Agricultura urbana: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 11 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q1194826
Línia 35: Línia 35:
[[Categoria:Jardineria]]
[[Categoria:Jardineria]]
[[Categoria:Agricultura]]
[[Categoria:Agricultura]]

[[ar:زراعة حضرية]]
[[en:Urban agriculture]]
[[es:Agricultura urbana]]
[[fi:Kaupunkiviljely]]
[[fr:Agriculture urbaine]]
[[it:Agricoltura urbana]]
[[ja:近郊農業]]
[[ko:도시 농업]]
[[pt:Agricultura urbana]]
[[si:නාගරික කෘෂිකර්මාන්තය]]
[[ta:நகர வேளாண்மை]]

Revisió del 10:29, 12 març 2013

Hort urbà en un barri marginal de Guayaquil

L'agricultura urbana, també hort urbà; és la pràctica de l'agricultura a les ciutats.

Es coneixen com a horts urbans els horts situats dins les ciutats, en aquest cas poden ser petites parcel·les, de vegades de propietat municipal que s'arrenden individualment i formen una xarxa (com passa a ciutats com Barcelona).[1] També poden ser les iniciatives públiques i privades que en països en desenvolupament es promouen per a les famílies d'escassos recursos econòmics, que habitualment tenen els horts dins la seva pròpia casa.

Un concepte comercial d'hort urbà es refereix a les tècniques amb un substrat i reg gota a gota a dins de contenidors adequats ubicats en algun lloc amb prou sol dins les cases.

La FAO ha definit l'agricultura urbana com:[2]

« Una indústria que produeix, processa i ven aliments i combustible per a donar resposta a les necessitats diàries dels consumidors d'una ciutat o metròpoli, gràcies a la terra i a l'aigua que es troba en la zona urbana i als voltants, aplicant mètodes de producció intensiva, fent servint i reutilitzant recursos i residus urbans per a obtenir diverses collites i ramaderia. »

Alguns dels seus avantatges són:

  • Reducció del consum de combustible per a transportar aliments des de fora de la ciutat. Això també implica la reducció de conservants, ja que els productes no seran transportats durant dies.
  • Millor coneixement dels productes químics utilitzats per als conreus, ja que sovint qui consumeix la collita és qui la planta.
  • Augment de la cohesió social i de la solidaritat intergeneracional mitjançant programes d'intercanvi de coneixements en què persones majors ensenyen els joves com treballar la terra.

Vegeu també

Enllaços externs

Referències

  1. Addaia Aragay Esmerat, Els horts urbans de Barcelona : Les experiències d'Horts Urbans Comunitaris com a formes d'intervenció social i ambiental, Barcelona, UAB, 2010, 070 pàgines
  2. Smit, J., A. Ratta, and J. Nasr, 1996, Urban Agriculture: Food, Jobs, and Sustainable Cities. United Nations Development Programme(UNDP), New York, NY
  3. Addaia Aragay, ibídem