Veus, mai no cal desesperar :-) Em dol que no t'he encontrat a la viquitrobada de Sabadell, però m'han dit que vius a Mallorca i que les connexions amb els continent són costosos. Doncs, fins a la propera! --Flamenc (disc.) 20:38, 31 ago 2012 (CEST)

Re: Manquen referències a Associació Americana de Psicologia

Hola Pau. Suposo que hi hauria d'haver una discussió a la Taverna sobre els "articles curts" - em penso que no fa molt s'hi va discutir l'ús de la plantilla "esborrany", però he estat massa enfeinat i no he tingut temps de contribuir a la Viquipèdia. L'article d'Associació Americana de Psicologia n'és un, d'aquests articles molt petits, amb tres o quatre línies que descriuen la institució amb una referència que alhora és un enllaç extern. Tot i que no és una associació rellevant a Catalunya, és una institució reconeguda i l'article es podria ampliar. Però, tenint en compte que, ara per ara, és un article petit, i que les quatre línies es poden verificar fàcilment amb l'enllaç-referència, no crec que la plantilla de "manquen referències" sigui apropiada. En tot cas, es podria discutir si la plantilla "esborrany" és apropiada per a aquest article.

-- dúnadan : parlem-ne 18:25, 1 set 2012 (CEST)

Gràcies per la teva resposta. Suposo que el tema es complica més amb això de què constitueix una font fiable o no quan parlem d'associacions. Per exemple, un article sobre les Nacions Unides no pot fer-ús de la seva pàgina web (font primària?) per definir la institució mateixa i la seva missió explícita? La definició de la seva missió ha de venir d'alguna entitat externa per ser fiable? A la Viquipèdia en anglès aquestes "referències" són acceptables. Però bueno, suposo que això és una discussió molt més transcendent sobre les nostres normes d'estil que no pas la importància d'una associació de psicologia.-- dúnadan : parlem-ne 19:30, 1 set 2012 (CEST)
Llavors no es qüestió de verificabilitat sinó d'admissibilitat? Home, mai no vaig pensar que una assocació com aquesta, reconguda internacionalment, amenys en l'àmbit de la psicologia, requeriria una defensa d'admissibilitat. Torno al meu comentari principal, i a un tema que fa molts temps vaig presentar a la Taverna: un article petit no necessàriament és un esborrany, i un article petit no necessàriament és dolent. Si seguim un criteri estricte, potser el 75% dels nostres articles s'haurien d'eliminar per manca de referències secundàries o terciàries o per no passar la prova d'admissibilitat tot i que siguin temes, persones o associacions de gran importància per una enciclopèdia.
Ara per ara no tinc el temps d'ampliar l'article. Si vols començar un procés d'esborrament per la seva dubtosa admissibilitat, endavant. Amb més temps, i més calma potser torni a crear-lo amb més referències de tercera mà que parlin de l'associació. Però al meu parer, en casos com aquests, en estem enfocant més en la lletra de les nostres normes que no pas en el seu esperit.
-- dúnadan : parlem-ne 02:02, 2 set 2012 (CEST)

" I això no és la lletra de la norma, és l'esperit: mirar de trobar les fonts més fiables per tal d'escriure l'article el millor que poguem." Si generalitzo no és per defensar l'existència d'un article sinó per defensar el meu punt de vista sobre l'ús de les pàgines webs de les institucions com a referències fiables per definir, o més aviat, per citar la seva pròpia missió. Potser hauríem de portar aquesta discussió a La Taverna. -- dúnadan : parlem-ne 17:14, 2 set 2012 (CEST)

Article Manacor

Ei, d'acord, ho faré. Moltes gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per Cataliner (disc.contr.) 10:03, 2 set 2012 (CEST)

Josep Lladó

En Josep Lladó es refereix a Josep Maria Lladó Bausili? --Davidpar (disc.) 12:06, 2 set 2012 (CEST)

Bucle infinit

Pots mirar-te Castilleja? No sé on hauria d'anar --Joutbis (disc.) 15:33, 2 set 2012 (CEST)

Fira de la cirera d'en Roca

Ei Pau, fes-li una ullada a Fira de la cirera d'en Roca a veure si amb les tres referències és suficient... sinó, miraria de trobar-ne alguna que altra més (segur que n'hi ha en més diaris). Salut! --Solde (disc.) 16:04, 3 set 2012 (CEST)

Bufa, ni idea... la veritat, l'article l'he trobat per casualitat, i m'he posat a buscar-ne alguna millora... A veure si puc trobar quelcom més per internet. --Solde (disc.) 16:08, 3 set 2012 (CEST)
+1 ref de Vilaweb. --Solde (disc.) 16:23, 3 set 2012 (CEST)

Articles absents

No, no va bé. Estic fent una certa feina per mantenir viu el viquiprojecte, perquè em sembla interessant. Fa poc en Lepti va tenir la mateixa idea que tú, i després el vaig convèncer i va rectificar. Podries revertir els teus darrers canvis, sisplau?--Climent Sostres (disc.) 19:40, 3 set 2012 (CEST)

Però les normes que regulen el VP des de la seva creació son unes altres! No podies haver proposat el canvi abans de tirar pel dret? Jo tenia previst fer un nou recompte dels articles fets en general i per autors, però ara aquesta tasca se'n va en orris. Et torno a demanar que reverteixis, sisplau, ja que no vull fer-t'ho jo.--Climent Sostres (disc.) 19:59, 3 set 2012 (CEST)
A més, ho has fet malament -em sap greu dir-ho-. Per exemple, has eliminat Llengua sèrbia, que era l'article més extens dels pendents i que segueix sense existir en català (no s'hi val el redireccionament a Serbocroat). I un altre exemple: a l'apartat de 42 iv t'has menjat part del text que s'hauria de veure. Pots comprovar-ho.--Climent Sostres (disc.) 20:07, 3 set 2012 (CEST)
Perdona pel tema del serbi. L'article s'ha creat avui i no me n'havia adonat. Pel que fa al VP, suposo que he d'acceptar que ja està superat i no emprenyaré més. Ara bé, deixa'm fer una consideració respecte del VP:1AD: la majoria de llistats d'articles que es demanen solen mostrar el títol en català en vermell, però el que aniria molt bé per facilitar la feina seria mostrar la interviqui per poder accedir a l'article existent en anglès o en altres llengües, no et sembla?--Climent Sostres (disc.) 00:32, 4 set 2012 (CEST)

Territori català lliure

Hola Paucabot,

L'article, Territori Català lliure no és solament una noticia recent. Això és una part del contingut. Es el nom de les entitats municipals, que comencen i que pressuposo s'afegiran més en un status especial, en que tal com ha dit el ple del ajuntament de Sant Pere de Torelló les lleis espanyoles funcionaran de mena provisional i arbitraria (El 12 d'octubre serà laborable a aquest municipi) fins que es dicten lleis catalanes, quan Catalunya esdevingui un Estat europeu. Trec doncs, a l'article el que has posat de traslladar-ho a Wikinoticies, perquè encara que s'hagi de polir-lo entre tots, mereix ser article a Vikipedia Catalana. A la Wikipedia espanyola no m'han posat problemes, a la creació de l'article. Salutacions cordials, --Jose Garcia Argemi (disc.) 00:18, 5 set 2012 (CEST)

Hola Paucabot,
Dona-li un cop d'ull a l'article Territori Català lliure. He posat, fonts solvents, de catalanes i no catalanes. Evidentment no podem parlar de fonts secundaries, llibres i revistes especialitzades, un 5 de setembre de 2012 pel matí, si el fet s'ha produït un 3 de setembre per la nit. Crec que es deuria de treure això de moure a Wikinews, per que és un article i ja forma part (agradi, no agradi, o sigui indiferent, de la història de Catalunya) i té que començar a formar part d'altres articles també a la Vikipedia.
Ara mateix hi ha territoris lliures a Catalunya on l'alcalde és el poder (a l'espera de la independència de Catalunya)
Salutacions,
--Jose Garcia Argemi (disc.) 10:46, 5 set 2012 (CEST)
Hola Paucabot,
S'han posat arguments a Discussió:Territori Català lliure on m'agradaria exposesis els teus arguments per les etiquetes. Espero que no surti el tema de la font secundaria, perqué a l'hora de la veritat no es cumpleix rigorosament a la Viquipedia. Es que, per posar un sol exemple, quan el Chelsea Football Club va guanyar la Champions league de futbol, ens vam tenir que esperar a Viquipedia que sortís un llibre o una revista especialitzada de futbol per posar a l'article de la Uefa Champions league, que aquest equip era el campió de l'edició en curs?. Gairebé, aquest fet és instantani en totes les viquipedies. Per l'actualització de resultats esportius, no esperem que surtin llibres i revistes especialitzades per editar-ho. I podriem buscar més coses.
Et demano formalment, la retirada de les etiquetes. Ens veiem a la discussió de l'article esmentat.
Salutacions,
--Jose Garcia Argemi (disc.) 20:19, 8 set 2012 (CEST)

Percoidis

Sí. El nom "percoïdeu" s'hauria de referir al tàxon Percoidea. – Leptictidium nasutum 12:18, 8 set 2012 (CEST)

treball de camp

per què el treus de la llista? creia que justament aquesta secció era per posar articles manualment de les àrees més febles--barcelona (disc.) 20:02, 8 set 2012 (CEST)

perfecte! és que com normalment quan un es fa es posa un substitut, no l'havia vist. El projecte de moment va molt bé, no trobes? durarà el que es pugui com sempre, però estem fent força feina--barcelona (disc.) 20:07, 8 set 2012 (CEST)
crec que els 1000c són més complicats perquè molts usuaris fan articles traduint o inspirant-se en altres viquis i en aquests temes òbviament no es pot tant. Els acadèmics sí, haurien de pujar... a veure si convencem usuaris, he enviat un parell de missatges ja--barcelona (disc.) 20:15, 8 set 2012 (CEST)

Categorització

Hola, Paucabot. Jo aquí a la viqui vaig a ratxes. M'agrada fer segons se m'acudeixi, ara articles d'això, ara d'allò altre, ara manteniment, ara una altra cosa... sóc tan estrany que fins i tot de vegades em dóna per categoritzar i indexar categories. Pel que fa al tema categories, jo, que som molt observador, en general em limito a imitar-te: com que sé que ets el mestre del tema, quan haig de categoritzar o arranjar categories, primer miro com ho has fet tu en casos semblants, i llavors faig igual. Miraré de mirar-me què hi ha al Viquiprojecte:Categorització, i naturalment que m'agradaria ajudar, però de tota manera ja t'avanço que és poc probable que em fiqui a fer propostes massa importants sobre criteris d'estandarització, perquè en general m'agrada poc discutir. És més fàcil per a mi, simple mortal, dedicar-me més aviat al manteniment!.--Carles (enraonem) 23:11, 8 set 2012 (CEST)

Micropterix

Hola Pau! He traslladat el problema (massa plena) de la categoria:Micropterigids a la de Categoria:Micropterix XDD. Com encara la tinc que omplir més hauríem de decidir com la subdividim.

  • Per zones: Micropterix trobats a Europa, Micropterix globals, Micropterix trobats a Àfrica, ...
  • Per any de descobriment: Micropterix descoberts el s.XIX, Micro. descoberts el s.XX, ... (tot i que potser encara s'haurien de subdividir més, tipus 1900-1950,...)

Que et sembla? --Beusson (disc.) 12:07, 9 set 2012 (CEST)

Upss... No ho sabia, perdona la ignorància, mestre!... Missatge Rebut. Fins la propera!--Beusson (disc.) 08:05, 10 set 2012 (CEST)

Estat Català

Pots blocar els articles Estat Català i Josep Planchart i Martori, que com saps un anònim vandalitza? Gràcies --Panotxa (disc.) 14:47, 9 set 2012 (CEST)

The University of Minnesota and the American Physical Society ARE independent sources.

It os absolutely preposterous that somebody would question the inclusion in the Catalan Wikipedia of one of the very few internationally known Cataln Physicsist.

Google my name, and get off the case already.

Oriol T Valls el comentari anterior sense signar és fet per 75.168.88.91 (disc.contr.) 20:00, 9 set 2012 (CEST)

Estat català

Si t'haguessis preocupat de mirar l'historial hauries vist que el vandalisme en tot cas era d'en Panotxa, que ha començat revertint la teva edició per tractar de fer colar una versió seva anterior que ja havia estat revertida. El suposat vandalisme que tu dius es limitava a revertir-ho deixant la darrera edició que havies fet tu. El resultat de tot plegat es que ara bloqueges deixant la edició que havia fet en Panotxa revertint la teva... molt be home, veig que mirem be que fem....

I no, no passaré per la discussió de l'article, seria perdre el temps, ja us ho fareu... vosaltres sabeu més que ningú que passa o deixa de passar a EC... per cert editeu això de que EC no va estar al front d'Aragó que dona vergonya aliena (un regalet enviat des de Farlete...: http://4.bp.blogspot.com/_BZXjCJdUYAA/TT_S3bhNUBI/AAAAAAAACEg/bbMy0k1ixr0/s1600/estat%2Bcatala%2Bguerra.jpg, aquests no son de la Columna Volant d'Estat Català... son fantasmes que no van existir mai) i tantes coses s'haurien d'editar d'aquest article...

el comentari anterior sense signar és fet per 88.18.203.216 (disc.contr.) 20:24, 9 set 2012 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat de: Pilot-DB

Hola Pau. He afegit referències a aquest article.--Paco 19:26, 10 set 2012 (CEST)

Són del propi projecte. No se m'acut cap més com no busquem a archive.org Es un projecte antic, però molt pioner i per això és interessant, si el voleu treure...--Paco 19:31, 10 set 2012 (CEST)
La que he afegit és la més fiable possible: És un projecte de sourgeforge.net!.--Paco 19:37, 10 set 2012 (CEST)

Elogi de l'aigua

Hola. Elogi de l'aigua és a la llista de la selectivitat. Ha de tenir article, així que intentaré ampliar-lo, no el borris. Gràcies! Salut! --Jey (disc.) 19:52, 10 set 2012 (CEST)

Al-Baghdadí

Veig que has afegit les categories "Teòleg" i "Jurista" a l'entrada d'Al-Baghdadí. No se si això és gaire correcte, ja que Al-Baghdadí només és conegut per les seves obres matemàtiques. Els manuscrits jurídics i teològics que es conserven d'aquest home no han estat mai estudiats (al menys, que jo sàpiga) i ningú sap el que diuen.--Ferran Mir (disc.) 19:49, 12 set 2012 (CEST)

Enten-me, no és que discuteixi que no fos teòleg i jurista (que ho va ser); el que passa és que ningú el coneix en aquestes vesants. I, repeteixo, fins a on jo se...--Ferran Mir (disc.) 14:05, 13 set 2012 (CEST)

Categoria: Mons de ficció

Hola, he tornat a incloure les Cròniques de Nàrnia en aquesta categoria. Em sembla adequada, ja que no està en cap categoria similar i apareix en la majoria de viquipèdies que tenen la categoria de les Cròniques de Nàrnia d'una manera o d'una altra ("universos de ficció / fantasia", "literatura fantàstica", "ficció", "fantasia", etc depenent de l'idioma), he pogut comprovar que apareix en les viquipèdies en txec, danès, alemany, anglès, castellà, gallec, hongarès, italià, japonès, holandès, noruec, portuguès, romanès, eslovè i suec. No apareix en l'aragonesa, la polonesa i la turca. La resta no la puc comprovar per l'idioma. --Luna92 (disc.) 19:48, 13 set 2012 (CEST)

Com vulguis, però s'hauria d'incloure d'alguna manera el fet que sigui ficció / fantasia, perquè dir només que pertany a la literatura anglesa és massa poc. També es podria reanomenar la categoria, tot i que no ho tinc clar, i tampoc crec que hi hagi prou articles per a tenir dues categories separades sobre el tema (continuem amb el problema del mínim de 5 articles, ...). Originalment l'havia inclosa en la categoria ficció, però m'ho vas canviar tu mateix per la categoria "espais i ambients d'obres literàries" que ara és la de "mons de ficció". Torno a afegir-la a "ficció" o què? Per cert, aprofito per dir-te que també he tornat a posar Speos a la categoria d'arqueologia (no he tret la d'egiptologia), perquè, tot i que sigui un terme "inventat" pels egiptòlegs, també es fa servir en altres camps de l'arqueologia que no són a Egipte (Petra, antics temples de diversos països d'Àsia, etc). --Luna92 (disc.) 20:36, 13 set 2012 (CEST)

Perfecte, m'apunto a la nova categoria, realment ens fa falta. Suposo que aniria per una banda lligada amb literatura i per l'altra amb fantasia / ficció, i així ho podríem lligar també amb el cinema fantàstic i d'altres tipus d'obres de l'estil. Suposo que ara que tenim el festival de Sitges al caure hi haurà articles nous sobre el tema, tant de literatura, ja que moltes pelis del gènere es basen en llibres, còmics, jocs, etc, com de cinema. Ple que fa a "speos", en aquest cas no crec que sigui redundant posar-lo en les dues categories, ja que és un terme originat en l'egiptologia i molt propi d'aquesta disciplina, però que, per manlleu, s'ha adaptat a d'altres branques de l'arqueologia, i l'egiptologia entra també en el camp de la història antiga - estretament relacionat amb l'arqueologia, però enfocat des d'un punt de vista més teòric), és una mica enrevessat, ja ho sé, però cada cop es mesclen més tots els camps tècnics i científics, i la Biblioteconomia i Documentació cada cop són més complicades. --Luna92 (disc.) 21:17, 13 set 2012 (CEST)

Propostes de retirada de distinció-Jurassic Park: Operation Genesis

Hola, veig que vas comentar/contribuir en la retirada de distinció de Jurassic Park: Operation Genesis, s'han fet diversos canvis de millora (tots els demanats) i crec que és un bon moment per votar, encara que sigui per deixar.ho en Article Bo, i tindrem un article menys en llista (ja que és prou llarga). Moltes gràcies per les teves constribucions!!--Manlleus (disc.) 17:21, 14 set 2012 (CEST)

Bon dia!

