OSPF: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
== OSPF ==
== OSPF ==
OSPF es l'acronim de '''O'''pen '''s'''hortest '''P'''ath '''F'''irst. Es un protocol d'encaminament d'estat d'enllaç considerat de porta d'enllaç interna. Utilitza codi obert i envia els paquets primer per al camí mes curt, fa ús de l'algoritme SPF que es basa principalment amb el valor de l'ample de banda de les connexions.
OSPF es l'acrònim de '''O'''pen '''s'''hortest '''P'''ath '''F'''irst. Es un protocol d'encaminament d'estat d'enllaç considerat de porta d'enllaç interna. Utilitza codi obert i envia els paquets primer per al camí mes curt. Fa ús de l'algoritme SPF que es basa principalment amb el valor de l'ample de banda de les connexions.


OSPF registra els canvis que pateixen els enllaços a través dels missatges d'estat d'enllaç SLA. Els SLA son enviats per qualsevol encaminador o dispositiu dins la xarxa interior. Els SLA tan sols s'envien quan un dispositiu es connecta per primera vegada o simplement pateix un canvi en la seva configuració o estat. Per exemple un encaminador veí cau i canvia la ruta per encaminar els paquets. Així doncs aquestes actualitzacions d'estat es fan quasi a temps real i OSPF les utilitza per construir una taula sobre la topologia de la xarxa. La distància administrativa de OSPF es de 110. Tot i que consumeix mes recursos com CPU i RAM que RIP constitueix un protocol mes avançat ja que te una major eficàcia i permet un major nombre de salts.
OSPF registra els canvis que pateixen els enllaços a través dels missatges d'estat d'enllaç SLA.
Els SLA son enviats per qualsevol encaminador o dispositiu dins la xarxa interior. Els SLA tan sols s'envien quan un dispositiu es connecta per primera vegada o simplement pateix un canvi en la seva configuració o estat. Per exemple un encaminador veí cau i canvia la ruta per encaminar els paquets. Així doncs aquestes actualitzacions d'estat es fan quasi a temps real i OSPF les utilitza per construir una taula sobre la topologia de la xarxa. La distància administrativa de OSPF es de 110. Tot i que consumeix mes recursos com CPU i RAM si el comparem amb RIP consumeix mes recursos com CPU i RAM tot i aquest fet constitueix un protocol mes avançat ja que te una major fiabilitat i permet un nombre mes elevat de salts.


Per a mes informació OSPF es defineix en el RFC2328.
Per a mes informació OSPF es defineix en el RFC2328.

Revisió del 18:17, 10 set 2013

OSPF

OSPF es l'acrònim de Open shortest Path First. Es un protocol d'encaminament d'estat d'enllaç considerat de porta d'enllaç interna. Utilitza codi obert i envia els paquets primer per al camí mes curt. Fa ús de l'algoritme SPF que es basa principalment amb el valor de l'ample de banda de les connexions.

OSPF registra els canvis que pateixen els enllaços a través dels missatges d'estat d'enllaç SLA. Els SLA son enviats per qualsevol encaminador o dispositiu dins la xarxa interior. Els SLA tan sols s'envien quan un dispositiu es connecta per primera vegada o simplement pateix un canvi en la seva configuració o estat. Per exemple un encaminador veí cau i canvia la ruta per encaminar els paquets. Així doncs aquestes actualitzacions d'estat es fan quasi a temps real i OSPF les utilitza per construir una taula sobre la topologia de la xarxa. La distància administrativa de OSPF es de 110. Tot i que consumeix mes recursos com CPU i RAM si el comparem amb RIP consumeix mes recursos com CPU i RAM tot i aquest fet constitueix un protocol mes avançat ja que te una major fiabilitat i permet un nombre mes elevat de salts.

Per a mes informació OSPF es defineix en el RFC2328. http://www.ietf.org/rfc/rfc2328.txt