Anímic: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
format d'encapçalaments
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{FVA|data=novembre de 2012}}
{{FVA|data=novembre de 2012}}
'''Animic''', és un grup musical de gènere dark-folk-pop. Iniciat al 2004, tenen els seus orígens entre Esparreguera, el Bruc i Collbató.{{CC|data=setembre de 2013}} Es nodreixen del seu entorn natural per a composar algunes de les seves cançons. Els components principals són: Ferran Palau, Louise Sansom, Núria Monés, Juanjo Montañés i Miquel Plana.{{CC|data=setembre de 2013}}
Anímic és un grup musical de gènere ''dark''-''folk''-pop. Iniciat el 2004, tenen els seus orígens entre Esparreguera, el Bruc i Collbató.{{CC|data=setembre de 2013}} Es nodreixen del seu entorn natural per a compondre algunes de les seves cançons. Els components principals són Ferran Palau, Louise Sansom, Núria Monés, Juanjo Montañés i Miquel Plana.{{CC|data=setembre de 2013}}


== Discografia destacada {{CC|data=setembre de 2013}}==
== Discografia destacada {{CC|data=setembre de 2013}}==
* Hannibal (BCore Disc / Les Petites Coses, 2013)
* ''Hannibal'' (BCore Disc / Les Petites Coses, 2013)
* Hannah (BCore Disc / Les Petites Coses, 2011)
* ''Hannah'' (BCore Disc / Les Petites Coses, 2011)
* Himalaya (Les Petites Coses, 2009)
* ''Himalaya'' (Les Petites Coses, 2009)
* Hau o Hïu (Les Petites Coses, 2007)
* ''Hau'' ''o'' ''Hïu'' (Les Petites Coses, 2007)
* Plou massa poc (Les Petites Coses, 2006)
* ''Plou'' ''massa'' ''poc'' (Les Petites Coses, 2006)


== Biografia {{CC|data=setembre de 2013}}==
== Biografia {{CC|data=setembre de 2013}}==
Animic va néixer el 2003 de la mà de Ferran Palau (veu, guitarra i piano) i Núria Monés (guitarra elèctrica) en el petit poble d’Esparreguera. En poc temps, per les ganes de crear i per l’amistat que els unia, s’hi afegí Miquel Planas alies Zuma (baix), Louise Sansom (veu) i Juanjo Montañés (samplers). Durant un any es van dedicar solament a crear, assajar i conèixer-se; van gravar el seu primer EP Ice-Cream Van i el 23 d’abril del 2004 iniciaren la seva trajectòria sobre els escenaris amb el primer directe al Teatre de La Passió d’Esparreguera. En aquest mateix concert conegueren a Asmàtik, col·lectiu de video-artistes, que a partir de la data embelliran els directes del grup amb video- projeccions elaborades per a cada cançó i punxades i/o creades en directe.
Animic va néixer el 2003 de la mà de Ferran Palau (veu, guitarra i piano) i Núria Monés (guitarra elèctrica) en el petit poble d’Esparreguera. En poc temps, per les ganes de crear i per l’amistat que els unia, s’hi afegí Miquel Planas (baix), àlies ''Zuma'', Louise Sansom (veu) i Juanjo Montañés (''samplers''). Durant un any es van dedicar solament a crear, assajar i conèixer-se. Van gravar el seu primer EP ''Ice-Cream Van'' i el 23 d’abril del 2004 iniciaren la seva trajectòria sobre els escenaris amb el primer directe al Teatre de La Passió d’Esparreguera. En aquest mateix concert conegueren a Asmàtik, col·lectiu de vídeoartistes, que a partir d'aquella data embelliren els directes del grup amb vídeoprojeccions elaborades per a cada cançó i punxades i/o creades en directe.




