Museu Cernuschi: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
{{MF}} {{FR|data=març de 2013}}
retocs
Línia 1: Línia 1:
{{MF}}
{{MF}}
{{FR|data=març de 2013}}
{{FR|data=març de 2013}}
El '''museu Cernuschi''' és un del més antics de [[París]]. És considerat com el segon museu, en importància d'art asiàtic de França i el cinquè museu d'art xinès d'Europa..
El '''museu Cernuschi''' és un del més antics de [[París]]. És considerat com el segon museu, en importància d'art asiàtic de França i el cinquè museu d'art xinès d'Europa.


L'origen d'aquest museu d'art és la donació que va fer l'any 1896) el banquer Henri Cernuschi a la ciutat de Paría tant del seu palau (tocant al parc Monceau) com de la seva col.leció que va anar acumulant en la seva volta al món. Destaca el conjunt d'art xinès: terrissa neolítica, bronzes arcaics, estatues budistes i petites estatues funeraries així com pintures del segle XX.
L'origen d'aquest museu d'art és la donació que va fer l'any 1896 el banquer [[Henri Cernuschi]] a la ciutat de París tant del seu palau (tocant al parc Monceau) com de la seva col·lecció que va anar acumulant en la seva volta al món. Destaca el conjunt d'art xinès: terrissa [[neolítica]], bronzes arcaics, [[estàtues]] [[budistes]] i petites estàtues funeràries així com pintures del segle XX. Una de les joies de la col·lecció és la pintura sobre seda “[[Cavalls i palafreners]]”, obra mestra de la pintura [[Tang]]. L'autor d'una famosa obra del 1887 sobre art xinès, [[Maurice Paleólegue]], fa diverses referències a aquesta col·lecció.

Una de les joies de la col.lecció és la pintura sobre seda “Cavalls i palafreners” obre mestra de la pintura Tang.

L'autor d'una famosa obra del 1887 sobre art xinès, [[Maurice Paleólegue]], fa diverses referències a aquesta col.lecció.


Ubicació: 7 avenue Vélasquez - 75008 Paris. Métro Villiers o Monceau - Bus 30,84,9
Ubicació: 7 avenue Vélasquez - 75008 Paris. Métro Villiers o Monceau - Bus 30,84,9


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==
http://www.cernuschi.paris.fr/
* http://www.cernuschi.paris.fr


[[Categoria:Museus de París]]
[[Categoria:Museus de París]]

Revisió del 09:07, 24 març 2013

El museu Cernuschi és un del més antics de París. És considerat com el segon museu, en importància d'art asiàtic de França i el cinquè museu d'art xinès d'Europa.

L'origen d'aquest museu d'art és la donació que va fer l'any 1896 el banquer Henri Cernuschi a la ciutat de París tant del seu palau (tocant al parc Monceau) com de la seva col·lecció que va anar acumulant en la seva volta al món. Destaca el conjunt d'art xinès: terrissa neolítica, bronzes arcaics, estàtues budistes i petites estàtues funeràries així com pintures del segle XX. Una de les joies de la col·lecció és la pintura sobre seda “Cavalls i palafreners”, obra mestra de la pintura Tang. L'autor d'una famosa obra del 1887 sobre art xinès, Maurice Paleólegue, fa diverses referències a aquesta col·lecció.

Ubicació: 7 avenue Vélasquez - 75008 Paris. Métro Villiers o Monceau - Bus 30,84,9

Enllaços externs