Palpatine: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 25 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q51770
m Bot: canvis estètics en relació a les plantilles d'enllaços d'articles bons i articles destacats
Línia 8: Línia 8:


Finalment l'[[Aliança Rebel]] el va derrotar a [[Endor]] on va perdre la vida a les mans de qui menys esperava, el seu últim aprenent.
Finalment l'[[Aliança Rebel]] el va derrotar a [[Endor]] on va perdre la vida a les mans de qui menys esperava, el seu últim aprenent.

{{Enllaç AD|en}}



[[Categoria:Siths]]
[[Categoria:Siths]]
[[Categoria:Tirans ficticis]]
[[Categoria:Tirans ficticis]]

{{Enllaç AD|en}}


[[da:Darth Sidious]]
[[da:Darth Sidious]]

Revisió del 21:13, 12 març 2013

Palpatine és un personatge de l'univers fictici de la Guerra de les Galàxies.

Palpatine va ser una ombra que va cobrir la galàxia per mes de mig segle. Va començar la seva carrera política com a un senador, representant a Naboo en el Senat Galàctic (Galactic Senate) del planeta Coruscant. Després d'uns tèrbols moviments polítics va ascendir al lloc de Canceller Suprem de la República. Mentre el Canceller Valorum baixava del lloc. Després de l'erupció de la guerra dels Clons i gràcies al representant Jar Jar Binks, va obtenir una sèrie de "poders especials" que davant els ulls de qualsevol serien catalogats com a poders de ""Dictador"". Finalitzades les Guerres Clon Va revelar la seva veritable identitat: Era un Lord del Sith.

Palpatine havia actuat durant la Batalla de Naboo com a Darth Sidious, un sith al que no se li podia veure el rostre degut a unes túniques negres. Va usar al Virrei de la Federació de Comerç, sol per a crear un conflicte suficentement important com per ascendir de Senador a Canceller de la República Galàctica. Darth Sidious va tenir com a aprenent a Darth Maul un Misteriós Zabrak que va perdre la vida a Naboo després d'un combat de Sabres Làser. Gairebé immediatament va prendre al Comte Dooku com al seu nou aprenent Sith. El Jedi desertor va concloure els plans de Palpatine creant novament el caos, només que aquesta vegada a nivell Galàctic: Les Guerres Clon.

Palpatine es va aferrar al seu govern, excedint-se en el seu període diverses vegades, sempre donat suport pel Vice-Canceller Mas Amedda i la seva secretària Sly Moore. Palpatine en veure el moment propici, s'autoproclama Emperador i la República Galàctica la fa tornar en l'Imperi Galàctic. D'aquesta forma, el vell i afeblit Emperador va regnar per mes de tres dècades. Sempre envoltat de la seva retorçada cort de dingataris imperials: Sim Aloo, Sate Pestage, Kren Blista-Vinee, Janus Greejatus

Finalment l'Aliança Rebel el va derrotar a Endor on va perdre la vida a les mans de qui menys esperava, el seu últim aprenent.

Plantilla:Enllaç AD