Galeria de Catalans Il·lustres: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
Galeria de retrats de personalitats catalanes creada per l’[[Ajuntament de Barcelona]] l’any 1871, gràcies a l’impuls de [[Francesc de Paula Rius i Taulet]]. Els retrats que la componen formen part de les col.leccions del [[Museu d’Història de Barcelona]] MUHBA i des del 1972 s’exposen a la seu de la [[Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona]], al [[palau Requesens]]<ref>{{ref-web|url=http://www.boneslletres.cat/catalansilustres.asp}}</ref> . Anteriorment havien estat ubicats al saló de cent de l’Ajuntament i a l’antic arsenal (actual Parlament) de la Ciutadella. La incorporació d’un retrat a la galeria es decideix per acord de l’Ajuntament. Posteriorment es fa la presentació del retrat i una evocació acadèmica del personatge, comportant normalment l’estudi de la seva biografia i mèrits. La darrera incorporació d’un retrat a la galeria es va produir l’any 1971.
Galeria de retrats de personalitats catalanes creada per l’[[Ajuntament de Barcelona]] l’any 1871, gràcies a l’impuls de [[Francesc de Paula Rius i Taulet]]. Els retrats que la componen formen part de les col.leccions del [[Museu d’Història de Barcelona]] MUHBA i des del 1972 s’exposen a la seu de la [[Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona]], al [[palau Requesens]]. Anteriorment havien estat ubicats al saló de cent de l’Ajuntament i a l’antic arsenal (actual Parlament) de la Ciutadella. La incorporació d’un retrat a la galeria es decideix per acord de l’Ajuntament. Posteriorment es fa la presentació del retrat i una evocació acadèmica del personatge, comportant normalment l’estudi de la seva biografia i mèrits. La darrera incorporació d’un retrat a la galeria es va produir l’any 1971.

<references />

Revisió del 14:09, 5 jul 2013

Galeria de retrats de personalitats catalanes creada per l’Ajuntament de Barcelona l’any 1871, gràcies a l’impuls de Francesc de Paula Rius i Taulet. Els retrats que la componen formen part de les col.leccions del Museu d’Història de Barcelona MUHBA i des del 1972 s’exposen a la seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, al palau Requesens. Anteriorment havien estat ubicats al saló de cent de l’Ajuntament i a l’antic arsenal (actual Parlament) de la Ciutadella. La incorporació d’un retrat a la galeria es decideix per acord de l’Ajuntament. Posteriorment es fa la presentació del retrat i una evocació acadèmica del personatge, comportant normalment l’estudi de la seva biografia i mèrits. La darrera incorporació d’un retrat a la galeria es va produir l’any 1971.