Ep, que com va? Veig que som molt poquets este matí! Espere que vos vaja tot molt bé a tu i a la família i que la tornada a escola no ha estat massa traumàtica. Que tingues un molt bon cap de setmana, una abraçada ben grossa, fins prest! Claudi/Capsot (disc.) 10:13, 15 set 2012 (CEST)

Sí, ja havia vist les modificacions, i hòstia sembla que estaves a l'aguait, esperant faena!:) No, no he fet sort :(, com que acabem de tornar a escola i que el dimarts és un dia que tinc plenet em resultava molt difícil anar a Barna (sense comptar a més el fet de no portar els xiquets a escola o apanyar-me d'una altra manera...) i tot i que desitjava molt anar-hi (era un dia històric!) no hi vaig poder ser... grrr! :(( Ara bé, l'aspecte positiu és que he tingut accès a molta informació que em va permetre de completar articles de la viqui mentrestant... Pel que fa a Pi buscaré referències, ara bé ja saps que el catalanisme està molt malament per ací i les notícies (a més per Internet) són escasses tot i que el que dic siga una evidència per aquestes terres... Amb tot, aniré buscant-ho quan tinga més temps. Vas poder anar-hi tu? Records, Claudi/Capsot (disc.) 10:33, 15 set 2012 (CEST)

Gràcies

M'havia oblidat de Jutrzenka Kraków, el vaig començar abans d'exàmens i allà es quedà.--Coentor (disc.) 01:17, 16 set 2012 (CEST)

Tasca

Com veus i veieu, ja fa temps que col·laboro a Viquipèdia i per tant observo de prop la tasca que feu els administradors, i la teva en concret (veig que passes moltes hores aquí i que controles molt, i penso que sempre actues amb bon criteri... et considero un dels admin més assenyats). No és pas adul·lació cap a vosaltres (no ho necessito ni faig aquestes coses, jo), només volia dir el que penso. I penso que en general feu una bona tasca, que teniu un criteri molt encertat a l'hora de valorar o posar en dubte l'admissibilitat o els continguts dels articles; sovint comparteixo el mateix punt de vista, fins i tot sobre textos que jo mateix he escrit o modificat, casos en què vosaltres m'ajudeu a repensar o a veure més clares coses sobre les quals jo ja tenia dubtes (això em passa sovint amb els teus apunts), i per tant no m'ho agafo mai de mala gana ni com un "atac", sinó que per contra ho veig sempre com revisions constructives i assenyades que ajuden a millorar i fer més exacte tot el que es publica. De tots els projectes de Viquipèdia que conec de prop penso que aquest és el millor conduït, on els responsables tenen un criteri més assenyat, coherent i racional, una conducta més civilitzada i on hi ha més llibertat d'expressió (en altres wikis n'hi ha molt poca i molt poc de tot això, sobretot a l'hora de tractar certs temes). L'únic cas en què no vaig estar pas d'acord és el de la fusió de l'article Activisme pedòfil amb Pedofília, que considero injustificada i amb una voluntat censora de fons, no per part de la Viquipèdia en català -no he volgut mai atacar-la ni desprestigiar-la, continuo tenint-li el matexi respecte de sempre-, sinó d'un usuari en concret i amb l'aquiescència d'uns altres. Ja no vull remoure el tema ni entrar-hi més, però és el que penso i també ho dic. Quant a la resta, el que he dit. Salutacions.--PeioR (disc.) 21:43, 17 set 2012 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat de: Albert Batiste

Hola Pau, Això és una resposta a una nota que m'has escrit. M'agrada la wikipedia, la consulto molt, en anglès, castellà i català, i la trobo molt útil. Quan no trobo un article que penso que hi hauria de ser, ho lamento i penso que potser jo també hi podria contribuir. Sobretot referit a biografies, institucions i persones de la cultura i del país, que des del meu punt de vista, la wikipedia és una enciclopèdia molt pobra. Per cert voldria felicitar a qui en sigui el responsable, potser tu, no ho sé, de la campanya per millorar els articles sobre els monuments del país.

Bé, no tinc molt de temps lliure per a dedicar-lo a això, ni sóc un expert en les eines "wiki", però tot i això m'hi llenço, i et puc assegurar que si en menys de tres hores d'haver escrit un inici d'article, amb molt d'esforç, verificant si els enllaços són interns o externs, etc. coses que per tu seran molt fàcils, però per a altres no, mirant d'escriure alguna cosa sobre l'Albert Batista, músic integrant de moltes bandes, tanmateix com el Jordi Batista, intentant verificar qui a participat en cada banda, etc, amb el poc temps que tinc, i sento l'alè d'algú al clatell que insereix a l'article que estic escrivint un "Aquest article pot no complir els criteris generals d'admissibilitat." i que pot ser esborrat o que se jo, no és gens agradable.

Però no és que això porti sis mesos abandonat, digui mentides, difami, res d'això, només que els meus ritmes són diferents dels teus, la veritat és que a mi m'emprenya i tens ganes de deixar-ho córrer. Només t'escric això per a que ho sàpigues, i si potser et poses en el meu lloc penso que potser ho arribis a entendre. Jo veig articles de la wiki en anglès que porten anys, són ben breus, i allí estan, i van creixent.

Bé, res més, seguiré fent el que pugui. --Ovidi (disc.) 11:07, 18 set 2012 (CEST)

Distribució de contingut

Si pots, fes una ullada a la distribució de contingut dels articles Harmful to Minors i Paedophilia: The Radical Case, ja que des que els vaig crear tinc dubtes sobre si és millor que el contingut estigui dividit en diferents seccions (com ara) o d'una sola peça.--PeioR (disc.) 20:19, 18 set 2012 (CEST)

Infobox Satèl·lit artificial

Hola, on puc trobar informació sobre com crear una infobox? No ho trobo enlloc i m'agradaria crear-ne una per als satèl·lits artificials. Gràcies. --Xbosch (disc.) 18:52, 19 set 2012 (CEST)

Gràcies per les referències, crec que me n´he sortit. --Xbosch (disc.) 00:12, 21 set 2012 (CEST)

Re:Llista de bestiari popular de Catalunya

Hola, Pau. Gràcies per l'avís. Crec que l'àliga de Valls hi hauria de ser, però també entenc que cal refiar-se d'una llista mínimament oficial. Dóna'm una mica de temps que intentaré parlar amb els de l' "Agrupació del Bestiari" no sigui que hagin omès l'àliga de Valls de la seva llista per error. Si al final no potser (màxim una setmana), eliminaré jo mateix la pobra bestiola de la llista i esperaré que algun dia la poguem ressuscitar. :) --Santi Gomà (disc.) 15:43, 20 set 2012 (CEST)

He esborrat l'entrada a l'Àliga de Valls. Vaig enviar un correu a l' "Agrupació del Bestiari", però ni he obtingut resposta i ni he vist que hagin donat d'alta a l'Àliga a la seva llista, per tant, l'esborro. Que hi farem.--Santi Gomà (disc.) 22:00, 29 set 2012 (CEST)

Verge Blanca

Ostres! pensava que es referia a les Verges blanques en general.... la Virgen Blanca de Toledo és la que es troba en el cor Virgen Blanca, precisament la fotografia que he posat a l'article. Ja miraré de fer un altre article sobre aquesta imatge. --MarisaLR (disc.) 22:30, 20 set 2012 (CEST)

Penso que aleshores, l'article ja fet, hauria d'anomenar-se «Verges blanques» i el nou que et sembla «Verge Blanca de Toledo» o «Verge Blanca (Toledo)»? --MarisaLR (disc.) 22:38, 20 set 2012 (CEST)
Canvi: M'agrada més l'article de la Verge amb Nen de Sallent de Sanaüja --MarisaLR (disc.) 22:44, 20 set 2012 (CEST)
Caray, ja tenim l'article: Marededéu de Sallent de Sanaüja--MarisaLR (disc.) 22:46, 20 set 2012 (CEST)

Missatge de benvinguda

Mercès per les teves salutacions.

--CésarOP (disc.) 23:14, 20 set 2012 (CEST)

Mercés un altre cop, espero no donar feina 8-)

--CésarOP (disc.) 21:53, 21 set 2012 (CEST)

El discu

Una pregunta, no s'hauria d'haver seguit el protocol de fer la proposta d'esborrament,etc? el resultat segur que seria el mateix, l'esborrament, però el procediment crec que hauria estat més correcte. De fet, jo ja hi havia posat la plantilla per votar-la. Fins aviat! --Beusson (disc.) 15:19, 21 set 2012 (CEST)

D'acord! Ja saps que et vigilo {{{{O.O}}}} --Beusson (disc.) 16:01, 21 set 2012 (CEST)

esforç

Hola Pau

Al projecte un article el dia es demana esforç. Crec que és un terme que caldria desambiguar, no és el mateix l'esforç que demanem als alumnes que el concepte en física, enginyeria o altres. No conec prou el tema com per desambiguar jo i a les altres viquis hi ha una mica de caos al respecte, potser podries aclariar a quin concepte es refereix la demanda o bé fer la desambiguació --barcelona (disc.) 11:34, 22 set 2012 (CEST)

sí, conec la llista, per això et dic que crec que el concepte és més ampli, veient l'anglesa i d'altres, ve de la física (era un concepte d'aquell currículum) però pel que observo hi ha esforços a enginyeria, física (diversos) apart de l'actitudinal. --barcelona (disc.) 10:37, 23 set 2012 (CEST)

Categoria oculta

Un cop més, Pau, gràcies per la voluntat d'ajudar. Però et recordo el que em vas dir un dia: si tanquem la categoria entre claudàtors (etc) evitarem que surti categoritzada la meva pàgina de proves, que no ho ha d'estar.--Climent Sostres (disc.) 18:39, 24 set 2012 (CEST)

Reprodueixo de la pàgina que tant t'agrada citar: "Espai Usuari - En general, no està recomanat modificar la pàgina d'usuari d'un altre viquipedista o els comentaris deixats en pàgines de discussió (excepte els propis però, tot i així, amb prudència). Netejar el vandalisme sempre és oportú, fins i tot en pàgines d'usuari. Els usuaris afectats ja us faran saber si troben els vostres canvis no apropiats o si no heu donat informació correcta."--Climent Sostres (disc.) 19:14, 24 set 2012 (CEST)
Molt bé, ho intentaré. És que copio tot l'article en anglès i no m'adono del que passa amb les categories. Ja miraré d'evitar-ho. Però no t'enganyis: el que estaves modificant no era cap article, encara, sinó la meva pàgina de proves. T'agraïria que les aportacions a la meva pàgina de proves les féssis via pàgina de discussió, d'acord?--Climent Sostres (disc.) 00:50, 25 set 2012 (CEST)

Article Raval

He reelaborat el contingut i la redacció de l'article Raval: De l'amor als nens. Si us plau, passa't per l'article i revisa'l a veure què et sembla ara i per si vols fer alguna suggerència sobre el contingut o de neutralització que, com sempre, seran ben rebudes per mi. Crec que ara, tant per la redacció, com pel contingut i les referències -i la rellevància que se'n deriva- es poden eliminar totes les plantilles i podem oblidar-nos d'un cop de l'article.--PeioR (disc.) 22:24, 26 set 2012 (CEST)

Les fonts d'un article

Hola, Pau! He fet un article sobre una cursa de muntanya a Badalona, L'Endimoniada, però no tinc fonts per citar que no sigui la pàgina web de la mateixa cursa, ja que el contingut és propi. No puc fer, doncs, una entrada per parlar sobre aquesta cursa? He vist que altres centres excursionistes sí n'han fet. Igualment, he tingut problemes a Wikimedia Commons amb la fotografia que vaig pujar ahir (un cartell de la passada edició de l'Endimoniada).

Moltes gràcies per la teva atenció.

Centre Excursionista Badalona (disc.) 11:04, 27 set 2012 (CEST)

Les fonts

Hola, Pau! Moltes gràcies per la teva ajuda. He citat tres fonts diferents per parlar de la cursa: tres mitjans de comunicació que van fer articles/reportatges audiovisuals. Aquestes fonts serveixen? Centre Excursionista Badalona (disc.) 15:06, 28 set 2012 (CEST)

La Pineda (Castelldefels)

Hola Pau! Estic d'acord en fusionar La Pineda (Castelldefels) a Castelldefels. Em proposes una secció de l'article per posar el paràgraf? --Davidpar (disc.) 20:38, 29 set 2012 (CEST)

Fet Fet! --Davidpar (disc.) 21:11, 29 set 2012 (CEST)

Orquestra Mirasol

Hola Pau..pots posar "Orquestra Mirasol" com nom principal?..cheers..--Mcapdevila (disc.) 10:40, 30 set 2012 (CEST)

Article Xítxeros amb Empenta

Hola Pau, he llegit el teu comentari sobre la creació de l'article Xítxeros amb Empenta. Vaig intentar ser curós amb les fonts i quan aportava informació mirava de fer-ho en base a referències verificables. Alguns pics de tercers i d'altres de primera mà de la pàgina web de l'associació. M'agradaria que em poguessis ser més explícit amb el tipus de referència que trobes que hi falta i així em serà més fàcil millorar l'article.

