Barsentes: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 3 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q458113
m Bot: corregint els apòstrofs (1)
Línia 1: Línia 1:
'''Barsentes''' (''Barsaentes'' o ''Barzaentes'') fou sàtrapa persa d' [[Aracòsia]] i [[Drangiana]]. Va participar a la batalla de [[Gaugamela]] el [[331 aC]] i després va participar a la conspiració de [[Bessos de Bactriana]] contra [[Darios III de Pèrsia]]. Fou un dels que va assassinar al rei i després va fugir a l'Índia, però fou fet presoner i entregat a [[Alexandre el Gran]] que el va fer matar.
'''Barsentes''' (''Barsaentes'' o ''Barzaentes'') fou sàtrapa persa d'[[Aracòsia]] i [[Drangiana]]. Va participar a la batalla de [[Gaugamela]] el [[331 aC]] i després va participar a la conspiració de [[Bessos de Bactriana]] contra [[Darios III de Pèrsia]]. Fou un dels que va assassinar al rei i després va fugir a l'Índia, però fou fet presoner i entregat a [[Alexandre el Gran]] que el va fer matar.


[[Categoria:Sàtrapes d'Aria, Aracosia, Sogdiana, i Drangiana]]
[[Categoria:Sàtrapes d'Aria, Aracosia, Sogdiana, i Drangiana]]

Revisió del 11:06, 15 maig 2013

Barsentes (Barsaentes o Barzaentes) fou sàtrapa persa d'Aracòsia i Drangiana. Va participar a la batalla de Gaugamela el 331 aC i després va participar a la conspiració de Bessos de Bactriana contra Darios III de Pèrsia. Fou un dels que va assassinar al rei i després va fugir a l'Índia, però fou fet presoner i entregat a Alexandre el Gran que el va fer matar.