.us: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 76 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q37861
faltes
Línia 8: Línia 8:
|registry=[[Neustar]]
|registry=[[Neustar]]
|sponsor=[[Departament de Comerç dels Estats Units]]
|sponsor=[[Departament de Comerç dels Estats Units]]
|intendeduse= Entitats conectades amb els {{EUA}}
|intendeduse= Entitats relacionades amb els {{EUA}}
|actualuse= Anteriorment utilitzat per entitats governamentals dels Estats Units que actualment utilitzen el [[.gov]]. Utilitzada per alguns negocis i per a [[hacks de domini]]. La majoria de negocis i interesos comercials utilitzen el [[.com]].
|actualuse= Anteriorment utilitzat per entitats governamentals dels Estats Units que actualment utilitzen el [[.gov]]. Utilitzada per alguns negocis i per a [[hacks de domini]]. La majoria de negocis i interessos comercials utilitzen el [[.com]].
|restrictions=
|restrictions=
|structure=
|structure=
Línia 16: Línia 16:
|website=[https://www.nic.us nic.us]
|website=[https://www.nic.us nic.us]
}}
}}
'''.us''' és el [[domini d'alt nivell territorial]] (ccTLD) dels [[Estats Units]]. Fou introduït per primer cop el 1985. Les webs que l'utilizen han de ser ciutadans, residents o organitzacions comercials dels [[Estats Units d'Amèrica]] o entitats extrangeres amb presència al país.
'''.us''' és el [[domini d'alt nivell territorial]] (ccTLD) dels [[Estats Units]]. Fou introduït per primer cop el 1985. Les webs que l'utilitzen han de ser ciutadans, residents o organitzacions comercials dels [[Estats Units d'Amèrica]] o entitats estrangeres amb presència al país.


Cada estat dels [[Estats Units d'Amèrica]] té assignat un [[domini territorial de segon nivell]]. Per exemple .ny.us està reservat per llocs web a l'[[Estat de Nova York]] i va.us per a [[Virgínia]] malgrat que d'altres com l'[[Estat de Califòrnia]] utilitzen el [[.gov]]. Atres territoris com la [[Samoa Americana]], [[Puerto Rico]] o les [[Illes Verges Americanes]] ténen els seus propis ccTLD.
Cada estat dels [[Estats Units d'Amèrica]] té assignat un [[domini territorial de segon nivell]]. Per exemple .ny.us està reservat per llocs web a l'[[Estat de Nova York]] i va.us per a [[Virgínia]] malgrat que d'altres com l'[[Estat de Califòrnia]] utilitzen el [[.gov]]. Altres territoris com la [[Samoa Americana]], [[Puerto Rico]] o les [[Illes Verges Americanes]] tenen els seus propis ccTLD.
{{ccTLD}}
{{ccTLD}}


{{Ordena:Us}}
[[Categoria:Dominis de primer nivell territorial]]
[[Categoria:Dominis de primer nivell territorial]]
[[Categoria:Estats Units]]
[[Categoria:Estats Units]]

Revisió del 21:56, 14 set 2013

Infotaula de domini de primer nivell.us
TipusDomini d'alt nivell territorial
Introduït1985
SituacióAprovat
RegistreNeustar
Organització patrocinadoraDepartament de Comerç dels Estats Units
Ús destinatEntitats relacionades amb els Estats Units Estats Units
Ús realAnteriorment utilitzat per entitats governamentals dels Estats Units que actualment utilitzen el .gov. Utilitzada per alguns negocis i per a hacks de domini. La majoria de negocis i interessos comercials utilitzen el .com.
Pertany a la jurisdiccióEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Lloc web oficialnic.us

.us és el domini d'alt nivell territorial (ccTLD) dels Estats Units. Fou introduït per primer cop el 1985. Les webs que l'utilitzen han de ser ciutadans, residents o organitzacions comercials dels Estats Units d'Amèrica o entitats estrangeres amb presència al país.

Cada estat dels Estats Units d'Amèrica té assignat un domini territorial de segon nivell. Per exemple .ny.us està reservat per llocs web a l'Estat de Nova York i va.us per a Virgínia malgrat que d'altres com l'Estat de Califòrnia utilitzen el .gov. Altres territoris com la Samoa Americana, Puerto Rico o les Illes Verges Americanes tenen els seus propis ccTLD.

Plantilla:Ordena:Us