Vés al contingut

Galeries Laietanes: diferència entre les revisions

m
Bot: corregint els apòstrofs (2)
m (Bot: corregint els apòstrofs (2))
Les '''Galeries Laietanes''', a la [[Gran Via de les Corts Catalanes]], 613, de [[Barcelona]], van ser fundades pel marxant i promotor artístic [[Santiago Segura i Burguès|Santiago Segura]] el 1915. Van ser un trampolí d'iniciatives culturals i un bon aparador de l'art noucentista. El seu celler, ubicat al soterrani, va ser un dels punts de trobada d'artistes i intel·lectuals del noucentisme, a la manera dels [[4 Gats]] per als [[modernisme|modernistes]]. L'interior era decorat amb pintures murals al tremp de [[Xavier Nogués]] amb entranyables figures de borratxets, llegendes i inscripcions, que suggereixen l'humor universal de l'artista.<ref>{{GEC|0036341}}</ref>
 
Pel que fa a la tècnica d’execuciód'execució, amb les anàlisis, s’has'ha vist que el pintor va aplicar els pigments barrejats amb cola vegetal, obtinguda de cel·luloses o de fècules, directament sobre el morter de guix ja sec.
 
Amb el temps, el celler es convertí en magatzem i, durant la dècada de 1940, [[Josep Gudiol Ricart|Josep Gudiol]] i el restaurador Andreu Asturiol van arrencar i traspassar les pintures.
24.359

modificacions