Diferència entre revisions de la pàgina «Forces armades»

Salta a la navegació Salta a la cerca
2 octets eliminats ,  fa 6 anys
m
Corregit: en ocasions -> a vegades
(Llista de països sense forces armades)
m (Corregit: en ocasions -> a vegades)
Per a qualsevol estat, el benefici obvi de mantenir unes Forces Armades consisteix a proporcionar protecció contra amenaces externes i conflictes interns. En dècades recents el personal de les Forces Armades s'ha emprat també en suport de la [[defensa civil]] en situacions de catàstrofe. D'altra banda, les Forces Armades també poden danyar la societat tot arrossegant-la a guerres contraproduents (o simplement a la derrota), o bé mitjançant la repressió interna, o simplement impulsant la idea que la [[violència]] (o l'amenaça de tal) és la forma d'obtenir el que un desitja.
 
Les recerques militars de caire científic i tecnològic ena ocasionsvegades produeixen beneficis col·laterals, si bé hom argumenta que encara s'obtindrien majors beneficis si es destinava directament el capital a recerques que millorin la vida en comptes de destruir-la.
 
Segons l'estratègia del desgast, aplicada pel bloc capitalista contra el bloc socialista durant els períodes de Guerra Freda, la sobre-inversió en les Forces Armades pot esgotar la força de treball i material d'una societat i produir, així, un impacte significatiu en el nivell de vida dels [[Civil|civils]]. Si es perllonga durant un període de temps important, açò resulta en la reducció de la recerca i el desenvolupament civils, així com en la degradació de la capacitat de millora de la infraestructura. Al seu torn, aquest estancament afecta les Forces Armades, en un cercle viciós. La [[Unió Soviètica]] és un exemple recent típic d'aquest problema, a causa de l'estratègia de desgast exercida pel món capitalista, juntament amb la [[Invasió soviètica d'Afganistan|intervenció a l'Afganistan]]. Segons algunes fonts, avui dia els [[Estats Units]] reunirien les condicions per a patir el mateix fenomen a causa de la seua participació en la [[Invasió de l'Iraq de 2003|invasió de l'Iraq]].
1.123.794

modificacions

Menú de navegació