Diferència entre revisions de la pàgina «Natzaret»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregeix errors lingüístics
m (Corregeix errors lingüístics)
Vers el [[1300]] [[al-Dimashki]] l'esment{{Citació necessària|data=novembre de 2012}} com una vila jueva a la província de [[Safad]], habitada també per àrabs iemenites. També Khalil al-Zahiri a la meitat del segle XV la considera part de la província mameluca de Safad. Els pelegrins cristians pel seu costat descriuen Natzaret com una vila miserable amb pocs cristians i una església en ruïnes, on la població musulmana era hostil als peregrins cristians.
 
El [[1620]] l'emir drus [[Fakhr al-Din II|Fakhr al-Din]] va obrir la vila als franciscans que van reconstruir l'església de l'Anunciació i el convent llatí, tot i que les obres no es van acabar fins un segle després; aparta part dels monjos pocs cristians vivien a Natzaret. A la meitat del segle XVIII el xeic Zahir al-Amr d'[[Acre (Israel)|Acre]] li va donar nou impuls i hi van anar més cristians i progressivament van augmentar lentament al segle següent. El 1890 tenia 7.419 habitants (1825 musulmans, 2870 grecs catòlics, i la resta cristians de diversos ritus) i els jueus no hi podien residir. El gran convent amb l'església de l'Anunciació als sud-est, pertanyia als llatins, i l'església de l'Anunciació del nord-est a l'església grega. Els musulmans tenien una gran mesquita i cinc ''[[wali]]s''. El Pou de Maria rebia l'aigua d'una font situada sota l'església grega.
 
A la [[I Guerra Mundial]] fou un dels quarters generals dels otomans. Fou ocupada pels britànics el setembre de 1918. A la guerra de 1948 fou quarter general dels àrabs manats per Fawzi Kawudji, però derrotat aquest, la ciutat es va rendir sense lluita. Va quedar dins Israel però amb població àrab i va esdevenir un mercat principal per la població àrab del nord de [[Galilea]] i capçalera del districte septentrional. El 1970 tenia una població aproximada de 34.000 habitants, gairebé tots àrabs i en majoria cristians. Una nova església de l'Anunciació es va construir el [[1960]].
851.856

modificacions

Menú de navegació