Margarida de Saxònia (arxiduquessa d'Àustria): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 16 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q57913
Línia 8: Línia 8:





{{Commonscat|Princess Margarete of Saxony}}


{{ORDENA:Margarida De Saxonia Arxiduquessa D'Austria}} <!--ORDENA generat per bot-->
{{ORDENA:Margarida De Saxonia Arxiduquessa D'Austria}} <!--ORDENA generat per bot-->

Revisió del 02:38, 3 abr 2013

Margarida de Saxònia, arxiduquessa d'Àustria (Dresden 1840 - Monza 1858) va ser una princesa de Saxònia amb el tractament d'altesa reial que esdevingué arxiduquessa d'Àustria en una nova connexió entre Àustria i Saxònia.

Nascuda a Dresden, capital del Regne de Saxònia, el dia 24 de maig de 1840, essent filla del rei Joan I de Saxònia i de la princesa Amàlia de Baviera. Margarida era néta per línia paterna del príncep Maximilià de Saxònia i de la princesa Carolina de Borbó-Parma i per línia materna ho era del rei Maximilià I Josep de Baviera i de la princesa Carolina de Baden.

A l'edat de 16 anys contragué matrimoni amb l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria, el dia 4 de novembre de 1856 a Desdren. Carles Lluís era germà de l'emperador Francesc Josep I d'Àustria i era fill de l'arxiduc Francesc Carles d'Àustria i de la princesa Sofia de Baviera.

Instal·lats a la ciutat de Monza, en aquell moment dominada pels austriacs, la princesa Margarida morí el dia 15 de setembre de 1858 a l'edat de 18 anys, sense haver tingut descendència.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Margarida de Saxònia