Disneyland Resort a Califòrnia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.6.5) (Robot afegeix: ko:디즈니랜드 리조트
Línia 51: Línia 51:
[[he:אתר הנופש דיסנילנד]]
[[he:אתר הנופש דיסנילנד]]
[[ja:ディズニーランド・リゾート]]
[[ja:ディズニーランド・リゾート]]
[[ko:디즈니랜드 리조트]]
[[nl:Disneyland Resort]]
[[nl:Disneyland Resort]]
[[pl:Disneyland Resort]]
[[pl:Disneyland Resort]]

Revisió del 20:40, 24 feb 2013

Disneyland Resort és un resort (complex vacacional) situat en la ciutat d'Anaheim, prop de Los Angeles en l'estat de Califòrnia. El resort és dirigit i coordinat per la Walt Disney Company. Aquest està compost per dos parcs temàtics, tres hotels i un àrea de compres, gastronomia i entreteniments.

Característiques

Les característiques­ principals de Disneyland Resort a Califòrnia inclouen:

Castell de la bella dorment a Disneyland California
  • Els llocs del complex de caràcter administratiu són

Direcció

El president actual del Disneyland Resort és Ed Grier expresident de Tokio Disney Resort. Aquest succeïx a Jay Rasulo qui fou president dels resorts i parcs de Disney.

De parc a resort

El parc de Disneyland s'obrí el 17 de juliol de 1955. A causa dels grans pressupostos, Walt Disney no adquirí moltes àrees de les que envoltaven el parc, açò inclou l'actual Disneyland Hotel (que va ser adquirit per Jack Wrather). En anys seccesius, la Walt Disney Company adquirí gradualment les àrees a l'oest del parc, tot l'Hotel Esmeralda de Anaheim (ara Disney's Paradise Pier Hotel), Disneyland Hotel, i al nord les actuals àrees comercials del Disneyland Hotel. Diverses àrees de xicoteta mesura foren adquirides sobretot al sud del parc i són utilitzades com pàrking.

A principis dels noranta, Disney anuncià plans per a construir WestCOT, un parc temàtico similar a Epcot a Florida, i ho situarà en gran part sobre l'actual estacionament. El pla va ser cancel·lat diversos anys més tard i la construcció de Disney's Califòrnia Adventure començà el 1998, juntament amb una important renovació del Disneyland Hotel, una re-tematització de Disney's Paradise Pier Hotel (llavors anomenat Disneyland Pacific Hotel), i la construcció de Downtown, el Disney's Grand Californian Hotel, i Mickey & Friends Parking Structure, va convertir el complex en resort i com a tal fou inaugurat el 2001.

Afluència

L'ampliació de l'àrea comercial del parc, impulsà a portar a terme una investigació econòmica sobre l'activitat dels visitants en 2006 al parc. En aquesta van participar tots els directius i l'administració.

  • Disneyland, 14.7 milions de visites (#2 en tot el món).
  • Disney's California Adventure, 5.6 milions de visites (#13)

Curiositats

  • El parc es troba a Harbor Boulevard 1313. El "1313" és un homenatge a Mickey Mouse, doncs la lletra M és la tretzena lletra de l'alfabet.

Enllaços externs