Moltes gràcies. --Foner (disc.) 11:50, 30 set 2012 (CEST)

He modificat l'article i hi he afegit moltes referències per donar validesa a allò que no s'argumentava. M'agradaria m'ho poguessis comentar. Moltes gràcies! --Foner (disc.) 12:56, 30 set 2012 (CEST)
Hola Pau, entenc el que dius, però m'agradaria argumentar les referències. Abans de res, dir que m'he llegit els enllaços que m'has passat. L'article es divideix en dos blocs, bàsicament. El primer "què és l'entitat i objectius". La part de "què és" és curta i no hi ha massa marge per a que es marqui cap tendència (simplement, associació de Manacor, etc, etc.) i els objectius, que obligatòriament han d'estar citats per fonts de la mateixa entitat, ja que és ella mateixa qui estableix els objectius. Aquests objectius, que són purament descriptius, es descriuen en base a allò que l'entitat diu que vol fer (no tendria sentit en aquest cas cercar referències externes). La segona gran part vendria a ser les activitats, un historial. En aquest cas sí que totes estan referenciades per mitjans de comunicació -només un cas és un bloc, que és la pàgina de la Plataforma-. Entenc que aquí es tracta de poder demostrar que l'activitat es va fer tal i com es descriu en l'article, fet que queda validat. Puc entendre que hi hagi aspectes que manquen per referenciar (encara l'estic treballant i segur que me'n he deixat i agrairia moltíssim que si veus mancances concretes m'ho poguessis comentar) però les referències que hi ha no crec que entrin en contradicció amb els enllaços que m'has passat. I no compartesc que siguin de dubtosa fiabilitat, tots els mitjans són de reconegut prestigi. Finalment, m'agradaria dir que no crec que hi hagi cap conflicte d'interessos, perquè l'article és descriptiu sense entrar a valorar si l'entitat és més bona o dolenta i crec que s'adequa als interessos generals de la Viquipèdia. M'agradaria seguir comentant-ho, ja que és primer article que faig i m'agradaria que sortís bé. Moltes gràcies --Foner (disc.) 13:35, 30 set 2012 (CEST)
Com dius és difícil que hi hagi cap monografia o llibre que parli sobre l'entitat (de fet, crec que no existeix). Repeteixo que entenc que el m'exposes i podria estar d'acord amb la teva opinió sobre algunes referències (per cert, m'agrada la modificació que has fet a l'article), però no amb la major part. Crec que és totalment vàlid tenir una descripció acurada de les entitats i del teixit social a Mallorca. De fet, repassant la viquipèdia, són un bon parell les entrades que hi ha sobre associacions culturals o socials sobre entitats mallorquines, l'estructura de les quals és una introducció i objectius -generalment- (algunes d'elles a la categoria Associacions de Mallorca). Segueixo pensant que l'article té cabuda dins la viquipèdia. Amb tot, per això hi ha els encarregats de vetllar que els articles s'ajustin als interessos de l'enciclopèdia i si trobau que l'article que he aportat no hi té cabuda ho acceptaré, malgrat estar-hi en desacord.--Foner (disc.) 15:39, 30 set 2012 (CEST)

Referències a Darkness on the Edge of Town

Gràcies per l'observació en relació amb l'article Darkness on the Edge of Town. La veritat és que a l'hora d'editar me sortia un missatge d'error. Ara ja estan afegides les referències, però encara continua apareguent el missatge que diu que aquest article no cita les fonts. Com podem solucionar això? Gràcies --Cosmickid77 (disc.) 16:06, 30 set 2012 (CEST)

Dóna la cara per la Independència

benvolgut Pau

en 95% dels casos tens raó amb les teves proposicions d'esborrament, però, després de la meva investigació, penso que en aquest cas, podries revisar la teva opinió. He d'admetre, si no haguéssis posat la plantilla d'esborrament, mai no m'hauria adonat que l'article, a la seva forma original no era gaire enciclopèdic, tot i que el tema era pertinent. Bona continuació. --01:10, 1 oct 2012 (CEST) el comentari anterior sense signar és fet per Flamenc (disc.contr.) 07:33, 1 oct 2012 (CEST)

De vegades et comprenc, però de vegades no et comprenc. Quan hi ha el criteri cobertura significativa per part de fonts fiables i independents del subjecte. i que s'afegeixen referències que proven la cobertura mediàtica, la plantilla manquen referències no té cap sentit. D'una altre costat, hi ha un consens per no posar massa plantilles. Amb tres n'hi ha prou, i proposo que suprimeixis la quarta que jo ja havia suprimit.--Flamenc (disc.) 01:01, 2 oct 2012 (CEST)

Pàgina de la Societat d'Arqueologia del Berguedà

Hola Pau, ja veia que la pàgina fallava en les referències. Però és que som una societat i no se com posar aquestes referències a part de la nostra pròpia pàgina web que ja poso als enllaços. Pots orientar-me si us plau? que caldria com a referència en aquest cas? el comentari anterior sense signar és fet per Arqueologiabergueda (disc.contr.) 19:41, 1 oct 2012 (CEST)

Bon vespre

Home si teniu tanta dèria per esborrar-lo ja ho podeu fer... Supose que compta amb sis línies i tres referències, si fa no fa, la qual cosa significa una referència cada dues línies i com que tots els altres articles de la viquipèdia tenen un índex de referència molt més elevat, són molt més complets i més ben escrits (sense cap falta d'ortografia òbviament), deu ser una decisió summament justificada i urgent... Bona nit! Claudi/Capsot (disc.) 23:47, 1 oct 2012 (CEST)

Bon dia Pau, vaja/vejam si les quatre referències (per menys de 10 línies) no són prou ja no sé què fer... Els articles sense referències són munió com ara: Escut de Trujillo Alto, Publi Pinari Mamercí Ruf, Abiatar o Carles Castellanos i Llorenç (si en necessites molts més cap problema te'n puc fer una llistassa que t'ocuparà una estona...); de fet fent una recerca amb "article a l'atzar" en trobes més de tres o quatre de cada deu si fa no fa... No entenc els criteris que es fan servir, de debò! Val a dir que si un article té com a base una altra viquipèdia com Abiatar suposem, cap problema, en canvi si no es té gaire informació escrita tot i un activisme evident (és a la base de gairebé totes les manifestacions catalanistes que es fan ací i d'ençà un bon grapat d'anys, és la base del festival IdentiCat per exemple...) i conegut per a tothom a la Catalunya del Nord no val... Una altra cosa és què preteneu? Cansar els usuaris que escriuen articles? Si francament faig nosa (sé que és el cas amb algunes persones tot i que no ho diguen francament, no arribe al paroxisme que crea en Manel Capdevila, m'ho dieu i faig les maletes... però vos pregue que es diga clarament... el que no pot ser és que em perga tant de temps, més de mitja hora per a buscar informació bàsica (com saber on ha nascut i encara no he trobat data de naixement) i crear l'article i després no sé quantes hores per a trobar referències per a complaure algun administrador que puga amenaçar-te en esborrar l'article quan no estic ací per a fer article sobre amiguets o el que siga... Heu d'entendre alguna cosa és que els criteris no poden ser absoluts, no es poden aplicar els criteris nord-americans per a la venda de llibres d'escriptor per exemple a un autor català i aleshores s'ha de copsar que en el mateix cas hi ha cultures o subcultures més mancades de recursos escrits que la catalana (com ara l'occitana; no faig una defensa sistemàtica de tot el que siga occità ja ho vas veure en el cas de Bayrou per exemple i si un escriptor occità només hagués escrit un llibre probablement no el defensaria i de fet hi ha algunes persones que no sé si inclouria en els articles sobre occitans, però bé...), els criteris s'han d'adaptar, tindre flexibilitat en funció del context (un autor francès necessitarà vendre més llibres que un català per a aparèixer a la viqui és normal...). Què vols que et diga més, ja he posat les meues quatre referències i n'he fet prou i fins i tot massa posant la quarta..., probablement existeix més material... ara bé no perdré el meu temps amb això... no necessite la viquipèdia per a prestigi personal, poder o el que siga, ho faig bàsicament per al coneixement i sobretot la llengua catalana. Ara bé si s'ha d'escorcollar cadascuna de les meues contribucions (ja que és l'impressió que tinc, s'escorcollen les contribucions dels escassos editors que hi ha i no es mira d'arreglar tant el que ja existeix... i això pot viure's com un cas d'assetjament dissortadament...) i que he de tornar-hi constantment fent-me perdre un temps enorme que podia gastar començant un altre article, millorant un dels que he d'apanyar (com ara Billy Joel o Menahem Mendel Beilis), deixaré de fer-ho... ja que m'haureu llevat les ganes/el goig que puc tenir de contribuir ací. El que tampoc no vull és cremar ponts i fer malbé les relacions amb gent que aprecie com tu i que fan una molt bona faena de manera general, ja m'he creat prou enemistats a altres llocs per intolerància (probablement mútua no ho sé...) i ja estic fart d'aquestes situacions al meu parer estúpides (perdó!) ja que per a mi la referència és el punt final de millora d'un article i si de debò vull verificar una cosa busque les referències jo mateixa i mire de millorar les coses no descosir-les... no entendré mai l'esborrisme ("deletionism"), em sembla una mena de voluntat d'autodestrucció... però bé ja vos ho fareu... si voleu copiar els anglosaxons quan minvarà més el nombre d'editors potser ho comprendreu tot i que probablement no ho admetreu mai de manera pública... Els editors, com els alumnes (ja ho saps...), han de rebre estímuls positius de quan en quan, jo no vinc a la viquipèdia per a barallar-me i lluitar constantment (per a un article, defensar un altre editor o mirar de salvar l'esperit viquipedista a un nivell més general), no és el meu caràcter i em cansa moltíssim... la meva vida diària ja té massa aspectes negatius com per a buscar-me'n altres virtualment... També m'ha cansat d'escriure tant i sacrificar un temps de lleure que per a mi es redueix cada vegada més. Sisplau si faig nosa, di(eu)-m'ho i me n'aniré, així guanyaré temps per a altres activitats més engrescadores... No t'ho prengues molt a pit sisplau, la meua intenció no és d'ofendre't però trobe que existeix una mena de mecanització administrativa que no fa gaire cas de les relacions/interaccions humanes bàsiques (a més t'he de dir que el teu parer no és neutre ja que et penses que sistemàticament defensaré coses occitanes o nord-catalanes com va ser el cas amb Jornalet o probablement alguna altra la qual cosa ja altera el teu juí sobre la meua elaboració; en canvi quan vaig escriure Francesc Candela no vaig rebre cap avís, curiosament i gairebé no tenia cap referència llevat la notícia a Vilaweb, i per sort algun company i ha contribuït enriquint considerablement l'article; més fotut encara... en el cas d'Hervé Pi i Albertí vaig fer l'article a les 8:02 i una desena de minuts després, concretament a les 8:13, ja tenia l'avís de FVA, què es pot arribar a pensar llavors? Casualitat? Interés personal de l'administrador per la figura d'Hervé Pi o la Catalunya del Nord? o més negativament i paranoïca: S'està escorcollament tot el que faig (tot i que sé que alguns ja ho fan...)? Assetjament?...). Ja evite de fer coses sobre occità per a defugir qualsevol problema (el cas de Jornalet era diferent ja que se'n veia el potencial amb les participacions de diversos autors occitanistes per exemple...), dieu-me quins àmbits tinc prohibits per suposada manca d'imparcialitat sisplau si per cas no voleu que faja la maleta! Una abraçada enorme ja que t'aprecie molt, que no voldria que es tallaren per bajanades els lligams que puguem tindre i que fas per altra banda una faena de qualitat, constant i desinteressada tot i ser molt cabota (no pretenia fer cap joc de paraula amb tot quan ho he escrit...), com jo també ho admet! Claudi/Capsot (disc.) 10:24, 2 oct 2012 (CEST)
Gràcies pels comentaris i aclariments. Amb tot, has d'entendre que pertanys a un grup (no sóc gens majestàtic, ja ho saps... i (també) em malfie dels grups...), tot i que les teues decisions es puguen fer amb llibertat: el dels administradors. A conseqüència teniu un estatus superior al dels editors, volens nolens (a més dissortadament s'assimilen els administradors, i jo també ho faig massa sovint perdó!, amb gent que té fal.lera per etiquetar i contribueix poc a l'eixamplament i millora quantitativa o qualitativa dels articles), i alhora un grau de comunicació, d'interrelació, de coneixement tècnic i "legal" superior al grup molt més heterogeni d'editors si podem dir que existeix un grup d'editors... Ja em diràs qui participa a les votacions, sempre els mateixos i pocs editors... la/les informació/informacions no circula/en bé i encara que la tingues com a editor alguns temes no t'interessen gens i no votes (jo de fet ni veig les votacions ben sovint i ni hi pense...).

A més resulta molt difícil de dissociar un article d'aspectes/consideracions personals. Representa una faena feta, temps i energia gastats, sobre la qual algú (que no et paga a més :) ) et demana més faena, i que podria acabar en orris després d'una estona al cap de votacions fetes amb menys de deu persones... vaja, una picodemocràcia de picoestat al capdavall!

Tot i que entenc el que vols dir, el nombre d'editors és molt baixet al meu parer i molts articles pateixen d'insuficiències més o menys cròniques, llavors em sembla molt "injust" de demanar faena extra a un editor (de fet com que som pocs som sempre els mateixos, la qual cosa explica l'animadversió que molts tenen cap al Manel tot i que de vegades probablement s'ho busque...) quan acaba tot just de fer un article mentre que es podria mirar de millorar coses anteriors que ja porten temps sense tocar. Crec que no hauríem de limitar el nostre paper a una vessant sinó mirar d'intervenir en graus diversos per a no estancar-nos en una "mecanització" o "anquilosi" que crea grups cada vegada més estancs i això és nefast per la viquipèdia. No, no estic gens d'acord, els criteris no poden ser els mateixos que a la viqui anglosaxona (tot i que el teu exemple parteix del cas mallorquí o siga del més petit al més gran; el cas occità, furlà, bretó són correlativament minúsculs...); concretament a la francesa van esborrar alguns autors o cantants occitans pel fet de no haver venut un nombre estel.lar de còpies quan el nombre de locutors alfabetitzats en llengua materna o públic potencial no correspon ni de bon troç... era mala fe pura i dura... Així pots esborrar tota la cultura occitana actual i guardar només alguns felibres com Mistral per exemple i prou... Quina lògica té posar tots els municipis del món i tots els animalots i en canvi no tot el conjunt dels èssers humans? Són tries bàsicament..., i aquestes es poden modificar en funció de les persones que dictaminen que les coses poden canviar. Vulgues o no vulgues, és una viqui catalana o dels Països Catalans, i llavors els lectors s'estimaran més temes més propers al seu àmbit i els editors preferiran escriure sobre coses que coneixen i són al seu abast. Probablement comptabilitzant les meues edicions es podria veure que els temes catalans o occitans no són tant dominants excepte potser aquests dos darrers mesos... i encara... Es tracta d'una realitat, totes les viquipèdies són esbiaixades per la llengua que usen i sobretot per la cultura que les fonamenten, ara bé és sobretot a la catalana on apareixen les dèries (tot i que es puguen entendre) d'imparcialitat total que arriben fins i tot a amenaçar articles anostrats per aquesta "por" quan de fet els altres probablement no es miren tant... (no he acabat he d'anar a classe ara... miraré de no escriure tant ja que no pararia...) Concretament a la Catalunya del Nord, hi ha poca cosa pel que fa al català, ja ho saps. El total d'activistes es pot resumir en una vintena curta de persones, alguns més visibles ja que són escriptors com el Bezsonoff o el J. L. Lluís, cantants com el Jordi Barre i d'altres més discrets que amb tot tenen una implicació més important en la vida i vertebració del catalanisme ací com l'Hervé Pi. Bàsicament no és que tinga alguna dèria sobre notícies locals tot i que conec personalment conec la persona. Va ser mirant les notícies i veient que es trobava al costat de la Carme Forcadell i que va participar al grupet que va anar al Parlament, la qual cosa em va fer pensar que probablement es mereixia un article a no ser que entre totdéu al Parlament (potser si haguera estat una persona del Principat li haurien dedicat més atenció, qui ho sap?)... Ara bé, existeix un desfasament entre el que veig i les possibilitats de referenciar-ho, què hi faré... escriure articles per a que es puguen fer servir com a referències? Ja ho saps, no val... Pel que fa al tema de plantilles, no m'agrada gens posar-ne. Preferisc posar-me a la faena directament i millorar l'article si ho puc fer; ara bé entenc que siga una ocupació que puga agradar i reconec que és una faena útil que pot/podria incitar als editors (existents o hipotètics) a millorar-los, tot i que generalment passa molt poquet... No es pot comparar una cultura que compta 300.000 locutors amb la cultura d'un estat, els criteris han de tindre flexibilitat, les lleis es canvien constantment. De fet és un dels punts de conflicte que vam tindre amb un occitanista que m'ha valgut la seua enemistat, alguna gent no diferencia la faena, les divergències que es puguen tindre, de la relació personal, per això em fa por d'usar paraules que puguen ferir amb persones que aprecie. Escurce que he de tornar a classe i probablement més val així que tendesc a escriure massa. Que et vaja tot molt bé, Claudi/Capsot (disc.) 13:59, 2 oct 2012 (CEST)

OlieteCa

(Pau en aquesta pàgina Edmond Hoyle el encapçalament no em surt del tot bé si ho poguessis arreglar molt millor. Com que sóc nou t'envio aquest comentari, coneixent un altre no ho faria per aquí.) --OlieteCa (disc.)

OlieteCa

Paucabot si em poguessis ajudar t'ho agrairia molt. El que passa es que en aquesta pàgina, surt un error al final Camilo Ospina Bernal

Pàgina Lucky Starr

Ei, encara no l'he acabat, l'estic editant i l'esborres?, almenys podries esperar-te a veure le resultat. el comentari anterior sense signar és fet per Biblos (disc.contr.) 07:17, 4 oct 2012 (CEST)

Disculpes acceptades i tens raó, hauria calgut afegir alguna cosa més o en tot cas fins que no l'haguès mig acabat no desar-la. Gràcies per la restauració. Ah, bona feina de control¡¡. el comentari anterior sense signar és fet per Biblos (disc.contr.) 17:48, 4 oct 2012 (CEST)

Districtes i barris bascos

Bona nit. Ara estic fent els districtes i barris de Madrid, però quan acabi tinc pensat fer els de Bilbao i Vitòria. La pregunta és la de sempre. En quin idioma ha de tenir entrada el topònim: en basc, en versió bilíngüe o en castellà, donat que són a zona castellanòfona ?Walden69 (disc.) 00:23, 5 oct 2012 (CEST)

OlieteCa

Pau et t'afageixo aquesta nova secció per que em resolguis un problema que ha tingut la pàgina Cacauets

Associació DNI.cat

Benvolgut Paucabot,

Referent a l'Associació DNI.cat entenc que la Viquipèdia existeix per fer conèixer al mon tot allò que es rellevant, i per valorar la rellevància es demanen fonts externes a la informació facilitada. En la creació de l'entrada a la Viquipèdia, vaig agafar vincles de la mateixa web de l'associació, però en veure el vostre avís, el 25 de setembre de 2012 a mes de saber que en l’actualitat mes de 1.800 catalans/es gaudim del document que aquesta associació elabora sense afany de lucre des de 2008, jo personalment vaig cercar aquestes fonts de confiança i les vaig afegir.

