Escut de la Costa d'Ivori: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.3) (Robot modifica: en:Coat of arms of Ivory Coast
m r2.7.2) (Robot afegeix: gl:Escudo de Costa do Marfil
Línia 33: Línia 33:
[[fi:Norsunluurannikon vaakuna]]
[[fi:Norsunluurannikon vaakuna]]
[[fr:Armoiries de la Côte d'Ivoire]]
[[fr:Armoiries de la Côte d'Ivoire]]
[[gl:Escudo de Costa do Marfil]]
[[he:סמל חוף השנהב]]
[[he:סמל חוף השנהב]]
[[hr:Grb Obale Bjelokosti]]
[[hr:Grb Obale Bjelokosti]]

Revisió del 22:00, 6 gen 2013

Escut de la Costa d'Ivori

L'escut de la Costa d'Ivori actualment en vigor fou adoptat l'any 2001. L'element central és un cap d'elefant de sabana, l'animal emblemàtic d'aquest estat africà, del qual prové l'ivori que li ha donat nom. L'escut va timbrat amb un sol ixent, símbol d'un nou començament, i és flanquejat per dues palmeres a banda i banda. A la base conté una cinta amb la inscripció RÉPUBLIQUE DE CÔTE D'IVOIRE ('República de la Costa d'Ivori'), nom oficial de l'estat en francès, amb els colors de la bandera estatal: taronja, blanc i verd.[1]

Història

Escut usat entre 1964 i 1997

El cap d'elefant és un senyal usat ja a partir de la independència, el 1960. En aquell temps l'escut era d'atzur, amb un cap d'elefant d'argent, timbrat amb el sol ixent i envoltat per tot de banderes nacionals, amb dos arbres estilitzats d'or com a suports. El 1964 aquests arbres esquemàtics foren substituïts per unes palmeres, també d'or, i el camper va passar a ser de sinople. El 1997 es van tornar a canviar els colors, però la composició bàsica va continuar essent la mateixa.

Notes

  1. Pel que fa als esmalts, en circulen diverses variants. Vegeu, per exemple, la pàgina oficial de la Presidència de la República (francès), on el text no fa referència als colors de l'escut, si bé hi apareix una variant en or i argent.

Vegeu també

Enllaços externs