Faixa (elàstica): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot:Desambiguació assistida: Mitges - Canviant enllaç(s) per Mitja
m Robot afegint {{Commonscat|Girdles}} a partir de de:Hüfthalter
Línia 19: Línia 19:
* [[Lligacames]]
* [[Lligacames]]
* [[Portalligues]]
* [[Portalligues]]

{{Commonscat|Girdles}}


[[Categoria:Peces de roba interior femenina]]
[[Categoria:Peces de roba interior femenina]]

Revisió del 01:02, 18 feb 2013

La faixa és una peça elàstica que cenyeix el cos per motius estètics o mèdics.

Faixa femenina tradicional (1958)
  • Faixa estètica: Peça de roba interior femenina, feta d'un teixit elàstic, sòlid però prim i amb un disseny que ajuda a donar les formes desitjades. En certa manera, es podria considerar un híbrid entre una cotilla i unes calces. Les faixes aixequen el cul, marquen la cintura i aplanen el ventre. Tant tradicionalment com en l'actualitat poden dur portalligues integrat.

Aquestes faixes femenines, sorgides entorn del 1910, desplaçaren la cotilla en la dècada de 1920, i suposaren un alliberament relatiu per a les dones quant a comoditat i llibertat de moviments. Durant dècades la faixa fou considerada peça indispensble de la roba interior femenina, fins i tot si es tenia un tipus perfecte. Emperò, en la dècada de 1960, jutjades supèrflues i alhora opressives, foren desplaçades de l'ús quotidià, i avui tan sols s'usen ocasionalment, sigui per necessitats estètiques o com a joc eròtic, atès que, com tantes altres peces de roba interior femenina retro, constitueixen un fetitxe per a molts homes.

Faixa amb calces actual

Actualment hi ha diverses peces de roba, com calces o mitges, que porten un sistema de faixa incorporat; és el cas de la faixa amb calces, de la faixa cotilla (corselette) i de la faixa combinació.


  • Faixa ortopèdica: Feta amb teixits elàstics de diferents materials com la poliamida o el polièster, serveix per a corregir problemes mèdics o estètics. Hi ha faixes post-quirúrgiques, per sostenir vísceres abdominals, per problemes musculoesquelètics, per corregir males postures, per perdre pes, etc.


Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Faixa