A finals del 2004 decideixen gravar el seu primer disc Niu-Núvol (editat per la PAE, mesclat i masteritzat per Toni París i Jordi Matas a l’estudi 44.1 de Girona), amb l’ajuda del productor i reconegut músic de jazz Jordi Matas a l’estudi Les Tubes d’Esparreguera. Aquest disc els durà a guanyar el Premi Joventut al grup amb més Projecció de Futur del 2005, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Mentre tot això succeïa, Animic seguia tocant a sales i bars de Catalunya, en festivals com el [[popArb]] o Obert en Canal i inclús arriben a gravar dos discs no editats: Campament (experiment gravat íntegrament al bungalow d’un càmping) i Plou massa poc (Error!lo-fi/ Les Petites Coses Records). Aquest any decideixen tirar-se a la piscina i anar-se’n a viure tots junts al poble veí de El Bruc per poder-se dedicar seriosament a allò que més els agrada, treballant no solament en les seves cançons sinó a crear també bandes sonores per a curtmetratges com Actuem sense embuts del col·lectiu Asmàtik i La percepció sensorial del director Juanjo Montañés.
A finals del 2004 decideixen gravar el seu primer disc ''Niu-Núvol'' (editat per la PAE, mesclat i masteritzat per Toni París i Jordi Matas a l’estudi 44.1 de Girona) amb l’ajuda del productor i reconegut músic de jazz Jordi Matas a l’estudi Les Tubes d’Esparreguera. Aquest disc els durà a guanyar el Premi Joventut al grup amb més Projecció de Futur del 2005, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Mentre tot això succeïa, Animic seguia tocant a sales i bars de Catalunya, en festivals com el [[popArb]] o Obert en Canal i inclús arriben a gravar dos discs no editats: ''Campament'' (experiment gravat íntegrament al bungalou d’un càmping) i ''Plou massa poc'' (Error!lo-fi/ Les Petites Coses Records). Aquest any decideixen tirar-se a la piscina i anar-se’n a viure tots junts al poble veí del Bruc per poder-se dedicar seriosament a allò que més els agrada, treballant no solament en les seves cançons sinó a crear també bandes sonores per a curtmetratges com ''Actuem sense embuts'' del col·lectiu Asmàtik i ''La percepció sensorial'' del director Juanjo Montañés.





Revisió del 16:06, 16 set 2013

Anímic és un grup musical de gènere dark-folk-pop. Iniciat el 2004, tenen els seus orígens entre Esparreguera, el Bruc i Collbató.[cal citació] Es nodreixen del seu entorn natural per a compondre algunes de les seves cançons. Els components principals són Ferran Palau, Louise Sansom, Núria Monés, Juanjo Montañés i Miquel Plana.[cal citació]

Discografia destacada [cal citació]

  • Hannibal (BCore Disc / Les Petites Coses, 2013)
  • Hannah (BCore Disc / Les Petites Coses, 2011)
  • Himalaya (Les Petites Coses, 2009)
  • Hau o Hïu (Les Petites Coses, 2007)
  • Plou massa poc (Les Petites Coses, 2006)

Biografia [cal citació]

Animic va néixer el 2003 de la mà de Ferran Palau (veu, guitarra i piano) i Núria Monés (guitarra elèctrica) en el petit poble d’Esparreguera. En poc temps, per les ganes de crear i per l’amistat que els unia, s’hi afegí Miquel Planas (baix), àlies Zuma, Louise Sansom (veu) i Juanjo Montañés (samplers). Durant un any es van dedicar solament a crear, assajar i conèixer-se. Van gravar el seu primer EP Ice-Cream Van i el 23 d’abril del 2004 iniciaren la seva trajectòria sobre els escenaris amb el primer directe al Teatre de La Passió d’Esparreguera. En aquest mateix concert conegueren a Asmàtik, col·lectiu de vídeoartistes, que a partir d'aquella data embelliren els directes del grup amb vídeoprojeccions elaborades per a cada cançó i punxades i/o creades en directe.


A finals del 2004 decideixen gravar el seu primer disc Niu-Núvol (editat per la PAE, mesclat i masteritzat per Toni París i Jordi Matas a l’estudi 44.1 de Girona) amb l’ajuda del productor i reconegut músic de jazz Jordi Matas a l’estudi Les Tubes d’Esparreguera. Aquest disc els durà a guanyar el Premi Joventut al grup amb més Projecció de Futur del 2005, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Mentre tot això succeïa, Animic seguia tocant a sales i bars de Catalunya, en festivals com el popArb o Obert en Canal i inclús arriben a gravar dos discs no editats: Campament (experiment gravat íntegrament al bungalou d’un càmping) i Plou massa poc (Error!lo-fi/ Les Petites Coses Records). Aquest any decideixen tirar-se a la piscina i anar-se’n a viure tots junts al poble veí del Bruc per poder-se dedicar seriosament a allò que més els agrada, treballant no solament en les seves cançons sinó a crear també bandes sonores per a curtmetratges com Actuem sense embuts del col·lectiu Asmàtik i La percepció sensorial del director Juanjo Montañés.


