Serpent marí: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegint {{Commonscat}} que enllaça commons:category:Sea serpent
Línia 3: Línia 3:


==Descripció==
==Descripció==
Els anomenats "serpents marins" han estat descrits des de l'antiguitat. El [[Leviatà]] bíblic és descrit com una "serp torta". Al segle XVII tingueren lloc la majoria de vistes a la costa de [[Nova Anglaterra]], inclosa una durant la reunió de la [[Linnean Society]] el [[18 d'agost]] del [[1817]]. Fins i tot es donà el nom de ''[[Scoliophis atlanticus]]'' a una serp terrestre, pensant que era la forma juvenil d'un serpent marí.
Els anomenats "serpents marins" han estat descrits des de l'antiguitat. El [[Leviatà]] bíblic és descrit com una "serp torta". Al segle XVII tingueren lloc la majoria de vistes a la costa de [[Nova Anglaterra]], inclosa una durant la reunió de la [[Linnean Society]] el [[18 d'agost]] del [[1746]]. Fins i tot es donà el nom de ''[[Scoliophis atlanticus]]'' a una serp terrestre, pensant que era la forma juvenil d'un serpent marí.


La vista més famosa d'un serpent marí és probablement el que fou descrit per oficials i tripulants de l'HMS Daedalus el [[1848]], quan estaven en ruta cap a [[Santa Hel·lena]] al sud de l'[[Oceà Atlàntic|Atlàntic]].
La vista més famosa d'un serpent marí és probablement el que fou descrit per oficials i tripulants de l'HMS Daedalus el [[1848]], quan estaven en ruta cap a [[Santa Hel·lena]] al sud de l'[[Oceà Atlàntic|Atlàntic]].

Revisió del 10:43, 21 maig 2013

Un serpent marí del llibre Historia de gentibus septentrionalibus de l'autor Olaus Magnus (1555).

Un serpent marí és qualsevol tipus de monstre marí allargat i de forma serpentina, i no cal que sigui una serp. Hi ha casos ocasionals en què es dóna notícia de criatures allargades i serpentines a l'oceà, i en altres casos hi ha múltiples observadors.

Descripció

Els anomenats "serpents marins" han estat descrits des de l'antiguitat. El Leviatà bíblic és descrit com una "serp torta". Al segle XVII tingueren lloc la majoria de vistes a la costa de Nova Anglaterra, inclosa una durant la reunió de la Linnean Society el 18 d'agost del 1746. Fins i tot es donà el nom de Scoliophis atlanticus a una serp terrestre, pensant que era la forma juvenil d'un serpent marí.

La vista més famosa d'un serpent marí és probablement el que fou descrit per oficials i tripulants de l'HMS Daedalus el 1848, quan estaven en ruta cap a Santa Hel·lena al sud de l'Atlàntic.

Vegeu també


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Serpent marí


Plantilla:Enllaç AB