No entenc perquè s’ha esborrat el NIF d’aquesta associació que l’hi confereix l’estat de legal, i proporciona la confiança de que no es una iniciativa privada que ha vist una oportunitat de negoci en la venda de documents d'identitat a les persones que la visiten, sinó una iniciativa que vol aconseguir la oficialitat del document.

Salutacions, el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 07:36, 8 oct 2012 (CEST)

He estat revisant varies entrades d’associacions, i t’haig de donar la raó en el tema del NIF, tot i que trobo que es poc fiable que hom qualifiqui d’associació quelcom sense cap comprovant.
Sobre el tema de les fonts fiables, he comprovat que hi han un munt d’associacions com ara Arrels (associació) que no aporten res mes que l’enllaç extern a la seva pròpia pàgina, i que tan sols els queda afegir l’horari per acabar la nota publicitària. En el cas que discutim, de l'Associació DNI.cat jo personalment n’he posat de tenimpressa.com, Directe.cat, naciodigital.cat, deumil.cat i Diari de Sabadell, que son les primeres que he trobat per Internet.
Segueixo pensant que el NIF hauria d’ésser un plebiscit per qualsevol entitat que s’anomeni associació o empresa. el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 16:27, 8 oct 2012 (CEST)

Segons l'entrada Fonts fiables de la Viquipèdia:Fonts fiables penso que l'entrada de l'Associació DNI.cat compleix amb escreixos varis dels requeriments de "haurien d'utilitzar fonts fiables, de tercers, i publicades". Dubto molt que un diari com el de Sabadell s'inventi una notícia tan rellevant, o que a les convocatories de l'11 de setembre la intersindical i els de naciodigital.cat tractin una entitat poc rellevant en el mateix contecte que les mes rellevants. Es clar que cal tenir en compta el comentari de la Viquipèdia:Fonts fiables en el que diu que és una qüestió de sentit comú i judici editorial. Des del meu punt de vista, una entitat que sacrifica el seu temps i recursos al llarg de quatre anys per Catalunya es mereix tenir el seu reconeixement no tan sols als mitjans, que encara que poquets el te, i de mes de 1.800 catalans/es, sinó també a la Viquipèdia. Moltes gràcies de tot cor Pau Cabotel comentari anterior sense signar és fet per 87.216.179.84 (disc.contr.) 21:56, 9 oct 2012 (CEST)

Benvolgut Pau Cabot, ja m'ho poses difícil ja, no puc posar les fonts de suport degut a que son documents que l'Associació DNI.cat no em deixa publicar per preservar-ne la confidencialitat, i no m'han facilitat cap entrada dels que no els donen suport, degut a que es en converses com la mantinguda amb l'ANC que tan sols els hi donava suport si es feien els documents única i exclusivament a membres d'aquesta. Entenc que no queda be la crítica a tercers si no es pot corroborar, però escolta, penso que el que hi he deixat ara, es completament admissible tal i com esta. Si et plau... el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 20:13, 12 oct 2012 (CEST)

Començo a creure que potser tens raó i realment no soc el mes indicat per a col·laborar a la Viquipèdia, però tot i així, penso que els responsables de l'Associació DNI.cat fan una molt bona tasca i tenen el dret de sortir aquí, doncs es molt rellevant saber qui hi ha al darrera de la iniciativa del carnet català, tot hi que de moment no sigui oficial. Per cert, una associació sense afany de lucre no pertany a ningú en concret, doncs fa una tasca social per a tothom, i jo personalment tan sols en faig difusió perquè els conec. Si trec l'apartat de suport fins que en pugui aconseguir fonts penses que podem donar per acceptada aquesta entrada? el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 20:35, 12 oct 2012 (CEST)

Perdona Pau Cabot, els banners a diverses pàgines força rellevants que no cobren per a fer-ne difusió poden comptar com a fonts de suport? el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 20:47, 12 oct 2012 (CEST)

Ningú té el dret a sortir a la Viquipèdia. Els articles enciclopèdics només es basen només en Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat. Podrem donar per vàlida l'entrada (i retirar l'avís) quan apareguin les fonts fiables que parlin de la vostra entitat i que ara no hi són. La publicitat (pagada o no) no serveix com a font. Recoman la lectura de Viquipèdia:Fonts fiables. Pau Cabot · Discussió 21:11, 12 oct 2012 (CEST)

A veure ara Pau Cabot, he intentat de cobrir el màxim de referències el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 21:36, 12 oct 2012 (CEST)

I com ho ha deixat en Panotxa creus que es admissible? el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 21:44, 12 oct 2012 (CEST)

Moltes gràcies Pau Cabot, però tan sols una cosa, no creus que seria interessant a mes de deixar la primera edició del document, també deixar la darrera per no confondre les persones, o tan sols deixar la que fa actualment l'Associació DNI.cat? el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 21:58, 12 oct 2012 (CEST)

Ostres Paucabot, m'has deixat sense paraules, t'has carregat tota la història del document nacional d'identitat catalana, trucades i mes trucades per aclarir-ne tot el recorregut a pastar fang amb tan sols un clic. Abans et donava les gràcies, però ara no se gens que dir. Visca la veritat! el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 22:06, 12 oct 2012 (CEST)

Escolteu els dos, Paucabot i Panotxa, si voleu esborreu les dues entrades i ja està, ara mateix m'acabo de quedar glassat, no penso ni entrar en discussió. el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 22:06, 12 oct 2012 (CEST)

Benvolgut Paucabot, el carnet català no es un treball inèdit, es una realitat des del 1978, i jo mateix amb el meu esforç he treballat com un esclau per aclarir-ne la seva història trucant i cercant als seus responsables. Quina pena que tot aquest esforç resulti un seleccionar i esborrar... Ara si, moltes gràcies de tot cor Paucabot, gràcies a tu tothom podrà gaudir de la no història del no carnet català. I et quedes tan tranquil amb referències incorrectes des del meu punt de vista a normes de la Viquipèdia. el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 22:21, 12 oct 2012 (CEST)

Ostres, tot això es un càstig? em sembla Paucabot que n'has fet un gra massa, de debò, jo no tinc res personal amb ningú, en cap moment he volgut faltar al respecte a cap persona de la Viquipèdia, i molt menys a tu. La veritat es que entenc perfectament, i he llegit cadascuna de les normes que m'has anat anunciant, i en cap cas tinc, ni he tingut cap interès personal en les entrades. Tan sols em va fer gràcia que les generacions futures puguin aclarir el que hom ha fet per fer difusió d'una identitat. El meu nom mai no ha sortit en cap contingut, ni cap referència tampoc a la meva empresa ni activitat, res que em pugui beneficiar de cap forma. el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 22:32, 12 oct 2012 (CEST)

No, no és cap càstig. I t'estàs prenent el tema de manera personal quan no n'hi ha cap necessitat. Jo no t'he criticat a tu ni a l'entitat, només mir de fer l'article el millor possible (si és que té lloc aquí). I no hi ha res més amagat. És així de senzill. Pau Cabot · Discussió 22:36, 12 oct 2012 (CEST)

Paucabot, vinga home, va, t'has carregat l'entrada del carnet català impunement sense ni discutir, com tens la barra de dir que no hi ha res personal, t'ha faltat el moviment que fa una agulla en un rellotge de paret per seleccionar-ho tot i esborrar l'entrada, així com qui no vol la cosa, de sobte t'has carregat el treball de tres mesos o mes. el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 23:02, 12 oct 2012 (CEST)

Jo soc consultor a l'empresa Dinamiweb.cat i conec als responsables de la iniciativa de DNI.cat des dels seus inicis al 2008. En aquell moment em va fer gràcia conèixer la història del document de nacionalitat catalana, i durant uns mesos vaig anar recopilant tota la informació trucant i cercant. L'entrada de DNI.cat no la vareig fer mai degut a que no ho vaig trobar rellevant fins ara per ésser una iniciativa personal. El moment amb que varen constituir la Associació i tenien un volum rellevant de documents, em va fer pensar que ja passaven per dir-ho així a ésser representatius. Amb el que no vareig comptar mai es amb els revisors de la Viquipèdia, els 15 anys que porto amb el codi obert, i la filosofia que des de sempre he respirat i sentit dins Internet, quan encara navegava tan sols per hipertext exempt d'imatges, pensava que aquí el sentit comú i humanista ajudaria tothom a créixer, però ara de sobta em trobo amb càstigs d'escola. De veritat, de sobta un recurs tan magnific i comunitari com era la Viquipèdia s'ha tornat amarg i incomprensible per a mi. el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 22:03, 12 oct 2012 (CEST)

Molt be Pau! Et felicito fill! Molt ben fet! No ho sabia que la Viquipèdia era tota teva... el comentari anterior sense signar és fet per Spuig (disc.contr.) 04:24, 06 nov 2012 (CEST)

Centre d'Estudis de Temes Contemporanis

Hola Pau, com anem? m'he trobat amb l'article Centre d'Estudis de Temes Contemporanis, i he mirat d'afegir-hi alguna que altra referència... creus que és suficient? algun idea d'on trobar-ne més? Salut! --Solde (disc.) 12:44, 8 oct 2012 (CEST)

Josep Maria Casas-Huguet

Pau, Aviat tindré fonts fiables, que segur que seran més que suficients. Quedarà resolt sense controvèrsia. Sols et demano que no l'hagis esborrat abans que pugui posar aquests nous enllaços. Cal tenir bona disposició per al tema. Confio en tu! Estaràs content, ja ho veuràs. --Devi Laug (disc.) 16:37, 10 oct 2012 (CEST) Pau, hola de nou. Veig que s'ha obert "una gàbia de feres", i els incondicionals de la "puresa" de la ciència han quedat ben descansats amb la sèrie d'absurditats que han al·legat. Espero tenir molt aviat les fonts fiables. Mentrestant seria bo que en una biblioteca poguessis consultar l'article de la revista Más Allá núm. 259 (pàgines 76 a 82), titulat "Reflexiones de uno de los parapsicólogos españoles más prestigiosos". Quan l'hagis llegit tot, m'agradaria que em comentessis alguna cosa. Salutacions de tot cor. --Devi Laug (disc.) 20:04, 11 oct 2012 (CEST) Hola de nou, Pau. No em puc creure que la Viquipèdia digui que la revista Más Allá sigui extremista, en tot cas és la teva opinió personal. Crec que la decisió de treure l'article requereix una gran objectivitat. Dins la Viquipèdia, no hi ha un Consell d'Experts, o persones que coneguin en profunditat cadascun dels temes? M'agradaria molt saber-ho.--Devi Laug (disc.) 20:26, 11 oct 2012 (CEST)

Pau, per acabar: Veig que el tema d’en Casas-Huguet s’està desmadrant fins a límits que estan atemptant al respecte i la dignitat que tota persona té dret a reivindicar: la llibertat d’expressió no consisteix a publicar falses imputacions plenes de mala voluntat i d’enverinament. Diré més, penso que algun dels que han expressat els seus comentaris poden ser persones que tinguin personalment quelcom en contra d’en Casas-Huguet. En tot cas no resulta ni admissible ni seriós, i sí bastant miserable, l’actitud de qui protegit per l’anonimat s’atreveix a maldar la imatge, la dignitat i el bon nom d’una persona octogenària que sempre ha actuat amb la màxima correcció i seriositat i que, això sí, en tot moment ha expressat la seva opinió personal. I ho ha fet en relació amb temes més o menys polèmics; polèmics no pas en si mateixos, sinó des de l’òptica de persones amb punts de vista tan contraris o divergents... que donen lloc a reaccions com d’una mena d’autèntic i gens racional fanatisme. El límit de tot debat està clarament establert i si es fan afirmacions que són falses o perjudicials, és a dir, injustificables, existeix l’àmbit de la justícia i la legalitat per a posar els punts sobre les “is”. M’agradaria saber qui són aquests “fans” de la Ciència (de quina Ciència?! parlen) tan enrabiats i ofesos, i conèixer també la seva exacta motivació per a pronunciar-se de manera tan esvalotada i plena de gens objectives intencions personals desqualificatives. Seria lògic pensar que en Casas-Huguet no pugui permetre ni com a persona ni com a advocat... que algú intenti fer-lo objecte de quelcom similar a un “linxament” públic i, de passada, malmetre la correcta i digna imatge d’un estudiós investigador que s’ha atrevit, des de sempre, a treballar com a base per donar fonament a les seves opinions, assumides malauradament “per uns i altres” com quasi “herètiques”... Viquipèdia té algun tipus de norma d’actuació per a controlar situacions tan inadmissibles, desagradables i perjudicials com la que estem comentant? Pau, la qüestió és que estem parlant d’una persona, en Casas-Huguet, que ha assumit una tasca globalitzadora que l’ha situat com a diana d’atacs aferrissats provinents dels defensors més acèrrims, tant de l’àmbit científic com de l’àmbit qualificat pels científics com no científic: Aquesta és la realitat pura i dura, i jo et demano que si tens ocasió de fer-ho et llegeixis amb atenció i sense prejudicis, és a dir, amb bona voluntat, la tan denigrada col•laboració d’en Casas-Huguet publicada al núm. 259 de la revista Mas Allà, entre tants d’altres treballs més o menys coneguts i també recopilats. Veuràs que s’hi fa referència, com en la resta de tota la seva obra, a l’ésser humà i el Cosmos, a dissensions dins el propi CEI (Centre Estudis Interplanetaris), al procés humà evolutiu de Consciència, al factor psíquic, a l’existència d’una altra realitat poc o gens ben coneguda, al Dr. Jung (Suïssa), a la dificultat d’elaborar conclusions realment significatives en relació amb el tema ovni a EUA, a “fans” de suposats individus extraterrestres amb què ell no pot estar d’acord. Parla també de Fenòmens Psi, del principi quàntic d’incertitud, de la informació essencial i la immaterialitat, d’actituds de negativa visceralitat, de la col.laboració tan seriosa que va endegar per a dur a terme diverses investigacions en l’àmbit denominat d’allò paranormal amb el Dr. en Ciències Físiques i Professor de la Universitat de Barcelona Alfred Bonavida. Parla també d’una Filosofia antiquíssima que ell considera com a molt important i digna de ser tinguda en compte (una Filosofia contrària a tot tipus d’alienació i manipulació humana), de possibles errors d’interpretació d’aspectes essencials vinculats al procés humà, de realització interior personal, de la Creativitat, de la necessitat d’evitar el morbo i els personalismes, de la capacitat d’anàlisi i d’objectivitat, etc. En Casas-Huguet ha jugat sempre net, èticament parlant, i no ha mercantilitzat mai la seva actuació investigadora d’àmbit global...

Et demano, doncs, que si esta en la teva mà, facis el possible per pacificar els ànims més exaltats i reconduir el tema a nivells d’un més civilitzat i respectuós debat... com a tràmit previ a eliminar de Viquipèdia, per raons d’incompatibilitat, tot el referent a la tasca d’investigació portada a terme per Casas-Huguet: una eliminació que ara veig com a inevitable i que espero que posarà fi a aquest desbordament d’emocionaliat... científicament incomprensible i no assumible!

Potser podria restar a Viquipèdia quelcom referent a la tasca social i cultural portada a terme per Casas-Huguet en el decurs de la seva vida...

