Florianópolis: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.3) (Robot afegeix: is:Florianópolis
Línia 94: Línia 94:
[[id:Florianópolis]]
[[id:Florianópolis]]
[[io:Florianópolis]]
[[io:Florianópolis]]
[[is:Florianópolis]]
[[it:Florianópolis]]
[[it:Florianópolis]]
[[ja:フロリアノーポリス]]
[[ja:フロリアノーポリス]]

Revisió del 15:29, 17 gen 2013

Florianópolis
Bandera de Florianópolis Escut de Florianópolis
Estat Santa Catarina
Superfície 433,3 km²
Població
Densitat
406 564 (2006)
938,3/km²
Altitud 3 m
Coordenades 27° 50′ S, 48° 25′ O / 27.833°S,48.417°O / -27.833; -48.417
Distància de Brasília 1 687 Km
Internet http://www.florianopolis.sc.gov.br
Mapa de la ciutat a Brasil
Ubicació de Florianópolis dins del Brasil
Ubicació de Florianópolis dins del Brasil

Florianópolis és la capital de l'estat brasiler de Santa Catarina, nomenada així en homenatge al president Floriano Peixoto, reemplaçant la seva anterior denominació "Nossa Senhora do Desterro" (Nostra Senyora del Bandejo).

La ciutat es troba a l'est de l'estat i és banyada pel Oceà Atlàntic. Gran part (97,23%) està situada a l'illa de Santa Catarina, on es troben gairebé 100 platges, moltes en estat verge i poc conegudes pels turistes. Existeixen a més dues grans llacunes: Lagoa da Conceição (Llacuna d'aigua salada) i Lagoa do Peri (Llacuna d'aigua dolça).

La ciutat de Florianópolis, en l'illa de Santa Catarina e en lo continent.

Fundada en 3 de març de 1726, per colons dels Açores, actualment és un centre de comerç, serveis i turisme.

Fitxer:Ponte Hercilio Luz - Dezembro 1996 - by Sérgio Schmiegelow.jpg
Pont Hercílio Luz.

Geografia

Florianópolis és una de les tres illes-capitals del Brasil (les altres són Vitória i São Luís). L'àrea del municipi, comprenent la part continental i l'illa, comprèn 436,5 km². Formen part del municipi de Florianópolis els següents districtes: Sede, Barra da Lagoa, Cachoeira do Bom Jesus, Campeche, Canasvieiras, Ingleses do Rio Vermelho, Lagoa da Conceição, Pântano do Sul, Ratones, Ribeirão da Ilha, Santo Antônio de Lisboa i São João do Rio Vermelho.

Relleu

L'illa de Santa Catarina posseeix una forma allargada i estreta, amb una llargada mitja de 54 km i amplària de 18 km. Amb litoral bastant retallat, posseeix diverses puntes, illes, badies i llacunes. L'illa està situada paral·lelament al continent, separats ambdós per un estret canal.

El seu relleu és format per crestes montanyoses i discontínues, servint com a divisor d'aigües de la illa. Les altituds varien entre 400 i 532 metres. El punt més alt de l'illa és el Morro do Ribeirão, amb 532 metres d'altitud.

Clima

Florianópolis presenta les característiques climàtiques inherents al litoral sud-brasiler. Les estacionis de l'any estan ben caracteritzades, estiu i hivern ben definits, sent la tardor i la primavera de característiques semblants.La mitjana de les màximes del mes més calent varia de 26 °C a 31 °C i la mitjana de les mínimes del mes més fred, de 7,5 °C a 12 °C. La temperatura mitja anual es troba en torn als 24 °C. La temperatura més baixa registrada en la ciutat va ser de -2 °C en 1975 i la màxima va ser de 39 °C. Gelades no són freqüents, però tenen lloc esporàdicament a l'hivern. A causa de la proximitat del mar, la humitat relativa de l'aire és del 80% en mitjana. La precipitació és bastant significativa i ben distribuïda durant l'any. La precipitació normal anual per al període de 1911-1984 va ser de 1521 mm. No existeix una estació seca, sent l'estiu generalment l'estació que presenta el major índex pluviomètric (Hermann et alii, 1986). Elevades precipitacions ocorren de gener a març, amb mitjana de 160 mm mensuals, sent que d'abril a desembre hi ha poca variació, amb una mitjana entorn de 100 mm mensuals. Els valors més baixos ocorren de juny a agost.

Platges

Platja dels Naufragats.

Es considerava que Florianópolis tenia 42 platges, sent precisament això durant dècades un dels "slogans" del municipi. Per encomana de l'Institut de Planificació Urbana de Florianópolis es va realitzar, per primera vegada, un aixecament complet sobre les platges de la capital catarinense. Van ser mapejades més de 100 platges. Com l'objectiu del treball era toponímic, per a complir la llei municipal que determina la senyalització de totes les platges, van quedar dfora més d'una desena que, de tan desconegudes, ni posseïen denominació.

Les 100 platges catalogades són reconegudes com a tals per la població local, tenint, en alguns casos, més d'un nom. Algunes encara són poc conegudes dels turistes. En l'Illa de Santa Catarina existeix una gran llacuna: Llacuna da Conceição i una gran llacuna: Llacuna del Peri. Una altra porció de la ciutat està localitzada en el continent, on es troben barris importants com Estreito, Coqueiros, Bom Abrigo, Itaguaçu, Abraão, Capoeiras i Balneário, entre altres.

Referències