Art otonià: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 8 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q1066218
mCap resum de modificació
Línia 5: Línia 5:
L'art otonià fon tres tradicions: les de l'[[antiguitat tardana]] especialment en l'art del nord d'[[Itàlia]], el període [[Art carolingi|carolingi]], i [[Imperi bizantí|bizantí]].
L'art otonià fon tres tradicions: les de l'[[antiguitat tardana]] especialment en l'art del nord d'[[Itàlia]], el període [[Art carolingi|carolingi]], i [[Imperi bizantí|bizantí]].


A aquest ressorgiment de les [[art]]s se li ha dit també "renaixement otonià", en el mateix sentit que es parla de "renaixement carolingi" per a parlar del ressorgiment posterior a la coronació de [[Carlemany]] en l'any [[800]].
A aquest ressorgiment de les [[art]]s se li ha dit també "renaixement otonià", en el mateix sentit que es parla de "[[renaixement carolingi]]" per a parlar del ressorgiment posterior a la coronació de [[Carlemany]] en l'any [[800]].


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 16:11, 26 set 2013

Església de sant Miguel de Hildesheim, declarada Patrimoni de la Humanitat.

L' art otonià és un estil dins de l'art preromànic i que es manifesta sobretot a les arts menors. Es desenvolupa, principalment en Alemanya, des de mitjans del segle X fins a mitjans del segle XI, durant la dinastia saxona del Sacre Imperi Romà Germànic, i acaba amb el final del regnat d'Otó III.[1]

L'art otonià fon tres tradicions: les de l'antiguitat tardana especialment en l'art del nord d'Itàlia, el període carolingi, i bizantí.

A aquest ressorgiment de les arts se li ha dit també "renaixement otonià", en el mateix sentit que es parla de "renaixement carolingi" per a parlar del ressorgiment posterior a la coronació de Carlemany en l'any 800.

Referències

  1. Reading Medieval Latin, de Kenneth Sidwell. Editorial Cambridge University Press, 1995. (anglès)

Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escola d'il·luminació de Reichenau
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Arquitectura otoniana

Plantilla:Enllaç AD