Durant el 2006 i per sorpresa arriben a ser finalistes del concurs En Potència de l’emissora de ràdio Catalunya Cultura, creen cançons per a l’obra de teatre infantil El vestit nou de l’emperador del grup teatral Sabotagem i graven la cançó “My Father” per un curt dedicat a Kafka de la fotògrafa Maria Piñol. A finals d’any inicien la gravació del que serà el seu següent disc, Hau o Hïu, gravat íntegrament a la seva nova casa d’El Bruc amb una Tascam 2488, deixant de nou la mescla i masterització a mans de Jordi Matas i auto-editant amb el grup Autoeditados. Directament després d’acabar la gravació son convidats a Bilbao per a participar a les finals del prestigiós concurs Villa de Bilbao 2007 on inicien la seva nova vida amb el baterista Roger Palacín de L’Ana és un Koala. Durant l’estiu del 2007 participen en una performance amb ball, teatre i música en directe anomenada Kafka, creen un EP titulat Glory and Love i cap a finals d’any fan un nou disc, Christmas songs (Les Petites Coses Records/ Error!lo-fi), amb versions de nadales populars incloent dues cançons pròpies amb la idea de regalar-lo per Nadal. Veient la resposta del públic decideixen muntar una mini-gira durant el mes de desembre interpretant aquestes nadales animant a la gent amb l’esperit nadalenc.


El seu disc Hau o Hïu els aporta positives crítiques i entrevistes a La Vanguardia, El Periódico, MondoSonoro, Rockdelux i Nativa entre d’altres; aconsegueixen, malgrat ser un grup que fa música per a minories, ésser punxats en cadenes de ràdio com iCat FM, Catalunya Ràdio, Radio 3, Radio Uno; en programes de televisió com Loops, Silenci? i els concerts De Prop del Canal 33; i ésser teloners de grups com l’americà Damien Jurado, els islandesos Seabear o el català Joan Miquel Oliver. El dia 6 de gener del 2008 guanyen el Certamen Villa de San Adrián a Navarra duent-los a ser el primer grup de pop-folk en guanyar aquest concurs i pocs mesos més tard se’ls comunica ésser els guanyadors del Premi Carles Sabater a la millor cançó de l’any. Tot això també els ha dut a rebre ofertes de projectes de teatre i televisió com Vent maleït, una sèrie creada per a internet i La Xarxa de cadenes locals de Catalunya on donaren cançons dels seus discs Niu-Núvol i Hau o Hïu, que agradà tant a les cadenes de televisió que els hi van oferir crear la banda sonora per a les tres temporades d’una nova mini-sèrie, L’ou de closca verda.


Al 2009 van gravar el seu àlbum més conegut, Himalaya amb el productor Ricky Falkner (Standstill, Sanpedro, Egon Soda...) i l’enginyer Jordi Mora (Standstill, Ojos de Brujo, Bunbury...) de nou a casa seva, la portada amb unes il·lustracions inspirades en els comptes de l’escriptora Enid Blyton a càrrec del prestigiós artista Isidre Monés (Imperio Cobra, Disney...). La presentació es va fer amb gran èxit a la Sala Apolo de Barcelona el 4 de setembre i va comptar amb artistes convidats com Espaldamaceta, Maria Rodés i Ricky Falkner. El disc va rebre crítiques excel·lents a tota la premsa nacional i va aparèixer a les llistes de millors discs de l’any a Rockdelux i MondoSonoro. A finals d’any van editar conjuntament amb El Petit de Cal Eril i en col·laboració amb el segell Bankrobber un disc de nadales, Cançons De Nadal (Les Petites Coses/ Bankrobber, 2009) presentat a l’Auditori de Barcelona i al programa Ànima del Canal 33.


Durant el 2010, Animic es van centrar en la preparació del seu àlbum Hannah mentres compartien escenari amb els grups nord-americans Megafaun i Clem Snide. D’aquest curs destaca el projecte impulsat pel festival popArb que a l’estiu els va dur a treballar amb el texà Will Johnson (Centro-matic, South San Gabriel), amb qui van preparar un repertori conjunt que els va dur a actuar al festival d’Arbúcies, València, Madrid i, de nou, a la Sala Apolo de Barcelona. De les quasi tres setmanes que van passar junts es va enregistrar un documental dirigit per Raül Cuevas (Nanouk Produccions) que es va estrenar al festival In-Edit Beefeater sota el títol de From Texas to Arbúcies. Al 2011 van la publicar un nou disc, 'Hannah', enregistrat i produït per ells mateixos i que va comptar amb el suport del segell BCore (The New Raemon, Joan Colomo, Maria Rodés...). Hannah els va portar innumerables crítiques de 4 i 5 estrelles a la premsa nacional, van estar presents a les llistes de l'any (a la mítica revista Rockdelux van quedar al vuité lloc com millor àlbum de l'any i tercer lloc com a millor directe) y van ser escullits per Portishead per obrir el seu únic concert del 2012 a Catalunya i Espanya.


Hannibal. Al setembre 2013 van publicar el seu darrer treball 'Hannibal', de nou coeditad entre BCore Disc i Les Petites Coses Records.

Enllaços externs