Agraint la teva contestació, rep una cordial salutació, --Devi Laug (disc.) 13:52, 12 oct 2012 (CEST)


Per suposat que no ho dic per tu, Pau. Gràcies per la teva resposta, però per posar-ho a la Taverna més m'estimo no posar-ho, ja que seria "més del mateix". El temps ja posarà les coses al seu lloc. --Devi Laug (disc.) 21:49, 12 oct 2012 (CEST)

Hola. Vaig llegir que les persones vives tenen un tractament diferent a la Viquipèdia (ho tornaré a buscar), segons el qual s'ha d'evitar la discussió. Si és així i ho he entès bé, crec que s'estan infringint les normes, cosa que seria molt greu i hauríeu de disculpar-vos. En tot cas, si no l'esborreu vosaltres (aquest article), l'esborraré jo mateixa per acabar tot aquest aldarull que em resulta realment vergonyós i impropi. Espero resposta ben aviat. Mercès per endavant.--Devi Laug (disc.) 00:56, 15 oct 2012 (CEST)

Sisplau, podríeu treure l'article d'una vegada per totes? Ja només faltava l'argument d'avui d'en Flamenc. Entre tu i jo, que a pesar de tot et considero més sensat que a alguns que també s'han oposat a l'article, no t'adones de la bajanada que suposa la seva afirmació? Sisplau, ni un dia més. Aquest article ha de desaparèixer ARA.--Devi Laug (disc.) 20:41, 16 oct 2012 (CEST)

En Carles ha deixat escrit un missatge a la pàgina de debat dins l'apartat "Paraufologia". M'agradaria que llegissis el que li he comentat, ja que crec que aquest noi va molt ben encaminat en relació a dues teories antagòniques. Per cert, no dius res... Suposo que estàs bé.--Devi Laug (disc.) 12:11, 17 oct 2012 (CEST)

Hola. Sóc jo de nou. M'han enviat un PDF de dues pàgines de la publicació "STENDEK (Servicio informativo del CEI) Año V nº18 Diciembre 1974". Josep Maria Casas-Huguet hi consta com a president ben clarament. Abans de fer res t'ho comento, perquè no sé si el donaríeu com a vàlid. De tota manera, jo et demanaria que si l'article ha de romandre amb els avisos que té, i tenint en compte que a dia d'avui la parapsicologia està tractada solament en fonts "no fiables", segons la Viquipèdia, el tragueu. També tinc dues petites notícies de La Vanguardia que informen breument i on surt el nom de Casas-Huguet, però crec que no valdran, perquè un d'ells fa referència a una associació d'investigació que pràcticament no va funcionar, la Asociación Española de Investigaciones Parapsicológicas. Tant és així que ni tan sols vaig gosar posar-la al redactat. L'altre retall de La Vanguardia fa referència a un Congrés de Parapsicologia celebrat a Barcelona en què apareix Casas-Huguet com a president del CEI. Crec que aquesta darrera font tu mateix la vares elimninar, si no vaig errada. En fi, això és tot. Et reitero la conveniència de treure l'article tenint en compte tot el que hi ha hagut. Salutacions.--Devi Laug (disc.) 00:28, 29 oct 2012 (CET)

He posat tres referències allà on diu president del CEI. No era la primera vegada que et deia de treure l'article (mira't bé totes les converses i ho veuràs). Opino sincerament que un article amb aquests dos avisos que té més valdria que no hi fos (és una opinió meva personal). Si a pesar del que acabo d'aportar (que no és pas el que tu em dies), i d'haver tallat la frase perquè lligui més bé amb les esmentades referències, hi han de continuar presents aquests dos avisos, et demano sisplau que automàticament i d'una vegada per totes ELIMINIS l'article. Amb tot, no sé si m'expresso prou bé... Em sap greu si és així. Salutacions!--Devi Laug (disc.) 23:05, 29 oct 2012 (CET)

Sí, hi treballo perquè l'article encara hi és. Avui hi he posat una referència al fet que és "uno de los más destacados...", ja que es veu que hi mancava la citació. Ja ho veuràs. El que tracto de dir-te és que SI NO TREUS AQUESTS ADVERTIMENTS QUE L'ARTICLE ÉS SOSPITÓS DE NO RESPECTAR LA NEUTRALITAT i ELS CRITERIS D'ADMISSIBILITAT", sisplau sol·licita'n la supressió. Però sisplau, que no hi surti CAP MÉS D'AQUESTS ADVERTIMENTS INDECOROSOS (destrucció, em suggereixes ara) que, francament, potser es corresponen amb els criteris de la Viqui, però no pas a altres que a efectes pràctics tenen més pes (com ho és tot el que ha fet aquesta persona per la parapsicologia). M'agradaria doncs, que l'article es quedés SI traieu els advertiments, però no per mi ni pel senyor Casas-Huguet (que no li fa cap falta), sinó pels usuaris de la Viquipèdia. Així doncs, si els advertiments han de continuar sent-hi a pesar del meu treball i esforç, sisplau ELIMINEU-LO directament, sense haver-hi de posar més plantilles indecoroses. Continues sense entendre'm?--Devi Laug (disc.) 14:15, 30 oct 2012 (CET)

Articles a mitges

Ara els acabaré. Tanmateix, abans d'esborrar preferiria que me'ls posares en una plana personal de l'estil "Coentor/article a mitges".--Coentor (disc.) 14:19, 13 oct 2012 (CEST)

De fet, agrairia que em recuperares l'article de l'equip de futbol polonés.--Coentor (disc.) 14:22, 13 oct 2012 (CEST)

Neutralitat

Necessito que em supervisis la neutralitat del que afegeixo a Candidatura d'Unitat Popular, d'acord? Vull fer bé les coses. Ja ho saps.--KRLS , (disc.) 18:43, 17 oct 2012 (CEST)

Revisa Usuari:KRLS/CUP. Creus que és poc neutral? Massa text original? M'agradaria saber la teva opinió abans de penjar-lo a l'article principal.--KRLS , (disc.) 01:00, 7 nov 2012 (CET)

Josep-Enric Balaguer i Pelegrí

Senyor Paucabot

Estic vivint a Sabadell des de l'edat d'un any. En aquesta ciutat m'he format, casat, he tingut fills, m'he fet gran i m'he guanyat el respecte dels meus conciutadans com veí i com artista. Necessita certificat d'empadronament o còpia del llibre de familia o d'escolaritat perquè vostè em consideri sabadellenc i pintor sabadellenc? A hores d'ara vostè decideix d'on sóc, perquè no d'on vinc i a on vaig?

Salutacions --Balaguerpelegri (disc.) 12:03, 18 oct 2012 (CEST)

Ajuda per millorar l'article

Hola Pau,

m'agradaria demanar-te quins aspectes concrets hauria de millorar del meu article "Linux_Sophia_(S.O._lliure_per_a_escoles"

pel que he entés del teu missatge calia millorar les fonts. però aquestes a part d'un web que s'actualitza molt darrerament (http://projectesophia.com/) , només són els treballs de recerca meus i del meu company.

Gràcies

Xmr el comentari anterior sense signar és fet per Xmr (disc.contr.) 19:37, 18 oct 2012 (CEST)

Catalunya artística

Hola Pau, he rebut un missatge on se'm recorda que tinc que citar les fonts però la única font que he consultat es la revista en si a través del enllaç extern que incloc a la pàgina. Com tindria que citar-ho doncs?--miquel coll de avilés (disc.) 07:34, 19 oct 2012 (CEST)

Hola, ja he canviat l'enllaç, merci. Et demano una mica de paciència amb l'article, som un grup d'estudiants de la UB realitzant un projecte de col·laboració amb Viquipèdia i tot just comencem a utilitzar l'editor viqui. --miquel coll de avilés (disc.) 00:34, 24 oct 2012 (CEST)

Plantilla:Pilot de velocitat: Eliminada categorització automàtica

Hola Pau, sense ànim de polemitzar, només tinc curiositat: Per què has eliminat la categorització automàtica de la plantilla {{Pilot de velocitat}}? De fet, vaig treure'n la idea d'alguna plantilla que vaig veure i em va semblar útil ... m'ha quedat el dubte, doncs, de per què calia eliminar aquesta funcionalitat. Gràcies a la bestreta i fins una altra.--Peprovira (disc.) 15:41, 19 oct 2012 (CEST)

D'acord, queda clar. Ja havia pensat que aquest era el motiu, però el que no em quadrava és que també has eliminat la categorització automàtica de dues categories que no has subcategoritzat: "Guanyadors de les 24H" i "Guanyadors del TT". Entenc que aquestes dues es podrien haver seguit categoritzant automàticament ... però si de cas ja afegiré les categories manualment als articles per no embolicar la cosa... Gràcies!--Peprovira (disc.) 17:03, 19 oct 2012 (CEST)
Gràcies, Pau! Prenc nota dels teus comentaris.--Peprovira (disc.) 09:51, 20 oct 2012 (CEST)
D'acord, pot ser interessant. Quan pugui m'hi posaré.--Peprovira (disc.) 14:19, 21 oct 2012 (CEST)
Doncs ja ho he fet. He categoritzat tots els campions per "categoria" i finalment he agrupat les noves categories en "Campions del món de motociclisme de velocitat per categoria", ja que si ho feia "per cilindrada" els de Superbike i els de MotoGP no els hi podria enquibir, estrictament parlant. Què en penses? Salut!--Peprovira (disc.) 20:24, 21 oct 2012 (CEST)
Tu ho has dit! Apa, bona nit.--Peprovira (disc.) 22:33, 21 oct 2012 (CEST)

Auriana i xiitake

Bona tarda Pau.

He provat d'adjuntar un enllaç als articles d'auriana i xiitake però immediatament els has eliminats. A les pàgines a que apunten penso que incorporen informació interessant i complementària a l'article, en concret sobre formes de cultiu. M'agradaria saber si és per un error d'estil, pel fet de ser un comerç o alguna altra causa, i així mateix com adjuntar correctament aquest tipus d'informació.

Tanmateix, un dels enllaços que si que has mantingut "Que hay que hacer para cultivar las Girgolas" a l'article d'aurianes apunta a una pàgina errònia.

Moltes gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per 85.58.144.206 (disc.contr.) 07:57, 20 oct 2012 (CEST)

en:Wikipedia:Other Stuff exists. He eliminat l'enllaç que em comentaves perquè ja no funciona. Les pàgines que has afegit són clarament publicitàries i no compleixen Viquipèdia:Enllaços externs. Pau Cabot · Discussió 07:57, 20 oct 2012 (CEST)

Sobre el llistat d'equips de rugbi de la lliga universitaria

Bones Pau,

m'agradaria saber per quina raó ha borrat aquesta pàgina de la viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Clubs_de_rugbi_universitari_als_Pa%C3%AFsos_Catalans

Estem intentant omplir, de forma participativa entre tots els equips i aficionats, un indret on poder trobar informació ràpida i llistada de tots els equips amb els quals juguem en una mateixa categoria, la Universitària.

Poc a poc anàvem a introduir la informació.

Recuperarem la pàgina i esperem què no torni a ser eliminada, per això ens agradaria saber si hem fet alguna cosa malament.

Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Marxicoli (disc.contr.) 22:01, 20 oct 2012 (CEST)

I quin tipus de font per al llistat de clubs universitaris utilitzem? No existeix gaire seguiment, és un esport minoritari. I si dius què no serveix la nostra pròpia plana web de la universitat... el comentari anterior sense signar és fet per Marxicoli (disc.contr.) 22:24, 20 oct 2012 (CEST)

altra pàgina

I aquesta pàgina? http://ca.wikipedia.org/wiki/Clubs_de_rugbi_als_Pa%C3%AFsos_Catalans

D'altra banda intentarem millorar la pàgina aquesta http://ca.wikipedia.org/wiki/Equip_de_Rugbi_Universitari_Llops_i_Llobes però tampoc tenim gaires fonts. Almenys no directes (hi ha una pàgina web de la lliga universitària però no existeix enllaç directe a la informació, sinó que s'ha de cercar dins de la plana http://saf-124-31.uab.cat/esports/esports.php).

i això sense tenir en compte altres pàgines amb una sola referència i molt més importants: http://es.wikipedia.org/wiki/Selecci%C3%B3n_de_rugby_de_Espa%C3%B1a el comentari anterior sense signar és fet per Marxicoli (disc.contr.) 22:41, 20 oct 2012 (CEST)

1ad

he posat aquí Viquiprojecte Discussió:Un article al dia/Amb molts interwikis articles que estan demanats a altres viquis, no solament l'anglesa. Et sembla que els afegim a la llista general, canviant els que hi ha per fer-los més variats o bé els destinem per a una segona ronda d'articles bonificats? o que se t'acut?--barcelona (disc.) 13:37, 22 oct 2012 (CEST)

d'acord, ho moc --barcelona (disc.) 12:01, 24 oct 2012 (CEST)
crec que cal esborrar els que ja estan a portada bonificats i fer una segona ronda on surtin els menys votats i els nous, no?--barcelona (disc.) 09:19, 4 nov 2012 (CET)
no ens hem entès, dic d'esborrar els pendents i actualitzar, no els de portada per crear, faig i si no hi estàs d'acord, reverteixes. Sí, diré a la gent que voti per a la segona ronda, que posaré de moment fins a finals de mes--barcelona (disc.) 09:40, 4 nov 2012 (CET)

Fet Fet! he muntat la segona ronda, ja hi pots votar, vaig a buscar més vots --barcelona (disc.) 09:45, 4 nov 2012 (CET)

ja seguirem... ara quan s'acabin els vermells (si es fan) no pugis més fins la segona ronda, a finals de mes, que així també es buiden les llistes normals. La feina, per variar, s'acumula. He fet uns quants fitxatges per al projecte però en cercaré més --barcelona (disc.) 09:59, 4 nov 2012 (CET)

Correcció de l'entrada La Savina

Hola Paucabot, gràcies per s'avís de manca de referències a s'article de la Savina. És es meu primer dia com a viquipedista i també és es meu primer article.

Acab de citar-hi fonts a través de ses quals m'he informat per anar dibuixant es text. Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per Formentera (disc.contr.) 17:38, 22 oct 2012 (CEST)

Sí! Sóc de Formentera, he vist que tu ets de Palma. Hi ha molt d'illenc ficat dins de sa Viquipèdia, pel que observ! Salut el comentari anterior sense signar és fet per Formentera (disc.contr.) 06:22, 23 oct 2012 (CEST)

Hola Paucabot, és → això imatge al baptisteri o l'exterior? Estic escrivint aquest article a la Viquipèdia alemanya. Salutacions, --Oltau (disc.) 22:26, 22 oct 2012 (CEST)

Article online. Salut, --Oltau (disc.) 19:36, 25 oct 2012 (CEST)

Portaferrissa

Pau, hi ha alguna manera d'envia-te un missatge? el comentari anterior sense signar és fet per Portaferrissa (disc.contr.) 20:13, 23 oct 2012 (CEST)

Categoria:Malalties reumatològiques

He procedit a buidar aquesta categoria, ja que les "Malalties reumatològiques" i proposar-la per a destrucció, tots els articles que contenia corresponen a la categoria ja existent de [[Categoria:Malalties i trastorns de l'aparell locomotor]] o en alguna de les subcategories. Llegeix la observació ja existent en aquesta darrera categoria.

Jmarchn (disc.) 21:08, 23 oct 2012 (CEST)

Institut Jaume Callís

Bona tarda,

Ara buscava informació sobre l'institut Jaume Callís i he vist que s'havia esborrat a petició seva i de cinc més. Curiosament, l'argument que va utilitzar sobre la piscina no s'hauria d'utilitzar per esborrar un article de la Viquipèdia i donar mala imatge a l'institut Jaume Callís, podríem dir el millor de Vic. A més a més, està ple de faltes. Abans d'esborrar-lo, en va guardar una còpia? M'agradaria saber el que deia.

Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Socdelpativic (disc.contr.) 22:17, 23 oct 2012 (CEST)

Discussió:Malalties i trastorns de l'aparell locomotor

Mira la nota que he posat a Categoria_Discussió:Malalties_i_trastorns_de_l'aparell_locomotor

Jmarchn (disc.) 23:30, 23 oct 2012 (CEST)

Mira la nova nota que he posat a Categoria_Discussió:Malalties_i_trastorns_de_l'aparell_locomotor
Jmarchn (disc.) 20:24, 24 oct 2012 (CEST)

aurora altisent balmas

on es posa l'avís d'inacabat? el comentari anterior sense signar és fet per Portaferrissa (disc.contr.) 07:26, 24 oct 2012 (CEST)

Modificacions sense registrar-me

Gràcies, Pau! La veritat és que em vaig registrar fa uns quants dies, però quan vaig fer aquestes modificacions a l'entrada de Conxita Badia, m'havia endescuidat d'iniciar sessió. :)

--Mmoleg (disc.) 13:13, 24 oct 2012 (CEST)

Portaferrissa

Benvolgut Paucabot, voldria saber perquè no poden coexistir les categories de Pintor barceloní i Pintor català (article Aurora Altisent i Balmas) gràcies! --Portaferrissa (disc.) 13:17, 24 oct 2012 (CEST)

ROCK A FORT

Hola Bon dia, m'agradaria saber perquè has borrat la nostra pàgina. Merci el comentari anterior sense signar és fet per Jordi.Lladó1 (disc.contr.) 18:38, 24 oct 2012 (CEST)

OlieteCa

Hola m'agradaria saber ja que vos sou administrador quin problema tinc en el meu ip. No se si és algú del meu insti que va vandalitzar y al entrar en el meu portàtil al insti se'm ha bloquejat. Necessito ajuda un tal Billinghurst de Wiki-Commons m'ha bloquejat, però no infinit em posa això: El bloqueig ha estat fet per Billinghurst (meta.wikimedia.org). El motiu donat és Cross-wiki spam: spambot: abused via xff. Inici del bloqueig: 11:27, 20 oct 2012 Caducitat del bloqueig: 20130120112726 el comentari anterior sense signar és fet per OlieteCa (disc.contr.) 14:46, 26 oct 2012 (CEST)

Canvis a certes categories de terror i de ciència-ficció

Hola,

he tingut feina fins ara i no he pogut estar pel tema. Per mi, modifica els noms de les categories que vulguis, no sé quin mal fan els parèntesis (està ple d'articles amb parèntesis) i penso que són molt funcionals en aquests casos i ajuden a simplificar el text sense perdre informació, un nom massa llarg sovint distreu i avorreix. Però ja que ho vols fer igualment, preferiria que com a mínim afegissis avisos o notes que deixin clar de què va el tema de la categoria si no acaba de quedar clar en el nom. Merci. --Luna92 (disc.) 15:00, 26 oct 2012 (CEST)

Insisteixo igualment en tot allò que ja he dit abans però igualment repeteixo que endavant, modifica-les com vulguis posant-hi avisos sí, en això estem d'acord. Hi ha prou feina pendent com per no allargar més el tema. Per cert, et volia preguntar unes quantes coses i ja que hi estem posats, ho aprofito:
1. Estaria bé trobar algú que es dediqués a "legalitzar" les imatges de pel·lícules, sèries, llibres, etc - ja que he vist que es pot fer també en català - no sé si m'explico: sé que hi ha una manera d'incloure certes imatges amb copyright quan són petites i de tipus informatiu (tipus el pòster d'una peli dins de l'article sobre la pròpia peli), i crec que s'han d'indexar dins de la pròpia viquipèdia i no a commons. Ajuden molt a reconèixer de quina pel·lícula o llibre s'està parlant. No sé si hi ha algú que s'hi dediqui.
2. Anem molt mancats d'articles sobre cinema i televisió, i encara més sobre literatura, hi hauria alguna manera de fer alguna petita campanya per a millorar-ho? Ho he de dir a "La taverna"? --Luna92 (disc.) 15:31, 26 oct 2012 (CEST)
1. Veig que m'has entès, la questió que plantejava jo és si hi ha algú que ho estigui fent o que ho pugui fer. Pel que sé, la major col·lecció d'aquest tipus d'imatges està a la viquipèdia en anglès.
2. Doncs ara ho faig. --Luna92 (disc.) 18:07, 26 oct 2012 (CEST)

Article David Jiménez i Cot

Hola, Pau. Com anem? Mira, necessito un petit favor. Podries donar un cop d'ull a la pàgina de l'article "David Jiménez i Cot" i dir-me si hi falta alguna cosa per millorar-la o si ja es pot donar per vàlida?

