Signal de Botrange: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 20 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:Q322824
m Robot afegint {{Commonscat}} que enllaça commons:category:Signal de Botrange
Línia 15: Línia 15:
</gallery>
</gallery>


== Referències==
== Referències ==
{{Commonscat}}

<references />
<references />



Revisió del 04:47, 10 maig 2013

Torre del Signal de Botrange

El signal de Botrange és des del Tractat de Versalles de 1919, el punt més alt de Bèlgica amb una altitud de 694 m sobre el nivell del mar. Es troba a l'altiplà d'Hautes Fagnes, en el massís de les Ardenes a la província de Lieja. Té un clima dur i compta amb una estació meteorològica. Per només un metre és més alt que el Weisser Stein(693 m)[1] situat a Murrange, i també és més alt que el baraque Michel (674 m) i el Baraque Fraiture (652). Un monticle de terra anomenat Baltia construït l'any 1923 permet arribar artificialment a l'altitud de 700 metres. Una torre feta de pedra del 1934 el fa culminar a 718 m.

La Signal de Botrange no marca una frontera d'estat sinò la frontera lingüística entre les llengües romàniques ( a l'oest) i les germàniques (a l'est).

Clima

L'estació meteorològica mostra que s'hi registren vents més forts que al centre de Bèlgica. Les temperatures mitjanes i les extremes són lesmés baixes de Bèlgica. Els -25,6 °C enregistrats aquí només han estat ultrapassats pels -30,1 °C observats al fons de la vall del riu Lomme a Rochefort de Bèlgica produïts pel fenomen de l'inversió tèrmica. A Signal de Botrange durant els tres mesos d'hivern les temperatures mitjanes són frígides (per sota dels 0 °C). La pluviometria, en canvi, amb una mitjan de 1.450 litres, és més alta que la mitjana del país (per exemple 800 litres a Uccle) i també les precipitación són més freqüents amb més de 200 dies de precipitacions a l'any. A l'estiu només excepcionalment es passa dels 30 º C. Hi ha gelades des de fi de setembre a mitjans de maig.

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Signal de Botrange