Diferència entre revisions de la pàgina «Louis Gabriel Suchet»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: etirà cap el nord, un -> etirà cap al nord, un
m (Corregit: egüent ho feu a l'exèrc -> egüent ho féu a l'exèrc)
m (Corregit: etirà cap el nord, un -> etirà cap al nord, un)
L'any [[1808]] fou nomenat comte i traslladat a [[Espanya]] al front del Cinquè cos d'exèrcit, amb el qual intervingué en el [[setge de Saragossa]]. Fou nomenat general en cap de l'Exèrcit d'[[Aragó]]. Després es dirigí a [[Barcelona]], on derrotà els generals [[Joaquín Blake|Blake]] i [[Leopoldo O'Donnell|O'Donnell]], conquerí [[Lleida]], [[Tortosa]] i [[Tarragona]]. Com a premi rebé, el [[8 de juliol]] de [[1811]], la dignitat de [[Mariscal de França]]. El [[25 de juliol]] del [[1811]] va retre la muntanya de [[Montserrat]], que hom havia fortificat i es permeté el pillatge del patrimoni i l'anorreament dels edificis del [[Monestir|Monestir de Montserrat]]. L'any [[1812]] entrà a [[València]] i rebé el títol de duc de l'[[Albufera]].
 
Quan [[Josep I Bonaparte|Josep I]] es retirà de [[Madrid]], Suchet abandonà València i es desplaçà a Tarragona, on restà a l'espera d'esdeveniments. Finalment, Suchet es retirà cap elal nord, unint-se a l'exèrcit de [[Nicolas Jean de Dieu Soult|Soult]], amb el que prengué part a la batalla de [[Tolosa]].
 
Trobant-se als [[Pirineus]], rebé la notícia de l'abdicació de l'emperador. Llavors, oferí els seus serveis a [[Lluís XVIII]], que el recompensà nomenant-lo par de França. Tanmateix, quan [[Napoleó]] retornà durant els Cent Dies, es posà novament a les seves ordres, obtenint el comandament de l'Exèrcit de [[Savoia]].
1.154.437

modificacions

Menú de navegació