Teògenes d'Atenes (ambaixador): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot corregeix l'ORDENA, en treu blancs i caràcters especials i posa majúscula on toca.
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Teògenes''' (''Theogenes'', {{polytonic|Θεογένης}}) fou un ambaixador atenenc.
'''Teògenes''' (''Theogenes'', {{polytonic|Θεογένης}}) fou un ambaixador atenenc.


Fou enviat a la cort de [[Darios II de Pèrsia]] el [[408 aC]] després d'obtenir un salva conducte del sàtrapa [[Farnabazos II]]; però quan travessava la satrapia d'aquest fou arrestat per orde de [[Cir el Jove]] i no va ser alliberat fins al cap de tres anys. Potser fou el mateix Teògenes que el [[404 aC]] fou nomenat un dels [[Trenta tirans]] d'[[Atenes]].
Fou enviat a la cort de [[Darios II de Pèrsia]] el [[408 aC]], després d'obtenir un salva conducte del sàtrapa [[Farnabazos II]]; però quan travessava la satrapia d'aquest fou arrestat per orde de [[Cir el Jove]] i no va ser alliberat fins al cap de tres anys. Potser fou el mateix Teògenes que el [[404 aC]] fou nomenat un dels [[Trenta tirans]] d'[[Atenes]].





Revisió del 14:01, 8 des 2013

Teògenes (Theogenes, Θεογένης) fou un ambaixador atenenc.

Fou enviat a la cort de Darios II de Pèrsia el 408 aC, després d'obtenir un salva conducte del sàtrapa Farnabazos II; però quan travessava la satrapia d'aquest fou arrestat per orde de Cir el Jove i no va ser alliberat fins al cap de tres anys. Potser fou el mateix Teògenes que el 404 aC fou nomenat un dels Trenta tirans d'Atenes.