Cohesió social: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 11 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q1542809
m Suprimida Categoria:Comunitat usant HotCat
Línia 17: Línia 17:
{{ORDENA:Cohesio Social}}
{{ORDENA:Cohesio Social}}
[[Categoria:Psicologia social]]
[[Categoria:Psicologia social]]
[[Categoria:Comunitat]]


[[ar:تماسك الجماعة]]
[[ar:تماسك الجماعة]]

Revisió del 18:59, 25 oct 2013

La cohesió social és un terme utilitzat en la política social, sociologia i ciències polítiques per descriure els nexes o lligams que uneixen a les persones en la societat, particularment en el context de la diversitat cultural. La cohesió social és un concepte multifacètic que abasta molts tipus diferents dels fenòmens socials. S'associa amb les teories del funcionalisme estructural sociològic i el conservadorisme polític. De vegades també s'utilitza per l'estat com un eufemisme de les relacions racials i està estretament relacionat amb el concepte de desigualtat d'habitatge.

La cohesió d'un grup pot mesurar-se mitjançant una prova estadística no paramètrica o lliure de distribució, com el coeficient de correlació de rangs de Pearson (r) o el coeficient de correlació de rangs de Kendall (τ), que comparen els resultats escalars de diversos qüestionaris sobre una mateixa variable en dos moments diferents de mostreig o entre dues variables diferents però relacionades.

El camp de la discriminació social pot estudiar-se, des de les perspectives sociològiques de l'interaccionisme simbòlic, el funcionalisme o la teoria del conflicte, como un problema de cohesió social.

Vegeu també