Uturoa: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 8 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q2119874
m Corregit: 479 m. Un altre elevació, -> 479 m. Una altra elevació,
Línia 30: Línia 30:


== Geografia ==
== Geografia ==
Geogràficament, el territori de la ciutat es troba al nord de l'illa de [[Raiatea]]. Aquesta zona és molt petita en comparació amb l'extensió de l'illa, i veu limitada per una petita franja de terreny pla entre la costa i els turons. El Mont Orotaio és el punt més alt de la ciutat, arribar al cim de 479 m. Un altre elevació, el Tapioi domina la ciutat.
Geogràficament, el territori de la ciutat es troba al nord de l'illa de [[Raiatea]]. Aquesta zona és molt petita en comparació amb l'extensió de l'illa, i veu limitada per una petita franja de terreny pla entre la costa i els turons. El Mont Orotaio és el punt més alt de la ciutat, arribar al cim de 479 m. Una altra elevació, el Tapioi domina la ciutat.


== Història ==
== Història ==

Revisió del 20:25, 16 oct 2013

Plantilla:Infotaula geografia políticaUturoa
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 16° 43′ 26″ S, 151° 27′ 02″ O / 16.7239°S,151.4506°O / -16.7239; -151.4506
EstatFrança França
RegióPolinèsia francesa Polinèsia Francesa
ArxipèlagIlles de la Societat Illes de la Societat
SubdivisióIlles de Sotavent
Capital de
Població humana
Població3.736 (2017) Modifica el valor a Wikidata (233,5 hab./km²)
Geografia
Superfície16 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud8 m Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Identificador descriptiu
Codi postal98735
Fus horari

Uturoa és una comuna de la Polinèsia Francesa, situada a l'illa de Raiatea, a les Illes de Sotavent (arxipèlag de les Illes de la Societat. Té 3.778 habitants.

Geografia

Geogràficament, el territori de la ciutat es troba al nord de l'illa de Raiatea. Aquesta zona és molt petita en comparació amb l'extensió de l'illa, i veu limitada per una petita franja de terreny pla entre la costa i els turons. El Mont Orotaio és el punt més alt de la ciutat, arribar al cim de 479 m. Una altra elevació, el Tapioi domina la ciutat.

Història

La comuna d'Uturoa va ser creada el 1945, el segon municipi més antic de la Polinèsia Francesa. No inclou cap comuna associada. Fa de capital de les Illes de Sotavent, i alberga nombroses estructures administratives.

Durant la dècada de 1960, s'hi va construir un aeroport i una escola. Avui Uturoa té una escola primària, dues escoles, un institut i una escola de formació professional. També té un port d'esbarjo i un port renovat a finals de la dècada de 1990, el que garanteix un transport marítim de mercaderies i passatgers, i l'atracada de vaixells de creuer. Uturoa és també un centre comercial per a les illes de Raiatea i Tahaa, i té un mercat cobert per a la comercialització de la producció agrícola i la pesca costanera.

Uturoa és una de les etapes de la cursa de canoes Hawaiki Nui Va'a.

Administració

Llista d'alcaldes
Període Identitat Partit
2008- Sylviane Terooatea