Te'n dono les gràcies per endavant.

Atentament,

Davidj.cot el comentari anterior sense signar és fet per Davidj.cot (disc.contr.) 16:42, 28 oct 2012 (CET)


BCN Mes

Benvolgut Pau,

T’escric en referència a l’entrada a Viquipedia sobre BCN Mes. Vam escriure una primera versió i va ser eliminada perquè es va considerar que era publicitat sobre el diari i no tenia referències externes. Tenint en compte això, vam redactar una altra entrada més neutral i amb una referència externa a Barcelona Cultura, Cara B, i ha tornat a ser esborrada. Agrairíem que ens diguessis quins passos i pautes hauríem de seguir per tal de poder publicar una entrada en català sobre el diari BCN Mes.


Moltes gràcies per la teva atenció,

Atentament, Roycabinet (disc.) 15:58, 29 oct 2012 (CET)

Discrepàncies amb la bòfia

Pau: que no!, que no tens raó .. i si t'emprenyes agafo l'avió i ens partim la cara hahaha ... Porto un parell de missatges mirant de contenir la meva discrepància i em temo que amb poc èxit... però en aquest punt de concepció de la Viquipèdia en quant a entrar a nivells de concreció monogràfics/locals xoquem a l'hora de concebre l'exigència de les fonts. Sóc conscient que la norma et dona la raó i el que s'ha de modificar és la norma per que aquesta perd sentit a mesura que anem localitzant o ens desviem de temes més "populars". No vós emprenyeu massa amb un servidor...(emprenyar-se lo just si que vós ho permeto hehehe)--Mafoso (Mani'm?) 17:50, 29 oct 2012 (CET)

He llegit malament (sempre l'erro quant faig de mestretites) ... el "problema" és moure'l. Crec que s'escauen unes disculpes com Déu mana: Perdó! --Mafoso (Mani'm?) 18:16, 29 oct 2012 (CET)

eliminació de referència

Hola,

he vist que has tret una referència que havia posat a la veu "Júnior club de futbol". Com veig que es recalca molt el fet de justificar d'on es treu la informació, havia fet un enllaç a la web de la Biblioteca de Catalunya per a reafirmar la dada sobre on es troba conservat el fons del club. Sé que més endavant he posat l'enllaç directe al fons que conserva la BC, però tenia dubtes sobre si també calia confirmar l'altra dada.

Disculpa, però porto poc temps a la Viquipèdia i encara tinc dubtes en algunes qüestions. Crec que hauré de modificar altres dades similars que he afegit en algunes veus.

Gràcies,

--Mmoleg (disc.) 11:27, 30 oct 2012 (CET)

Eliminació de referència i pregunta

No et preocupis, Pau!

És que tinc una mica d'embolic ... i fins que m'acostumi al funcionament de la viquipèdia. :)

Per cert, si veig una cosa que no està bé (un enllaç que no funciona o que no es troba) i l'elimino ... com puc assenyalar que no l'he esborrat gratuïtament ... Abans he rebut un missatge de que una de les coses que havia posat, l'havien modificat i el viquipedista m'explicava el perquè. Com puc fer jo el mateix? No veig que hi hagi cap mena d'enllaç o opció per a fer-ho.

Gràcies,

--Mmoleg (disc.) 13:44, 30 oct 2012 (CET)

Eliminació d'enllaç i pregunta

Vaja, no m'havia fixat en aquesta casella tan petita!!! Si, veig que és això el que no trobava. Moltes gràcies,


--Mmoleg (disc.) 16:44, 30 oct 2012 (CET)

Palma

Hola Paucabot. There are new Pictures from Palma, when you need here for articles. Salut, --Oltau (disc.) 23:41, 30 oct 2012 (CET)

Pàgina Jordi Ballart

Hola, Pau, què tal? Gràcies pels teus consells i recomanacions, així com pel rigor normatiu! He fet algunes correccions, crec que en el sentit que demanaves, però et prego que ho repassis. Gràcies i fins aviat, mirarem d'anar millorant! JRM09 el comentari anterior sense signar és fet per JRM09 (disc.contr.) 19:37, 31 oct 2012 (CET)

Categories TOC

Veient {{CompactTOC8}} m'he trobat amb Categoria:Plantilles d'índexs i Categoria:Plantilles de taules de continguts. Se t'acut com organitzar-les? Les dues les vas crear tu. Ho dic com a curiositat, quan es treballa molt és fàcil trobar-s'ho :-) A mi ja se m'ha acabat la paciència amb les plantilles copiades només perquè apareixen en una traducció. --V.Riullop (parlem-ne) 20:55, 31 oct 2012 (CET)

Vull dir que les dues categories tenen plantilles tipus TOC i crec que es poden unificar. --V.Riullop (parlem-ne) 21:03, 31 oct 2012 (CET)
A primera vista m'agrada més el nom de la segona però amb l'estructura de la primera. Quan ho he començat a mirat he quedat marejat i no ho he vist clar, per això he preferit una segona opinió. Tu mateix. --V.Riullop (parlem-ne) 21:15, 31 oct 2012 (CET)

Cat-al·lot

Quin problema tens amb cat-a-lot? Els admins ja som autopatrullats per defecte i a mi em funciona. --V.Riullop (parlem-ne) 21:00, 31 oct 2012 (CET)

Vaja, conflicte de missatges simultanis :-) No veig per què no t'hauria de funcionar. Només de m'acut que refresquis el navegador. Si hi hagués algun conflicte amb js tindries missatges en la consola d'errors. --V.Riullop (parlem-ne) 21:08, 31 oct 2012 (CET)

Quim Arrufat

Hola Paucabot, Em podries puntualitzar quin criteri has fet servir per creure que l'article Quim Arrufat no compleix el requisit d'admissibilitat? Fonts fiables? Fonts indepedents del subjecte? Material controvertit? Moltes gràcies.--Jove (disc.) 00:07, 1 nov 2012 (CET)

Per complementar l'article, he afegit una nova font que li fa una breu biografia. Penso que la font és d'alta fiabilitat ja que prové d'un dels mitjans de comunicació amb més difusió de Catalunya i el bloc l'ha creat Edicions 62, en vistes a la imminent publicació d'una de les seves obres. Pel que fa a la resta d'informació, malgrat pugui semblar irrellevant, penso que té gran pes en tant que ve avalada pels portals de Televisió de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i Vilaweb mateix. Opto per treure la plantilla. Si creus que s'ha de recol·locar, fes-ho i seguim parlant del tema. Moltes gràcies.--Jove (disc.) 21:08, 1 nov 2012 (CET)
Moc la conversa a discussió perquè la resta d'usuàries diguin la seva.--Jove (disc.) 12:35, 12 nov 2012 (CET)

Gawab

Ets lliure d'iniciar el proces de esborrament, però deixa de molestar-me cada dos per tres amb el mateix. --Marc (disc.) 09:38, 1 nov 2012 (CET)

Usuari Discussió:80.28.229.171

Disculpa... He fet uns petits canvis en unes bibliografies i no m'he identificat com a usuari, per això ha sortit la meva IP. No ho tornaré a fer per a que no em renyis. jeje! --Ferran Mir (disc.) 19:23, 1 nov 2012 (CET)

Manga

Hola,

estava revisant l'article de Ghost in the Shell i m'he trobat amb una colla de categories estranyes: "mangues ..." (???) i una general que inclou la d'anime (???) No havia vist mai escrit "mangues" ni ho havia sentit mai fins ara, sempre ho he vist com a "manga", tant pel singular com pel plural, igual com passa per exemple amb "curriculum" i "curricula", sempre he vist a tothom respectar el nom original japonès en tots els idiomes, el català inclòs. No sé qui es va inventar aquest plural estrany, però he pensat que potser tu ho sabies i que em podries dir qui és per a comentar-li el tema. Pel que fa a l'anime, home, sovint surten l'un de l'altre, però no sempre, no es podria canviar la categoria general a "manga i anime japonès", per exemple? O potser deixar-ho només amb "manga i anime", ja que cada vegada hi ha més autors no japonesos, sobretot asiàtics i europeus? --Luna92 (disc.) 20:35, 1 nov 2012 (CET)

Pel que fa a la referència a TV3 & Co, fa uns anys podia ser un referent de bon català, avui dia inclouen munts de barbarismes i traduccions incorrectes tant a la ràdio com a la televisió, ... Pel que fa a la categoria em refereixo a que hi ha una que es diu "Mangues" i una més general que es diu "Manga" i que ara mateix inclou també la categoria d'"Anime", jo em referia a que no té sentit que inclogui la d'"anime" si la categoria no s'anomena "manga i anime" o una cosa similar, ja que una cosa són còmics i il·lustracions(manga)i l'altra sèries i pel·licules d'animació (anime ve de dessin animé, dibuixos animats en francès). --Luna92 (disc.) 00:40, 2 nov 2012 (CET)

CB Vilassar de Dalt

Si-us-plau, repassa, fóra bo que observessis la discussió del Club Bàsquet Vilassar de Dalt, gracies per endavant. el comentari anterior sense signar és fet per 83.63.223.106 (disc.contr.) 16:51, 2 nov 2012 (CET)

ACD Peníscola

Pense que l'article ACD Peníscola és necessari en l'apartat d'Esports de Peníscola (article que tracte de millorar dia a dia), ja que constitueix l'únic equip de futbol de la localitat, que ha militat (i milita actualment) en la Primera Regional valenciana i compta amb nombrosos equips de futbol base i mig miler de fitxes de jugadors. Així, no entenc perquè aquest article no complix els criteris generals d'admissibilitat i sí ho fan articles com Sueca United Football Club o Club Esportiu Thàder. Vaig considerar suficient referenciar dues webs distintes, una d'elles la web de la Federació Valenciana de futbol, però puc afegir referències i ampliar l'article. Seria allò suficient per evitar el procés d'esborrament o fusió? Salutacions. --Túria (disc.) 18:35, 3 nov 2012 (CET)

Articles demanats a 1AD

Els poso a la cua i intentaré colar-los, però un al dia..., ja veurem...--Pallares (disc.) 11:40, 4 nov 2012 (CET)

Recordatori d'admissibilitat de: Casal Català de Nantes Tirant Lo Blanc

Senyor,

La principal referencia que confirma l'exactitud és el link a la pagina web del DOGC. Espero que amb aixo n'hi hagi prou per confirmar la veracitat de les informacions. el comentari anterior sense signar és fet per Catapult (disc.contr.) 15:25, 5 nov 2012 (CET)

Pau,

Ja ho vaig entenen. Pels que fa a les activitats de l'associació puc aportar algunes aparicions de les activitats a diaris i entrevistess a la radio:

- Entrevista radio "France Bleu Loire Ocean" presentant la Diada i l'associació http://www.casalcatalanantes.org/?p=301&lang=cat

- Castanyada 2011 http://www.casalcatalanantes.org/presse/20111024_PresseOcean_LaCastanyada.jpg

- Sant Jordi 2012 http://www.ouest-france.fr/actu/actuLocale_-La-Sant-Jordi-en-fete-chez-Coiffard-_44109-avd-20120421-62688788_actuLocale.Htm

Espero que amb aixo n'hi hagi prou.

Catapult --Catapult (disc.) 15:55, 5 nov 2012 (CET)

Pau, He modificat l'article afegint-hi diferents fonts (articles premsa) sobre la creació i les activitats fetes fins ara. No sé si n'hi haurà prou per validar-lo, pero es tot el que es pot aportar fins ara. Catapult

Antiga Roma

Si et plau, atura't, Pau. La discussió sobre moure aquesta categoria encara no està resolta. – Leptictidium nasutum 17:55, 7 nov 2012 (CET)

Fet Fet! Categoria Discussió:Jaciments arqueològics de l'Antiga Roma. – Leptictidium nasutum 18:04, 7 nov 2012 (CET)

"Stratus"

Hola, veig que has contribuït en la pàgina Stratus. Crec que hauria de canviar el títol, les raons estan a Discussió. Si vols opinar pots fer-ho a la mateixa pàgina o a la Taverna. Gràcies, --Pedraferit (disc.) 22:21, 7 nov 2012 (CET)

Salut

Uep! Faig cas a un missatge automàtic teu i en lloc d'utilitzar sa meva adreça IP per editar m'he fet una conta. M'ha fet tanta il·lusió quan ho he vist que he cridat a en Pep Molina i n'Adrià Cañellas (companys de pis) i els ho he ensenyat!

Salutacions des de Barcelona.

Lluc Rul·lan (disc.) 23:21, 7 nov 2012 (CET)

Johann Blow

Paucabot: hem faries el favor d'esborrar l'article Johann Blow, doncs hem vaig comfondre i no m'adonà que ja hi era. I jo no se com es fa per esborrar un article. Gracies. --Vulcano (disc.) 17:30, 10 nov 2012 (CET)

Llista d'episodis de Doctor Caparrós, medicina general

Hola Pau, He vist que has passat la pàgina Llista d'episodis de Doctor Caparrós, medicina general a la Categoria:Llistes de capítols de sèries de televisió de TV3, però em sembla que aquesta sèrie la va fer TVE Catalunya a Sant Cugat. Gràcies. Atentament. Herodotptlomeu (disc.) 19:22, 10 nov 2012 (CET)

G. Abrahams

Les fonts d'aquesta entrada són de mitjans contrastats. No entenc quin és el problema d'una entrada amb moltes referències de mitjans contrastas. Els canvis que has fet han fet malbé un article que portava anys penjat. No sóc nova. Ábans utilitzava un altrenom d'usuari: Race run. Ja ens coneixem. --Walkercatala (disc.) 21:11, 10 nov 2012 (CET)

Pau, has tret de la referència a la web del ranquing, que és la web més reconeguda dins la marxa nòrdica. L'entrada ha quedat malament gràcies a les teves aportacions. Tothom no sap de tot. Jo amb puc equivocar en editar, però potser tu t'equivoques al jutgar les referències--Walkercatala (disc.) 21:46, 10 nov 2012 (CET)
Jo vaig estar afegint dades a entradas de diversos cuiners. Per referenciar-les vaig utilizar mitjans de comunicació. Tothon no surta a les enciclopèdies i en canvi si surt a mitjans contrastes: Esport Català, Atletisme Català, web de l'ajuntament de Barcelona, en el cas que ens ocupa.--Walkercatala (disc.) 21:54, 10 nov 2012 (CET)

Hola Pau, he arreglat l'entrada. Jo crec que ara és correcta. He afegit la Revista Marató, la més antiga i respectada de Catalunya. No hi havia pensat en ella. També he reduit el contingut. Mira-t'ho i diga'm quelcom. --Walkercatala (disc.) 22:25, 10 nov 2012 (CET)

He tret les seccions i ho he deixat com tu has indicat. He millorat les referències. Els mitjans que he posat a les referències són utilitzats a altres entrades de la Viquipèdia admeses.

