Poble Espanyol de Barcelona: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 12 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q1062480
Cap resum de modificació
Línia 10: Línia 10:


A l'actualitat, el Poble espanyol, que té edificis representatius de quinze comunitats autònomes espanyoles (falten les [[Illes Canàries]] i [[la Rioja]]), té la funció de museu arquitectònic a l'aire lliure, així com de mostra d'artesania popular.
A l'actualitat, el Poble espanyol, que té edificis representatius de quinze comunitats autònomes espanyoles (falten les [[Illes Canàries]] i [[la Rioja]]), té la funció de museu arquitectònic a l'aire lliure, així com de mostra d'artesania popular.

El 2011 va rebre 1.323.578 visitants.<ref>[[Turisme de Barcelona]]: ''[www.barcelonaturisme.cat/estadístiques Estadístiques de Turisme a Barcelona i Província]'' Barcelona, maig 2012</ref>

== Referències ==
{{Referències}}


==Enllaços externs==
==Enllaços externs==

Revisió del 17:16, 9 juny 2013

Entrada al recinte, reproducció de la muralla d'Àvila
Vista aèria del recinte

El Poble Espanyol, conegut inicialment com a Iberona, és un museu a l'aire lliure, situat a la muntanya de Montjuïc, a la ciutat de Barcelona.

Fou construït l'any 1929, amb motiu de l'exposició universal que havia de celebrar-se aquell mateix any a la ciutat. La idea fou impulsada per l'arquitecte català Josep Puig i Cadafalch i es va concebre com un poble en què es pretenien reunir les principals característiques dels pobles d'Espanya. El poble espanyol fou construït pels arquitectes Francesc Folguera i Ramon Reventós, i els artistes Xavier Nogués (crític d'art) i Miquel Utrillo (pintor).

El museu ocupa una àrea total de 42.000 m² i s'hi reprodueixen a escala diverses edificacions, places i carrers representatius de diverses ciutats espanyoles.

Encara que en un principi el recinte tenia una vida programada de sis mesos (els mateixos que durava l'exposició), l'èxit de públic va permetre que es conservés i que arribés fins als nostres dies. El nom assignat en un principi era el de «Iberona», però la dictadura de Primo de Rivera el va rebatejar com a «Pueblo Español» (Poble Espanyol en català).

A l'actualitat, el Poble espanyol, que té edificis representatius de quinze comunitats autònomes espanyoles (falten les Illes Canàries i la Rioja), té la funció de museu arquitectònic a l'aire lliure, així com de mostra d'artesania popular.

El 2011 va rebre 1.323.578 visitants.[1]

Referències

  1. Turisme de Barcelona: [www.barcelonaturisme.cat/estadístiques Estadístiques de Turisme a Barcelona i Província] Barcelona, maig 2012

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Poble Espanyol de Barcelona