Diferència entre revisions de la pàgina «Illes Chafarinas»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m (Es retira la imatge Islac01.jpg perquè l'administrador Ecemaml l'ha esborrada de Commons pel següent motiu: Copyright violation.)
'''Població:''' Sense població civil estable. A l'[[illa Isabel II]] es troba una petita guarnicin militar pertanyent al [[Cos de Regulares]] de l'Exèrcit Espanyol i un equip de personal per compte de l'Organisme Autònom Parcs Nacionals (Antic ICONA) del Ministeri de Medi ambient.
'''Valors naturals:''' Estan presents a Chafarinas 9 dels 11 invertebrats marins catalogats a Espanya; alberga la segona colònia mundial de [[gavina d'Audouin]], i el segon contingent més nombrós d'Espanya de [[pardela Cendrellosa]]; entre les més de 180 espècies de plantes hi ha 11 endemismes norafricans o iberoafricans.
[[File:Chafarinas desde el cabo de Agua (3).jpg|thumb|280px|left|<!--Vista de las islas Chafarinas desde la costa marroquí-->]]
 
Les Chafarinas van ser l'objecte d'estudi de la primera tesi doctoral llegida sobre el mitjà natural africà. [[Luis Descansa Casares]], farmacèutic militar destinat en l'Hospital de Chafarinas entri setembre de 1900 i 1901, herboritzà el material necessari per a defensar en la Universitat Central el [[21 de juny]] de [[1902]] la seva tesi doctoral "Herborizaciones fanerogámicas en las islas Chafarinas y sus inmediaciones del Campo Moro".
 
'''Valors arqueològics i patrimoni:''' En l'Illa d'Isabel II es conserven alguns edificis interessants, com l'Església de la Purísima Concepción, construïda a mitjans del [[segle XIX]] en estil clàssic, la torre de la Conquesta, de la mateixa època i el far, de principis del segle XX. En l'illa del Congrés existeix un poblat [[neolític]] del V mil·lenni a. de C. de tipus cardial, que ha produït una gran quantitat de material arqueològic, sobretot ceràmic, que és excavat des del 2000 per membres de l'[[Institut de Cultura Mediterrània]].
 
== Enllaços externs ==
593

modificacions

Menú de navegació