Pattaya: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: ie:Pattaya
m r2.7.3) (Robot: Canviant sk:Pattaya a sk:Phatthajá
Línia 71: Línia 71:
[[sh:Pattaya]]
[[sh:Pattaya]]
[[simple:Pattaya]]
[[simple:Pattaya]]
[[sk:Pattaya]]
[[sk:Phatthajá]]
[[sr:Патаја]]
[[sr:Патаја]]
[[sv:Pattaya]]
[[sv:Pattaya]]

Revisió del 08:30, 5 març 2013

Escut municipal de Pattaya
Platja central de Pattaya
Al capvespre, el Golf de Siam davant de Pattaya pren colors sovint espectaculars
Carrer a Pattaya

Pattaya, (en tailandès: พัทยา), és una ciutat de Tailàndia. Està ubicada a la vora del Golf de Siam a la província de Chonburi.

L'àrea municipal de Pattaya té una població oficial de 104,318 habitants.[1] Aquesta xifra però inclou només els habitants inscrits com a residents. La població flotant és potser tres o quatre vegades aquest nombre. La superfície de la ciutat és de 22.2 km².[2]

Turisme

Pattaya és famosa per les seves platges i la seva vida nocturna. És el centre d'una de les zones turístiques més importants de Tailàndia.

Durant la guerra del Vietnam, un dels aeroports estratègics de la Força Aèria dels Estats Units d'Amèrica estava situat a U-Tapao, a poca distància de Pattaya. Els bombarders que bombardejaven el Vietnam del Nord tenien com a base l'aeroport que es troba a la vora d'aquesta ciutat. A més d'això la zona era utilitzada com a lloc de recuperació i esplai dels soldats americans i sovint vaixells de la Marina de Guerra dels Estats Units d'Amèrica ancoraven al llarg de la costa de Pattaya. Com a altres llocs de Tailàndia, la presència de militars americans va fer proliferar bars, clubs nocturns i hotels dedicats a la prostitució.

Les facilitats orientades vers l'explotació sexual per part dels rics de les classes pobres, generalment de dones provinent de les regions més depravades de Tailàndia, continuen funcionant. Actualment una gran part del turisme dels Estats Units, d'Europa Occidental, Japó, Xina i Austràlia continua la tendència de visitar Pattaya amb la mateixa finalitat, coneguda en anglès com a "sex-tourism", turisme sexual.[3]

Tot i així l'ajuntament local fa grans esforços per moderar aquesta imatge de la ciutat. Actualment Pattaya es promociona com a seu d'esdeveniments esportius i conferències internacionals, així com a destí del turisme de família, que actualment prové generalment de Rússia.

Vegeu també

Referències

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pattaya