Glaucó (germà de Plató): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 9 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q1364945
m Corregit: ue altres trenta dos diàlegs l -> ue altres trenta-dos diàlegs l
Línia 1: Línia 1:
'''Glaucó''' (''Glaucon'', Γλαύκων) fou fill d'Aristó i germà de [[Plató]]. Aquest l'assenyala a la seva obra ''[[Parmènides (diàleg)|Parmènides]]'' com un dels dirigents del consell atenenc, i també apareix com a tal a la ''Memorabilia'' de [[Xenofont]]. A [[Suides]] se l'esmenta com a Glauc (''Glaukos''). Sembla que fou un filòsof, que seria el mateix de [[Diògenes Laerci]] diu que va escriure un llibre amb nou diàlegs, titulats Φειδύλος, Εὐριπίδης, Ἀμύντιχος, Εὐθίας, Λυσιθειδης, Ἀριστοφάνης, Κέφαλος, Ἀναξίφημος, Μενέξενος; Diògenes diu que altres trenta dos diàlegs li són atribuïts, però els considera espuris.
'''Glaucó''' (''Glaucon'', Γλαύκων) fou fill d'Aristó i germà de [[Plató]]. Aquest l'assenyala a la seva obra ''[[Parmènides (diàleg)|Parmènides]]'' com un dels dirigents del consell atenenc, i també apareix com a tal a la ''Memorabilia'' de [[Xenofont]]. A [[Suides]] se l'esmenta com a Glauc (''Glaukos''). Sembla que fou un filòsof, que seria el mateix de [[Diògenes Laerci]] diu que va escriure un llibre amb nou diàlegs, titulats Φειδύλος, Εὐριπίδης, Ἀμύντιχος, Εὐθίας, Λυσιθειδης, Ἀριστοφάνης, Κέφαλος, Ἀναξίφημος, Μενέξενος; Diògenes diu que altres trenta-dos diàlegs li són atribuïts, però els considera espuris.
{{esborrany de filosofia}}
{{esborrany de filosofia}}



Revisió del 16:32, 16 oct 2013

Glaucó (Glaucon, Γλαύκων) fou fill d'Aristó i germà de Plató. Aquest l'assenyala a la seva obra Parmènides com un dels dirigents del consell atenenc, i també apareix com a tal a la Memorabilia de Xenofont. A Suides se l'esmenta com a Glauc (Glaukos). Sembla que fou un filòsof, que seria el mateix de Diògenes Laerci diu que va escriure un llibre amb nou diàlegs, titulats Φειδύλος, Εὐριπίδης, Ἀμύντιχος, Εὐθίας, Λυσιθειδης, Ἀριστοφάνης, Κέφαλος, Ἀναξίφημος, Μενέξενος; Diògenes diu que altres trenta-dos diàlegs li són atribuïts, però els considera espuris.