Vés al contingut

Bandera d'Illinois: diferència entre les revisions

m
La primera bandera d'Illinois va ser dissenyada el 1912 per Lucy Derwent,<ref name="thezephyr">[http://www.thezephyr.com/illflag002.htm Barbara Schock, "Ella Park Lawrence, Mother of the Illinois State Flag," Presented to the Galesburg Woman's Club May 12,2007.]</ref> la proposta va resultar guanyadora, entre 35 participants, d'un concurs organitzat per les [[Filles de la Revolució Americana]] on es prometia per al guanyador un premi de $25.<ref name="thezephyr"/> Consistia en un camp blanc que contenia el segell estatal. Va ser adoptada oficialment el [[6 de juliol]] de [[1915]], després de ser aprovada per les dues cambres de l'Assemblea General d'Illinois.
 
Un projecte de llei destinat a modificar el disseny original de 1915, afegint la paraula «Illinois» sota el segell, va ser proposat pel representant Jack Lansing i aprovat per l'Assemblea General i el governador Richard B. Ogilvie el [[17 de setembre]] de [[1969]]. Ogilvie va crear llavors un comitè perquè desenvolupés una normativa de disseny de la nova bandera, amb la finalitat d'assegurar la uniformitat de la reproducció dels colors i el disseny entre els fabricants de banderes. La nova ensenya va ser adoptada oficialment l'[[1 de juliol]] de [[1970]].<ref>[http://www.illinois.gov/facts/stateflag.cfm Illinois.gov - Illinois Facts - Official State Flag]<!-- Bot generated title -->]</ref>
 
El 2001, una enquesta entre els membres de la [[NAVA]] va classificat la bandera d'Illinois com el disseny número 49 de les 72 altres banderes participasts d'estats i Territoris dels [[EUA]] i [[Canadà]].
865.111

modificacions