Chen (gènere): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: hu:Chen
m r2.6.5) (Robot afegeix: vi:Chen
Línia 48: Línia 48:
[[pl:Chen]]
[[pl:Chen]]
[[sah:Үрүҥ хаастар уустара]]
[[sah:Үрүҥ хаастар уустара]]
[[vi:Chen]]

Revisió del 12:14, 2 feb 2013

Infotaula d'ésser viuChen Modifica el valor a Wikidata

Chen rossii Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreAnseriformes
FamíliaAnatidae
SubfamíliaAnserinae
GènereChen Modifica el valor a Wikidata
Heinrich Boie, 1822

Chen és un gènere d'ocells de la tribu Anserini, dins la subfamília dels anserins (Anserinae) i la família dels anàtids (Anatidae), que cria a les zones subárticas d'Amèrica del Nord i l'Estret de Bering, migrant cap al sud en hivern. De vegades aquest gènere és considerat un subgènere dins Anser.

Morfologia

  • Anatòmicament els gèneres Anser i Chen són indistingibles, però la morfologia externa i la biogeografia fan pensar que són llinatges evolutius diferents.
  • De la mateixa manera que en Anser, i a diferència de Branta les potes i el bec del gènere Chen són de colors vermellosos, a excepció de l'oca de Ross, amb el bec negre blavós.
  • La punta de les ales és de color negre, com en Anser, però el cap és distintivament blanc, sense marques, cosa que els distingeix de totes les altres oques, a excepció de les oques domèstiques assilvestrades. La resta del plomatge potser completament blanc, o en diverses tonalitats de color gris blavós, aquest cas és l'únic entre les oques, en que les cobertores caudals no són blanques, encara que la pròpia cua pot ser-ho.

Llistat d'espècies

Segons la classificació del Congrés Ornitològic Internacional (versió 2.5, 2010) aquest gènere està format per tres espècies:

Referències