Rumšiškės: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 4: Línia 4:


== Història ==
== Història ==
Rumšiškės va ser esmentat documentalment per primera vegada al segle XIV. El 1940-1941, va ser creat un [[camp de concentració]] soviet al poble proper Pravieniškės. Després de 1941 el camp va ser utilitzat pels nazis, al voltant de 700 [[Litvaks|jueus lituans]] van ser assassinats pels nazis a prop Rumšiškės durant la [[Segona Guerra Mundial]].<ref>{{citar web|url=[http://www.shtetlinks.jewishgen.org/Rumsiskes/|títol=Rumsiskes, Lithuania|consulta=22 de juliol de 2013@llengua=anglès}}</ref> L'antiga població va ser inundada pel pantà de Kaunas creat a la dècada de 1950.
Rumšiškės va ser esmentat documentalment per primera vegada al segle XIV. El 1940-1941, va ser creat un [[camp de concentració]] soviet al poble proper Pravieniškės. Després de 1941 el camp va ser utilitzat pels nazis, al voltant de 700 [[Litvaks|jueus lituans]] van ser assassinats pels nazis a prop Rumšiškės durant la [[Segona Guerra Mundial]].<ref>{{citar web|url=http://www.shtetlinks.jewishgen.org/Rumsiskes/|títol=Rumsiskes, Lithuania|consulta=22 de juliol de 2013|llengua=anglès}}</ref> L'antiga població va ser inundada pel pantà de Kaunas creat a la dècada de 1950.


== Museu etnogràfic a l'aire lliure ==
== Museu etnogràfic a l'aire lliure ==

Revisió del 15:53, 22 jul 2013

Església de Sant Miquel Arcàngel de Rumšiškės

Rumšiškės és una ciutat lituana (amb una població de 1.700 habitants aprox.), situada a 20 km a l'est de Kaunas a la riba nord del Pantà de Kaunas. La part sud de la població (incloent el lloc de naixement del poeta lituà Jonas Aistis)es troba sota les aigües del llac artificial. L'església de Sant Miquel Arcàngel de Rumšiškės del segle XVIII -reconstruïda al segle XIX- es va salvar i va ser traslladada al seu actual lloc el 1958, quan es va realitzar el pantà.

Història

Rumšiškės va ser esmentat documentalment per primera vegada al segle XIV. El 1940-1941, va ser creat un camp de concentració soviet al poble proper Pravieniškės. Després de 1941 el camp va ser utilitzat pels nazis, al voltant de 700 jueus lituans van ser assassinats pels nazis a prop Rumšiškės durant la Segona Guerra Mundial.[1] L'antiga població va ser inundada pel pantà de Kaunas creat a la dècada de 1950.

Museu etnogràfic a l'aire lliure

Referències

  1. «Rumsiskes, Lithuania» (en anglès). [Consulta: 22 juliol 2013].