Diferència entre revisions de la pàgina «Viquipèdia:Guia bàsica/Criteris»

Salta a la navegació Salta a la cerca
actualitzo explicació admissibilitat
(Corregida una errada tipogràfica.)
(actualitzo explicació admissibilitat)
==Normes editorials==
===Contingut===
La Viquipèdia és una [[enciclopèdia]], encara que es pot modificar i pot incloure cert tipus d'informació típica d'[[almanac]]. Per això, els articles haurien de constar d'informació enciclopèdica sobre temes '''''[[Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat|admissibles]]'''''. ElsNo criterishi hauria d'admissibilitat,haver quearticles determinensobre allòtotes queles éspersones dignedel d'ésser notatmón, sóntota enempresa debatque continuvengui aalguna lacosa, Viquipèdia.tots Pocsels carrers de nosaltrestotes creiemles ciutats o tota iniciativa lloable, sinó que hiel hauriacriteri bàsic d'haveradmissibilitat articlesés sobreque totesel lestema personeshagi delrebut món,una totacobertura empresasignificativa queper venguipart algunade cosa[[Viquipèdia:fonts ofiables|fonts totsfiables]]. elsSi carrersno podeu escriure un article a partir de totesla lesinformació ciutats.que Tanmateixhagi sortit en un o més llibres, hio el tema ha projectesrebut germansuna percobertura certimportant tipusals mitjans de contingutcomunicació, és com a mínim molt probable que no enciclopèdicsigui considerat admissible i acabi [[Viquipèdia:Esborrar pàgines|esborrat]].
 
Tanmateix, hi ha projectes germans per cert tipus de contingut no enciclopèdic. Un article que simplement defineixi una paraula o expressió, tal com es trobaria típicament en un diccionari, i que no es pugui ampliar com a entrada enciclopèdica, es pot afegir al [[wikt:Portada|Viccionari]], un dels projectes germans de la Viquipèdia. El text font original, com un llibre en domini públic, ja publicat, que voleu penjar per fer-lo accessible, s'hauria d'afegir a [[s:Pàgina principal|Viquitexts]].
 
El text font original, com un llibre en domini públic que voleu publicar per fer-lo accessible, s'hauria d'afegir l [[s:Pàgina principal|Viquitexts]]. Els diferents projectes germans de la Viquipèdia, gestionats per la [[Fundació Wikimedia]], són els següents:
 
{{Contingut Projectes germans}}
La Viquipèdia tampoc és el lloc per publicar «[[Viquipèdia:No feu treballs inèdits|investigació original]]» inèdita — és a dir, noves teories, treballs, etc., que no han passat una revisió paritària. Vegeu [[Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és|allò que la Viquipèdia no és]].
 
També tendim a dissuadir que els autors escriguin sobre ells mateixos, o les seves coses, ja que això és un [[Viquipèdia:Conflicte d'interessos|conflicte d'interessos]]. Si has aconseguit alguna cosa notable, algú altre t'acabarà escrivint un article.
 
===Punt de vista neutral===

Menú de navegació