Vés al contingut

Moviment Democràtic de Somàlia: diferència entre les revisions

m
Corregit: la ciutat varies vegades. -> la ciutat diverses vegades.
m (Corregit: al menys -> almenys)
m (Corregit: la ciutat varies vegades. -> la ciutat diverses vegades.)
D'aquest grup es va separar una facció minoritària dirigida per Abdi Muse Mayo que mantenia les aliances de Abdulkadir Mohamed Adan àlies Zobo. L'oposició del MDS a les forces lleials a Barre va provocar que el territori d'aquest quedes dividit en dos parts una al nord–est de Baidoa i una al sud-oest. La facció de Mayo es va aliar al Congres de la Somàlia Unificada de Ali Mahdi.
 
El [[5 de gener]] de [[1992]] el 21è Comitè dels partidaris de Barre reunit a [[Kishimayu]], va decidir l'eliminació dels clans Rahanweyn i des llavors es van produir sistemàtics atacs contra les milícies de les dues faccions i contra civils, amb saquejos, incendis i assassinats. Les dones amb fills petits eren assassinades perquè així el marit s'hauria de quedar a casa i no podria combatre. Les alternatives foren constants i les forces de Barre i les de les faccions, una d'elles amb l'ajut d'Aydid, van conquerir i perdre Baidoa o parts de la ciutat variesdiverses vegades. Les forces d'Aydid no obstant violaven a les dones Rahanweyn, encara que no les mataven, i eren temudes per la població. Les bases de la vida dels Rahanweyn van quedar reestructurades i es va produir una epidèmia de gana. La gana vista a Baidoa l'estiu de 1992 va portar a la intervenció internacional (vegeu Somàlia del sud-oest).
 
L'abril del [[1992]] les forces lleials a Barre derrotades, van sortir de la ciutat i les dos faccions del MDS, reconciliats almenys temporalment, la va ocupar com aliats d'Aydid. El [[1993]] les dues faccions es van reunificar el [[7 de març]]. La milícia va cooperar amb les forces internacionals.
1.164.990

modificacions