Mitjà Esport Català a Viquipèdia:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Copa_d%27Europa_de_curses_amb_raquetes_de_neu

http://ca.wikipedia.org/wiki/Activitat_de_les_seleccions_esportives_catalanes_-_2011

http://ca.wikipedia.org/wiki/Campionat_del_m%C3%B3n_de_corfbol_2011

Atletisme Català a Viquipèdia:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Mar%C3%ADn_i_Sospedra

L'esport al que es fa referència és un esport minoritari -i no per això menys important- i l'esportista català de l'entrada és qui té més rècords del món. Jo entenc que la Viquipèdia hagi de ser rigurosa, però, en qualsevol cas, és evident que ara l'entrada té els mateixos mitjans a les referències que altres entrades admeses. Suposo que ara ja no n'hi ha cap problema. Salutacions. --Walkercatala (disc.) 13:26, 11 nov 2012 (CET)

Literatura fenício-púnica

Pau, vaig fer la repassada lingüística que demanaves igual que en Lepti a la votació de Literatura fenício-púnica. Potser vols reconsiderar el teu vot? Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article#Literatura fenício-púnica. Fins aviat.--Arnaugir 23:12, 10 nov 2012 (CET)

D'acord, pensava que el vot era per les faltes lingüístiques. El vot és solament teu, tu mateix :-) segurament acabarà essent un article de qualitat... fins aviat!--Arnaugir 13:32, 11 nov 2012 (CET)

Sobre l'article "Sílvia Cóppulo"

Bon dia Pau, Sóc Toni Bernat (Tbernat), el creador de l'entrada "Sílvia Cóppulo", et vull demanar que reverteixis el desplaçament que has fet de "Sílvia Cóppulo" a "Sílvia Cóppulo Martínez", ja que em consta, per comunicació directa, que el nom amb el que és coneguda és amb el conjunt de nom més primer cognom solament. Hem vist que hi ha entrades en la Viquipèdia que es compleix aquesta condició. Gràcies.

Per altre banda: acabo completar (13:30 del 11/11/12) en l'entrada "Sílvia Cóppulo" els vincles interns a la Viquipèdia. Si us plau: quina és la manera per a que pugui desapareixa el recuadre inicial que avisa de la falta d'aquest vincles? Gràcies.

Salutacions. el comentari anterior sense signar és fet per Tbernat (disc.contr.) 15:15, 11 nov 2012 (CET)

Mosques

Hauria de ser Categoria:Muscoïdeus, Categoria:Caliptrats i Categoria:Acaliptrats. Ara ja et pots convertir en el Senyor de les Mosques. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 16:30, 11 nov 2012 (CET)

Bon vespre, Gardarem l'occità...

Bon vespre Pau, Em sap molt de greu, després de molta recerca he trobat molt poqueta cosa que no siga el mateix web de l'organització. Com sol ser el cas amb moltes coses occitanes, el ressò als mitjans de comunicació (francesos) és gairebé nul. Supose que el que he posat no satisfarà les exigències de la viqui però a no ser que en traguen un article al Jornalet, molt poqueta cosa trobaré/-em. Que et vaja tot molt bé, una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 18:49, 11 nov 2012 (CET)

Autopatrullat??

Fa unes setmanes que els articles nous que penjo queden automàticament patrullats. La curiosistat ha pogut més que jo i he anat a buscar polítiques, llistes, etc. He vist que per a ser usuari autopatrullat cal sol·licitar-ho als administradors i haver fet més de 75 articles nous correctes. Jo no compleixo cap de les dues condicions, però algú, sense dir-m'ho, m'ha afegir a la llista d'autopatrullats!!!! No sembla que es compleixin gaire les polítiques, no?Ferran Mir (disc.) 21:24, 11 nov 2012 (CET)

Entés! No em malinterpretis, no em molesta... més aviat el contrari; però pensava que la sol·licitud havia de ser del propi usuari. Veig que qualsevol altre usuari pot solicitar-ho, cosa que no acabo d'entendre perquè d'aquesta forma em traspases la responsabilitat a mi, i potser jo no la vull. En qualsevol cas, crec que caldria avisar sempre a l'usuari.--Ferran Mir (disc.) 10:12, 12 nov 2012 (CET)
Gràcies per les explicacions!!--Ferran Mir (disc.) 19:41, 13 nov 2012 (CET)

Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat

Hola, Pau. He fet un canvi a la plantilla {{FVA}} de manera que d'ara endavant els articles es categoritzin de manera bastant més intuïtiva que ara. De moment només hi ha una subcategoria, però a mesura que anem posant la plantilla a nous articles, es crearan noves categories que ens permetran veure més fàcilment quins articles porten més temps sense referències. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 09:01, 12 nov 2012 (CET)

No ha funcionat bé. No ho entenc. Hi ha una funcionalitat que va bé a la viquipèdia en anglès però aquí sembla que no funciona. :-( – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 09:23, 12 nov 2012 (CET)
Quan tingui una hora per mirar-m'ho tranquil·lament, intentaré esbrinar què és el que falla i com es pot solucionar. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 17:37, 12 nov 2012 (CET)
Ja està, ja funciona! A partir d'ara podràs posar {{FVA|data=novembre de 2012}} (o el mes que pertoqui) i ja tindrem tots aquests articles endreçats per mes! – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 08:56, 15 nov 2012 (CET)
Em sap greu, no en tinc ni idea. Deu ser alguna particularitat del giny en si. Potser aquest senyor et pot ajudar. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 16:08, 15 nov 2012 (CET)
Ara ja hauria de funcionar també amb aquesta plantilla. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 10:00, 24 nov 2012 (CET)

Proposició de fusió de sa Boca a estany des Peix

Disculpau que escrigui aquí i així però no sabia on fer-ho. He vist que heu proposat fusionar s'article sa Boca amb so de estany des Peix. Bé, tal volta vist des de fora de s'illa pugui semblar lògic d'acord amb sa proximitat geogràfica que hi ha entre un indret i s'altre i per sa poca informació que s'ha escrit sobre sa Boca.

Ara bé, però, com a formenterer consider que sa concepció general de molts des habitants de s'illa és que estany des Peix i Boca, tot i ser dos llocs propers i estretament relacionats compten com a dos indrets clarament distingits. Una cosa és sa Boca i una altra és s'Estany de sa mateixa manera que una cosa és l'Estret de Gibraltar i una altra és la mar Gran o Mediterrània i no per això l'Estret ha d'anar fusionat amb Mediterrània.

Pens que aquesta fusió seria més un empobriment des coneixement que pot dar sa Viquipèdia sobre aquest tema que no pas un aclariment de cara al futur. Això no vol dir, però, que no puguin escriure's unes línies a Estany des Peix i intentar ampliar sa Boca.

Gràcies pes vostro temps.

Jordi Riera a dia 12 de novembre de l'any 2012.


Estic fusionant s'article A amb s'article B el comentari anterior sense signar és fet per Formentera (disc.contr.) 06:57, 13 nov 2012 (CET)


Sí, al final sí... He trobat que més val un article bo i complet que molts de petits articles satèl·lit giravoltant al voltant d'un mateix tema. Ara, és es primer article que fusion! Això de sa Viqui és tota una aventura. Salut! Formentera

RE:1AD (manlleus)

Ah! D'acord. És que tampoc tenia clar el sistema de punts dels bonificats. Salutacions!--Manlleus (disc.) 17:38, 14 nov 2012 (CET)

Proposar-ne algun jo? perquè no? Oi que pot ser del tema que es vulgui però que encara no existeix l'article aquí? Per exemple, el Lunokhod 1 (en) – Primer astromòbil lunar. El crearia jo mateix a la llarga si ningú el fa. Suposo que més endavant en proposo més, que siguin una mica "singulars".--Manlleus (disc.) 17:46, 14 nov 2012 (CET)
D'acord! Gràcies per la informació. A veure si faig algun més i supero en Davidpar pel "pique", amistós, es clar, ;-) que tenim en la taula de classificació. Ens llegim!--Manlleus (disc.) 17:56, 14 nov 2012 (CET)

Articles amb cal citació

Bona notícia. A partir d'ara ja podrem supervisar els articles sense referències per antiguitat. A partir d'ara, en lloc d'afegir {{CN}}, caldrà afegir {{CN|data=novembre de 2012}} (o el mes que toqui). Serà molt útil, ja que ens permetrà distingir fàcilment entre els articles que porten dos dies sense referències i els que porten dos mesos. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 18:11, 14 nov 2012 (CET)

Sí, això l'EVA ja ho fa. El que caldria és que tothom posés {{FR}}, i no alguns {{FR}}, altres {{Falten referències}}, altres {{Falten referencies}}... Perquè si no porta molta més feina. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 07:35, 26 nov 2012 (CET)

Citacions a webs d'altres entitats

Hola Pau. No entenc aquesta eliminació de referències. Perquè el fet que la referència siga el web d'una entitat fa que calga buscar altres fonts?--Coentor (disc.) 22:26, 14 nov 2012 (CET)

He vist que a eixe article també has retirat referències a Racó Català. En este cas crec que sí complix els requisits. Per últim, també veig que s'han descartat com a referències enllaços a un pdf i al propi web. En este cas (i segons tenia entés), hi havia casos en que les fonts primàries eren acceptades, ja que, en alguns casos servixen per a demostrar que allò escrit és vertader (exemple: Pepito va fer X, amb un enllaç al seu propi web). Existeix eixa cas, me l'estic inventant, o estic mesclant coses d' :es que ací no fem? (No se si m'he explicat). Mira'm esta edició: la font és totalment primària, però servix per a referenciar el que es diu a l'article.--Coentor (disc.) 22:45, 14 nov 2012 (CET)
Miraré de buscar fonts millors (més que siga el Levante) i vore si amb alguna font pròpia puc referenciar quelcom que no siga un paràgraf.--Coentor (disc.) 11:31, 15 nov 2012 (CET)

alumnes

d'acord!! he posat un NE a pseudociència... sobretot per l'apartat "L'educació, la vacuna més efectiva contra la pseudociència". Tot i això l'article en general sembla força correcte. Endavant!--Arnaugir 23:02, 14 nov 2012 (CET)

Fonts fiables

Si cap d'estes fonts és fiable... Quines fonts fetes en valencià i al País valencià tenim qui siguen fiables? No existeix cap mitjà valencià i en la nostra llengua que puguem considerar una "font fiable"? ;)--Coentor (disc.) 15:53, 16 nov 2012 (CET)

Fa anys que El Temps s'edita a Barcelona, i amb Vilaweb ocorre el mateix. Sols em serveix Vilaweb perquè és cert que publica prou notícies d'àmbit valencià. El Temps fa reportatges, per la qual cosa és difícil que puga parlar de certs temes breus d'actualitat. Els mitjans públics ja saps com funcionen, i el biaix ideològic que s'amaga darrere d'ells. No se quin criteri s'utilitza per a considerar Vilaweb (o Canal 9!) com a font amb reputació de revisar la informació i d'informar amb precisió, però no fer-ho amb L'Informatiu o FullQuatre, mitjans que si be no comptaven amb massa mitjans al darrere, no crec que tinga uns estàndards de qualitat massa allunyats dels de Vilaweb. El comarcal "Ara Multimèdia" tampoc em serveix com a font fiable? (perquè aleshores em deixes sense cap referència vàlida per a referenciar res que ocórrega a l'Alcoià Comtat, en tant que el Ciudad de Alcoy no te versió online, ni tinc accés a l'hemeroteca de la premsa d'Alcoi). A més, en molts articles jo donava preferència a una font escrita en valencià per davant de la font escrita en castellà (i t'assegure que no hi havia massa diferències entre una notícia a Levante i altra de L'Informatiu, per exemple). Si cap digital en valencià es considerat per la nostra viqui com a font fiable, he d'anar a morir a LP o Levante. Amb tot el que suposa (si hi ha temes dels que sols tinc com a referència Levante perquè Las Provincias ni en parla, sense els digitals hi han temes on la rellevància o no del tema la marcarà directament el consell de redacció de Levante).--Coentor (disc.) 16:30, 16 nov 2012 (CET)
El problema no és Valpuntcom. El problema són molts altres temes.--Coentor (disc.) 17:42, 16 nov 2012 (CET)
I? Eixe article no el vaig crear jo (de fet, és de 2004, abans que jo començara a editar a la viquipèdia). L'únic que he fet ha sigut ampliar o intentar referenciar un article ja existent. I en qualsevol cas, la frontera entre fonts vàlides o no, les decidiu vosaltres... --Coentor (disc.) 21:40, 16 nov 2012 (CET)

Perquè em sent exclòs. Desconec en quin moment s'ha canviat el criteri, òbviament no vaig participar en aquella votació, però m'ha descol·locat totalment que es deixe de considerar com a font vàlida la premsa comarcal o els digitals, cosa que, baix el meu punt de vista, suposa carregar-se la majoria de "possibles" fonts en nostra llengua. Sabem que la majoria d'articles en alguns temes es referencien a base de notícies de premsa. I pel que fa als que editem temàtica valenciana això ens obliga a realitzar articles en català que a voltes no es podran referenciar amb fonts en la nostra llengua, sinó a anar a morir a fonts en castellà. I no parle (només) de temes que podríem considerar com "actualitat".--Coentor (disc.) 21:50, 16 nov 2012 (CET)

Conec Viquipèdia:Fonts fiables, però eixa política ha existit sempre, i fins a hui no s'havia eliminat mai una referència de l'Informatiu, FullQuatre o el Racó. I en articles de política, que edite prou sovint, cal tirar d'articles de premsa (fins i tot d'hemeroteques) en moltes cosassions, òbviament no és el mateix cas per a un article de ciències naturals, per exemple.--Coentor (disc.) 22:56, 16 nov 2012 (CET)

Guerra d'edicions a l'article del BLOC

Pau, donada la guerra d'edicions començada a l'article del Bloc Nacionalista Valencià, he deixat l'article com estava i no canviar res fins que no s'arribe a un consens, traslladant el debat a la discussió. M'agradaria que et passares i digueres la teua, si no et fa res.

Per altra banda, cal dir que la polèmica ha començat amb la inclusió d'un paràgraf de qüestionable neutralitat i notabilitat i fora de lloc per part de l'usuari Editant, registrat ara fa una setmana i que ha realitzat totes les seues edicions respecte partits polítics i organitzacions nacionalistes del País Valencià, sovint provocant polèmica i guerres d'edicions.

Salutacions i gràcies de bestreta. --Túria (disc.) 21:50, 18 nov 2012 (CET)

Pregunta: Com puc aribar a tenir un lloc mes o menys important a la wikipedia?

Necesito la teva ajuda --Marcbajona1 (disc.) 22:02, 19 nov 2012 (CET)

Aqui hi ha diversos rols i tu ets administrador. Vull saber com puc convertir-me en un d'ells. --Marcbajona1 (disc.) 22:07, 19 nov 2012 (CET)
O sigui, que tinc que presentar una candicatura? I tu, no ets un burocrata? --Marcbajona1 (disc.) 22:14, 19 nov 2012 (CET)
Si, m'ho llegiré ara mateix, vull apendre de vosaltres. --Marcbajona1 (disc.) 22:21, 19 nov 2012 (CET)
Que no puc ser administrador perque no tinc un historial impecable?... --Marcbajona1 (disc.) 19:52, 20 nov 2012 (CET)
Aqui t'adjunto un correu que he rebut de MARC FONTDEVILLA:

- Hola Marc: Veig que ja has presentat la candidatura (http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Candidatura_a_administrador/Marcbajona1)

No sé si tens gaire clar que és això de ser administrador de la Viquipèdia, els administradors a la viquipèdia no deixem de ser usuaris actius que a base d'editar i col·laborar s'han guanyat la confiança dels altres per poder fer d'escombriaires : Simplement fem neteja i molts cops fem neteja en base el que ens indiquen els companys.

El primer pas per ser administrador és ser un usuari actiu de la Viquipèdia ( o sigui editar) , conèixer com funciona (normes, polítiques) a nivell de comunitat, fer un munt de manteniment i participar ... És quelcom gradual: un comença a editar articles sobre el que l'interessa, mira de fer-ho lo millor possible i va aprenent el funcionament , es fixa en el que fan altres i de mica en mica va veient si el tema li agrada prou com per interessar-se a millorar coses més enllà dels "seus" articles, comences a fer edicions en articles d'altres per que hi trobes una falta, mires de millorar l'article, "patrulles" els canvis recents per tafanejar i si pots mirar de millorar el que fan altres, etc ... al cap de poc ja tens les edicions que et permeten votar decisions, i vas aprenent: et llegeixes les polítiques que abans no els hi havies fet gaire cas per que t'has trobat amb algun que altre "problemet", sense adonar-te ja tens qui et fa confiança i et nomenen "autopatrullat" per que les teves edicions mereixen la confiança, si fas manteniment i reverteixes vàndals i animalades al cap d'un temps pots esdevenir revertidor ràpid ...

