Twist-lock: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregint paràmetres en plantilla citar llibre
Línia 34: Línia 34:
{{ORDENA:Twist-Lock}} <!--ORDENA generat per bot-->
{{ORDENA:Twist-Lock}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Infraestructures de transport]]
[[Categoria:Infraestructures de transport]]
[[Categoria:Ports marítims]]
[[Categoria:Transport marítim]]
[[Categoria:Transport de mercaderies]]
[[Categoria:Transport de mercaderies]]



Revisió del 22:13, 23 març 2013

Twistlock en posició oberta.
Twistlock en posició tancada.
«Cantonera» encastada a la cantonada d'un contenidor marítim. El tancament es possibilita a través d'una obertura circular més gran a la part inferior.

Un twistlock (terme anglès que significa «tancament de gir») i una cantonada de contenidor conformen un dispositiu giratori estandarditzat per fixar contenidors durant el seu transport. La seva principal aplicació és assegurar un contenidor al seu lloc en un vaixell portacontenidors, camió portacontenidors o tren portacontenidors, així com facilitar el seu maneig a l'hora de elevar amb grues pòrtic i sidelifters .

Composició

El mecanisme consta de dues parts:

  1. La cantonada del contenidor és una mena de «cantonera», de dimensions 180 × 180 × 110 mm, encastada en cada un dels vuit vèrtexs d'un contenidor i sense cap component mòbil; posseeix una obertura circular, de 124,5 mm de diàmetre, a la cara superior o inferior i dues osques de 63,5 mm en les dues cares laterals. L'obertura circular està dissenyada per inserir el twislock , mentre que els altres dos orificis s'utilitzen per a la estiba del contenidor en transport marítim.
  2. El twistlock , pròpiament dit, que pot ser fix : si està encastat a les grues ia les bases dels vehicles de transport (celler dels vaixells , camions, ferrocarrils ...) o mòbil : no estan fixos al vehicle, serveixen per unir uns contenidors als altres.

El twistlock s'insereix en l'obertura (104,1 mm de longitud i 56 mm d'ample) i llavors la part superior (normalment de forma cònica per facilitar la inserció) es gira 90° per bloquejar i que no pugui retirar-se, fins que es torni a girar. Aquest tancament per rotació es pot accionar manualment o a distància. El mecanisme és el mateix que en el cas del connector de seguretat Kensington, però en una escala molt més gran.

La mida i posició màxims de les obertures en el connector es defineix en el estàndard internacional ISO 1161:1984.

Galeria d'imatges

Referències

  • Peck and Hale. Container Stowage and Securing Systems. West Sayville, NY: Peck & Hale, 2000 [Consulta: 1r març 2011]. 
  • Levinson, Marc. The box: how the shipping container made the world smaller and the world economy bigger. Princeton, NJ: Princeton University Press, 2006. ISBN 0 -691-12324-1. 
  • Nichols, C. Reid; Williams, Robert G.. Encyclopedia of Marine de març de 2011. Infobase Publishing, November 2008, p. 119. ISBN 9780816050222. 


Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Twist-lock