Simeó: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Wk (discussió | contribucions)
Cap resum de modificació
Wk (discussió | contribucions)
mCap resum de modificació
Línia 16: Línia 16:
*Xaül
*Xaül


Quan arribaren temps de sequera, baixà amb els seus germans a [[Egipte]] per comprar aliments. Allà es toparen amb el regent del país, qui els confessà que era el seu germà [[Josep]] i els perdonà a tots. Aleshores la família s'instal·là a Egipte.
Quan arribaren temps de sequera, baixà amb els seus germans a [[Egipte]] per comprar aliments. Allà es toparen amb el regent del país, qui retingué Simeó fins que els altres germans no portessin a Egipte el germà més petit, [[Benjamí]], que s'havia quedat a [[Canaan]] fent costat al seu pare. Quan tornaren amb el germà petit, el regent els confessà que en realitat ell era el seu germà [[Josep]] i els perdonà a tots. Aleshores la família s'instal·là a Egipte.


[[Categoria:Gènesi]]
[[Categoria:Gènesi]]

Revisió del 19:01, 6 juny 2007

Segons el Gènesi, Simeó fou el segon dels dotze fills del patriarca Jacob, qui el tingué amb la seva primera esposa Lia, filla de Laban.

En una ocasió, el príncep hivita Siquem va raptar i violar la seva germana Dina. A continuació, el pare de Siquem anà a trobar Jacob i li demanà la mà de la filla per al jove príncep així com donà les seves filles als fills de Jacob, a fi d'unir-se en un sol poble.

Els israelians els digueren que no podien donar les seves dones a persones incircumcidades. Així, tota la població es circumcidà. Dos dies més tard, però, Simeó i Leví, entraren a la ciutat i mataren tots els homes i s'apropiaren dels seus ramats i les seves dones i fills. Acte seguit, tota la família de Jacob abandonà aquell lloc per evitar el conflicte.

Un dia, juntament amb els seus germans envejosos de Josep, el vengueren a un mercader d'esclaus ismaelita que anava a Egipte i digueren al seu pare que havia estat mort per una fera.

Simeó es casà i tingué diversos fills:

  • Jemuel
  • Jamín
  • Ohad
  • Jaquín
  • Sóhar
  • Xaül

Quan arribaren temps de sequera, baixà amb els seus germans a Egipte per comprar aliments. Allà es toparen amb el regent del país, qui retingué Simeó fins que els altres germans no portessin a Egipte el germà més petit, Benjamí, que s'havia quedat a Canaan fent costat al seu pare. Quan tornaren amb el germà petit, el regent els confessà que en realitat ell era el seu germà Josep i els perdonà a tots. Aleshores la família s'instal·là a Egipte.