Galeria de Catalans Il·lustres: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 5: Línia 5:


<references/>
<references/>



== Bibliografia ==
== Bibliografia ==

Revisió del 19:06, 9 jul 2013

Galeria de retrats de personalitats catalanes creada per l’Ajuntament de Barcelona l’any 1871, gràcies a l’impuls de Francesc de Paula Rius i Taulet. Els retrats que la componen formen part de les col.leccions del Museu d’Història de Barcelona MUHBA i des del 1972 s’exposen a la seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, al palau Requesens[1] . Anteriorment havien estat ubicats al saló de cent de l’Ajuntament i a l’antic arsenal (actual Parlament) de la Ciutadella. La incorporació d’un retrat a la galeria es decideix per acord de l’Ajuntament. Posteriorment es fa la presentació del retrat i una evocació acadèmica del personatge, comportant normalment l’estudi de la seva biografia i mèrits. La darrera incorporació d’un retrat a la galeria es va produir l’any 1971.

Referències

  1. «Reial Acadèmia de Bones Lletres». [Consulta: 9 juliol 2013].

Bibliografia

Agustí Duran i Sanpere: “La galeria de catalans il.lustres”, dins Barcelona i la seva història. L’art i la cultura. Barcelona: Curial, 1975 p. 458-461

Galería de catalanes ilustres: biografías. 7 volums. Barcelona: Ajuntament, 1948

Josep Roca i Farreras, Josep Coroleu: Galería de catalanes ilustres: bosquejos biográficos. Barcelona: Antonio Esplugas, 1891.