Referencies

Em queda una cosa per saber, com puc posar referencis a meu wiki. (he llegit la pagina referencies, i no ser com fer-ho) --Marcbajona1 (disc.) 18:35, 20 nov 2012 (CET)

Mezcladitos

Moltes gracies per haver-me refet la vella pagina Mezcladitos. Ara m'hi has posat tot el que hi tenia a Mezcladitos (Joc). Gracies --Marcbajona1 (disc.) 19:37, 21 nov 2012 (CET)

Per què has esborrat l'entrada que he escrit?

Soc nova com a wikipedista. Vaig editar una entrada que hi havia sobre mi a wikipedia i vaig posar les dades correctes sobre la meva biografia. Ara veig que s'ha esborrat i apareixes tu com qui l'ha esborrada. Per què?

Es una pàgina de desambiguació que hi ha a Monica Lopez. Vaig afegir una pàgina amb la meva biografia, per Mònica López i Ferrado. el comentari anterior sense signar és fet per Mlopez.ferrado (disc.contr.) 07:04, 22 nov 2012 (CET)

FVA a la pàgina Anna Pujol Puigvehí

Bon dia,

Una vegada rebut el teu advertiment sobre la meva publicació m'he esforçat per revisar que res sigui subjectiu.

Revisant el que diuen les normes sobre la admissibilitat trobo que me n'he sortit prou bé (tot i que això que acabo de dir si que és una apreciació subjectiva).

Destacar que la informació genèrica que escric a l'article està extreta en un percentatge molt elevat de l'obra que referencio amb el número 1, el Diccionari biogràfic de l'Alt Empordà publicat l'any 1999 per la Diputació de Girona, complementat amb altres referències a fonts directament consultables i al meu parer fiables.

Què hi sobra?

Què hi manca?

Salut!

--Llogacadires (disc.) 07:55, 22 nov 2012 (CET)

Propostes d'esborrament

Hola Pau! Com ja deus saber hi ha problemes amb el script de l'escrutini de les planes d'esborrament i crec recordar que fa temps (anys) ja va passar i també com ara hi havia moltes propostes. No se si pot tenir a veure, però et volia demanar si podies esperar uns dies abans de proposar-ne de noves per aconseguir rebaixar el nombre de propostes i veure si aconseguim desencallar el script. No garanteixo que funcioni, però recordo les circumstàncies de l'altre vegada i eren molt semblants. Crec que no costa res provar-ho perquè costa contactar amb en coet i potser va per llarg. De moment vaig fent-ho manualment, és molt més lent, que hi farem! --Beusson (disc.) 20:44, 22 nov 2012 (CET)

Gràcies! Ara ja funciona, ja podeu presentar noves propostes.--Beusson (disc.) 06:28, 24 nov 2012 (CET)

Possibles copyvio

Hola, Paucabot. Hi ha un article de recent creació, Tribunal Constitucional d'Andorra, que és un afusellament literals del lloc web del govern d'Andorra http://www.tribunalconstitucional.ad . Al web andorrà no hi veig per enlloc que hi hagi llicència lliure, i seria per tant un copyvio flagrant. Però t'ho comento a veure que et sembla, no sigui cas que resulti que hi ha una clara llicència lliure i jo no la trobi.

També és un afusellament sense sentit Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció, però en aquest cas la informació està copiada de webs de la Generalitat de Catalunya, i aquí diria que sí que hi ha llicència lliure.

De tota manera, l'usuari que els ha creat (i els seus diversos comptes titella) realment està a prop de fer-me perdre la paciència.--Carles (enraonem) 00:44, 24 nov 2012 (CET)

Finalment, he posat els dos avisos de copyvio, tot i que la veritat és que sobre el de la Generalitat, encara dubto.--Carles (enraonem) 00:17, 28 nov 2012 (CET)

Bibliobús

Bon dia! Jo crec que el Bibliobus Pere Quart ja és notable per si sol, però com bé dius, caldria fer alguns articles més genèrics també. Miro de trobar alguna documentació extra amb biblioteques de la generalitat a veure si puc fer els articles que comentes. Gràcies per estar-hi al cas! :)--Kippelboy (disc.) 11:34, 24 nov 2012 (CET)

Hola Pau, al final t'he fet cas i he creat la veu Bibliobús i he traspassat la informació. Gràcies per la teva paciència :)--Kippelboy (disc.) 18:52, 9 des 2012 (CET)

aDRY

Hola Paucabot. Estic traduïnt de es.wiki. Dona'm una mica de temps :) Salut--Aero (d) 19:48, 25 nov 2012 (CET)

Cap problema. En post ajudar amb el logotip? No sé com fer per posar el logo a la plantilla d'organització.--Aero (d) 20:11, 25 nov 2012 (CET)

1ad tercera ronda

he votat i faré passada de toc-tocs a la gent, però comença a estancar-se. No crec que calgui posar data de caducitat, els projectes van i vénen i si el tenim actiu es pot anar enganxant més gent. --barcelona (disc.) 11:54, 1 des 2012 (CET)

Viquiestris

Hola, ajuda'm a instalar els viquiestris que m'estic fent un lio. Faig servir el Google Chrome però tambe tinc el Motzila. Gracies --Marcbajona1 (disc.) 15:15, 1 des 2012 (CET)

Tramvia de Sóller

Si, una errata que es va fer en el moment de l'arxivació. Ho he editat, en la taula d'articles bons l'he ficat d'adalt de tot, suposo que no cal ser tant primirat no? Si mires a la taverna, he deixat un comentari sobre les arxivacions.--Mbosch (会話) 16:36, 1 des 2012 (CET)

Manquen referències a Farsa de gandesa

He afegit les referències

Moltes Gràcies--Maitedovi (disc.) 22:32, 1 des 2012 (CET)

After the Summer

No calia que em borresis la pagina tant aviat. Allò era un esborrany i estaba buscant informació. --88.14.232.102 (discussió) 11:09, 2 des 2012 (CET)

Viquiestris

Pau, com funcionen els viquiestris? --Marcbajona1 (disc.) 17:47, 2 des 2012 (CET)

El Noguer

Hola Paucabot. Una cosa, no em tornis a posar el article El Noguer (Castellar de la Ribera) perquè en realitat no es diu aixi perque es allà on visc jo. Jo ja he fet l'altre, que té el nom correcte (El Nogué (Castellar de la Ribera)) --Marcbajona1 (disc.) 18:23, 2 des 2012 (CET)

Ja està bé que no us fieu de mi... però aquella casa es on visc jo, al final hauré de penjar-vos una foto de la casa perquè em creieu. Es molt important aixo del nom. També et puc penjar una altra foto amb un retòl que indica que "EL NOGUÈ" es cap a la esquerra. Si no em creieu, demà tindreu les dos fotos. Gracies. --Marcbajona1 (disc.) 18:29, 2 des 2012 (CET)
I com us ho puc demostrar que no es diu "El Noguer"? Mira, es possible que estigui correcte tal com diu, i per això, sincas posaré que nosaltres ho diem diferent (a l'article). Gracies. --Marcbajona1 (disc.) 18:54, 2 des 2012 (CET)

Pàgina esborrada - recuperació d'informació

Bon dia, és possible recuperar algunes edicions de la pàgina esborrada "Drac de Sant Feliu"? Estem editant un llibre recopilatori de les colles de Sant Feliu de Llobregat i per desgràcia meva, no tinc cap còpia de l'article que vau esborrar (per no tindre que tornar a començar de nou) i em serviria com a guia. Mercès. Drac69

VD i Garzonada

Hola Pau, he estat parlat amb en KRLS perquè h creat l'article q:Operació Garzón. Com que ha passat totes les cites a viquidites he pensat que es podrien suprimir algunes i sinó contextualitzar-les dins dels paràgrafs. M'ha dit que tu n'eres el responsable i que t'ho comentés. Si vols ajuda digues-m'ho. Gràcies, --Nknudsen · 11:32, 4 des 2012 (CET)

Imatges svg

Bon dia. Uso com a navegador el firefox i he observat que des de fa un parell de dies tinc problemes per a visionar imatges en format svg en determinats articles i plantilles que jo he fet, o bé apareixen fotos que no tenen res a veure. Només em passa a mi o hi ha algun problema ?Walden69 (disc.) 17:38, 4 des 2012 (CET)

Concretament en les dels municipis d'Oise (França), que no veig l'escut del cantó. Tampoc veig el de Vitòria en la plantilla de barris de Vitòria. Podria ser problema del meu navegador. El Firefox em fa coses rares i el chrome em funciona com el cul. No sé si és un problema de servidor o què. també he observat que en els logos de mediawiki que apareixen al final de cada article els tinc substituïts per una mena de fotografies rares, i quan poso la plantilla "traduït pde" també em surt una cosa rara. Tot plegat és força estrany ...Walden69 (disc.) 20:47, 4 des 2012 (CET)

He observat que això em pasa només amb Firefox, però amb safari es veu perfectament. I en firefox a la meva tablet també. La veritat, no sé quin es él problema. Gràcies Walden69 (disc.) 21:01, 4 des 2012 (CET)

Pho

T'he tret l'avís de FR a l'article de Pho perquè les estava posant jo de l'article en anglès. Si vols pots donar-hi un cop d'ull, però crec que ja són suficients. Fins aviat! --Beusson (disc.) 07:12, 5 des 2012 (CET)

Ja m'ho pensava que havia estat així, però he preferit avisar. No crec que ens barallem per un plat de fideus ... hahaha --Beusson (disc.) 07:23, 5 des 2012 (CET)

ESBORRAMENT DE L'ARTICLE DE LA SOCIETAT D'ARQUEOLOGIA DEL BERGUEDÀ

Bones PauCabot, fa uns messos es va esborrar l'article de la Societat d'Arqueologia del Berguedà per manca de referències. Ahir el vaig tornar a crear amb el mateix text però citant referències i he vist que s'ha tornat a esborrar. Què caldria per recuperar l'article? el comentari anterior sense signar és fet per Arqueologiabergueda (disc.contr.) 10:05, 5 des 2012 (CET)

Moltes gràcies Pau Cabot, de totes maneres ara si que ja no se quines referències més posar: Hi ha els estatuts aprovats, la inscripció al registre de societats del Departament de Justícia, la referència al llistat d'ens col·legiats de l'Ajuntament de Berga on constem com a membres d'un d'ells i vàries aparicions a la premsa (dues signant un conveni amb l'Ajuntament de Berga). Ara també he posat un parell d'enllaços al text a articles (que no hem fet nosaltres, si no altres viquipedistes)sobre jaciments on hem intervingut directament i a un d'aquests articles se'ns cita expressament. Què més cal?el comentari anterior sense signar és fet per Arqueologiabergueda (disc.contr.) 10:05, 5 des 2012 (CET)

Crec que ja veig a què et refereixes Pau Cabot. El tema és que ser una associació local fa que hi hagi poques fonts que parlin de tu. Com pots veure he posat fonts provinents d'agències de notícies (premsa local per això). El més fiable seria per mi la inscripció al registre del Departament de Justícia (un requisit legal a Catalunya) que dona fe de l'existència de l'associació. Respecte a les activitats i finalitats els estatuts legalitzats són la millor font, però són una font pròpia, intentaré substituir-los per uns altres on aparegui el registre de la Generalitat, que els hi donaria una altra validesa. Seria suficient? Perquè, com ja et dic, serà difícil trobar gaire més fonts. Gràcies de nou.Arqueologiabergueda (disc.) 11:19, 5 des 2012 (CET)

Aquesta referència serà difícil d'aconseguir, però intentaré una cerca d'"arxius" amb els socis fundadors, a veure si es pot trobar en algun lloc. Gràcies Pau Cabot.--Arqueologiabergueda (disc.) 12:43, 5 des 2012 (CET)

Referències

Bones! perdó per preguntar, però les referències de Sant Valerià estan ben posades?, és que sóc nou per aquí i encara m'hi estic barallant, Gràcies!! Amb aquestes referències hi ha prou, o s'han de posar d'una altra manera?

Re:Benvinguda

Moltes gràcies. De totess formes les meues aportaciones van a ser molt poques.

Saluts, Juan Mayordomo (disc.) 12:44, 8 des 2012 (CET)

De categoria

Cabot, havia canviat les categories de massamagrellencs i pilotaries en Soro III per la de pilotaires massamagrellencs perquè hi ha cinc entrades —Ferreret, Héctor II, Oñate II, Salva i Soro III- que omplirien una categoria com les de pilotaris del Genovés, de Murla, d'Oliva o de València. Per tant, t'encomane la faena de crear-la i de recategoritzar les planes adés nomenades. --Arnandis (sí o sí?) 12:39, 9 des 2012 (CET) P.S: Gràcies!

Tranquil, home: jo és que vaig davant de les tronades. Ho havia canviat en previsió de recategoritzar els altres quatre articles més avant, però has sigut més ràpid; a més, m'havia enganyat: la categoria no té de ser «pilotaires massamagrellencs», sinó pilotaires de Massamagrell. A més, com jo no solc fer canvis menors si no em pare a refer tot el cos de l'article, t'ho deixe fer a tu. Gràcies de nou! --Arnandis (sí o sí?) 12:52, 9 des 2012 (CET)
Llavors, totes les altres categories de «pilotaires de...» estan mal? Teòricament tots els pobles —els valencians, almanco- tenen un gentilici associat, encara que molts d'ells són artificials o estan en desús davant la fòrmula «de...» o, regularment, el malnom local (socarrats, pixavins, etc.). Justetament, tots els gentilicis dels de les categories de pilotaris localitzades que hi ha creades entren en eixa categoria, inclosos els de Massamagrell. Això potser donaria per a un debat, però de moment crea la nova categoria amb el nom que toque i més avant ja vorem, no? --Arnandis (sí o sí?) 13:12, 9 des 2012 (CET)
Els habitants de la ciutat de València tenen dos gentilicis: valencians o valentins. Est últim seria preferible, però és tan artificial com massamagrellenc o murler. Acabe de crear la categoria de Massamagrell amb Soro III només. A vore com seguix la proposta de discussió; hi ha alguna pàgina on estiga centralitzada? --Arnandis (sí o sí?) 09:51, 10 des 2012 (CET)

Marc Pinsach

Hola Pau, quantes referències es necessiten per a que l'entrada sobre en Marc Pinsach sigui admissible? Ara que hi consta que l'any passat va ser campió d'Espanya la cosa ja comença a tenir un cert pes, no? Si el noi no es trenca, aquest hivern pot traure bons resultats a la copa del món i altres curses importants. Ja em diràs, merci. ESM (disc.) 20:00, 9 des 2012 (CET)

Maqui Edicions

Maqui Edicions es la única editorial que publica jocs de rol en català. Si això no es suficient per tenir admissiblitat a la Viquipèdia... Bé, de moment he trobat dos referències a un lloc web especialitzat, El rol de siempre online, però estic segur que es poden trobar d'altres a internet. Kintaro (disc.) 11:52, 11 des 2012 (CET)

Mare meva, quines presses. Estava aportant les referències que et deia (ara ja estan). Kintaro (disc.) 12:02, 11 des 2012 (CET)

Immersió lingüística

Hola Pau: estic ampliant Immersió lingüística, necessito dades (o millor coneixements) Vers la immersió a les Illes , trobo molta info vers els programes a Catalunya però poca vers els altres (això sí un munt de noticies). La idea és fer una "foto" a nivell de com s'organitza el model d'escola i els PIL. --Mafoso (Mani'm?) 13:27, 11 des 2012 (CET)

Benvingut Parrilla i Segura

Hola Pau. Havia començat amb un petit esboç la biografia d'aquest pintor manresà, esmentat, per exemple a Marta Pessarrodona. El text era el següent: "Benvingut Parrilla i Segura, més conegut com Benvi Parrilla, és un pintor nascut a Manresa, (Bages) el 21 d'agost de 1977." Imagino que hagués pogut quedar solventat amb una plantilla tipus "en construcció" que no he sabut trobar. L'esborrada entenc que ha estat per no esmentar fonts ni categories. A veure si ho podem arreglar. Agrait. --Josep Xicota (disc.) 17:15, 12 des 2012 (CET)

Hola de nou Pau. M'agradaria, en certa manera, tornar a començar amb el corresponent "no acabat, treballant" o com es digui la plantilla que he retirat. D'aquest manera em pots explicar exactament que és el que vols. De moment no ho entenc i menys sense previ avis. Agraït. --Josep Xicota (disc.) 15:13, 13 des 2012 (CET)