Diferència entre revisions de la pàgina «Semàntica»

Salta a la navegació Salta a la cerca
207 octets eliminats ,  fa 7 anys
Es desfà la revisió 11861486 de 86.5.227.102 (Discussió) per vandalisme.
(JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ)
Etiqueta: repetició de caràcters
(Es desfà la revisió 11861486 de 86.5.227.102 (Discussió) per vandalisme.)
La semàntica és una disciplina propera a la [[filosofia]], per l'anàlisi dels conceptes; a la [[psicologia]], per l'estudi de la ment humana i de la [[comunicació]]; a la [[lexicologia]], perquè ajuda a definir els mots; a la [[sintaxi]], ja que assigna papers temàtics a funcions dins de la frase i a moltes altres branques del saber. De fet, des de l'anomenat "gir lingüístic" del coneixement al [[segle XX]], la semàntica s'ha convertit en una [[ciència]] auxiliar útil per a qualsevol apropament a la realitat.
 
[[
 
ZNLDKDS
MOOT
DADPUAKSUN
 
 
 
JAHSBSHD HVBBQHS HWWBD WHS QW7
 
 
]]
[[
[[Fitxer:JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ|thumbnail|JUNAID]]
ĢìèäğğĝĤÉÃŴŴǘড়হহহ]]
==Escoles teòriques==
En semàntica predominen un seguit d'escoles, la majoria en consonància amb els corrents teòrics sobre la gramàtica en general. La semàntica estructuralista i els seus derivats proposen analitzar el significat d'un tterme per trets o característiques, de manera que es puguin establir classes, categories o camps que distingeixin els mots que comparteixen unes determinades propietats referencials dels que no les tenen, seguint la teoria de conjunts.
erme per trets o característiques, de manera que es puguin establir classes, categories o camps que distingeixin els mots que comparteixen unes determinades propietats referencials dels que no les tenen, seguint la teoria de conjunts.
 
Els partidaris del referencialisme entenen una paraula com un [[símbol]] i estudien com vehicula una idea mental o representació, o com serveix per comunicar una part de la realitat a altres persones, centrant-se en la relació amb l'exterior.
840

modificacions

Menú de navegació