Jove Catalunya: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
La '''Jove Catalunya''' fou el primer grup obertament [[catalanisme|catalanista]], amb alguns matisos radicals, fundat a Barcelona el 1870 i que es va mantenir fins el 1875. És considerada precedent de la [[Unió Catalanista]]. En foren fundadors [[Àngel Guimerà]], [[Pere Aldavert]], [[Josep Roca i Roca]], [[Francesc Matheu i Fornells]] i [[Antoni Aulèstia]] i Pijoan.
La '''Jove Catalunya''' fou el primer grup obertament [[catalanisme|catalanista]], amb alguns matisos radicals, fundat a Barcelona el 1870 i que es va mantenir fins el 1875. És considerada precedent de la [[Unió Catalanista]]. En foren fundadors [[Àngel Guimerà]], [[Pere Aldavert]], [[Josep Roca i Roca]], [[Francesc Matheu i Fornells]] i [[Antoni Aulèstia]] i Pijoan. El seu òrgan era [[La Gramalla]], editat per [[Francesc Pelagi Briz]].


[[Categoria:Catalanisme]]
[[Categoria:Catalanisme]]

Revisió del 21:42, 6 jul 2007

La Jove Catalunya fou el primer grup obertament catalanista, amb alguns matisos radicals, fundat a Barcelona el 1870 i que es va mantenir fins el 1875. És considerada precedent de la Unió Catalanista. En foren fundadors Àngel Guimerà, Pere Aldavert, Josep Roca i Roca, Francesc Matheu i Fornells i Antoni Aulèstia i Pijoan. El seu òrgan era La Gramalla, editat per Francesc Pelagi Briz.