Diferència entre revisions de la pàgina «Estudi General Lul·lià»

Salta a la navegació Salta a la cerca
===Otorgació del títol d'[[Universitat Pontifícia]] i consolidació de l'Estudi General===
 
Malgrat tot, aquest primitiu [[Estudi General]] presentava molts entrebancs a l'hora de consolidar-se, el primer dels quals era el fet que eraes tractava d'un centre d'aprovació reial, no pas pontifícia. Això feia que els títols expedits tan sols eren vàlids a la [[Corona d'Aragó]], però no a la resta de terres cristianes. El [[Gran i General Consell]] exposà el problema al [[Vaticà]] i el [[papa]] [[Climent X]] atorgà la [[bul·la pontifícia]] el [[1673]].
 
Les Constitucions de l'Estudi General tardaren vint anys ena aprovar-se. Aquest va provocar una notable reorganització de l'Estudi General, que llavors passà a tenir un Canceller (que era el [[Bisbe de Mallorca]]), un Rector nomenat pel [[Gran i General Consell]], cinc Catedràtics, un Secretari i un Bidell. A més, es prohibí la matriculació als [[jueu|jueus]].
 
Amb la [[Guerra de successió espanyola]], l'Estudi General es va translladar a [[la Sapiència]], ja que l'edifici del carrer de Sant Roc es va convertir en quarter militar. Tornà a la seu original el [[1720]] i, el [[1769]], amb l'expulsió dels [[Companyia de Jesús|Jesuïtes]], tornà a [[Monti-Sion]]. Igualment, amb aquest esdeveniment, la biblioteca de la [[Companyia de Jesús]] passà a mans de l'Estudi General, llevat de uns 2000 volums de gran valor que passaren a mans reials.
Usuari anònim

Menú de navegació