Còndil: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «Un '''còndil''' és el cap, eminència o protuberància arrodonida en l'extermitat d'un os que encaixa en el buit d'un altre per a formar una articulació. ...».
 
Línia 1: Línia 1:
Un '''còndil''' és el cap, eminència o protuberància arrodonida en l'extermitat d'un os que encaixa en el buit d'un altre per a formar una [[articulació]]. La superfície articular del còndil és convexa en dues direccions i la de l'os que la rep és còncava en dues direccions.
Un '''còndil''' és el cap, eminència o protuberància arrodonida en l'extremitat d'un os que encaixa en el buit d'un altre per a formar una [[articulació]]. La superfície articular del còndil és convexa en dues direccions i la de l'os que la rep és còncava en dues direccions.


{{esborrany d'anatomia}}
{{esborrany d'anatomia}}
Línia 5: Línia 5:
[[Categoria:Ossos]]
[[Categoria:Ossos]]


[[en:Condyle]]
[[es:Cóndilo]]
[[es:Cóndilo]]

Revisió del 16:04, 28 jul 2007

Un còndil és el cap, eminència o protuberància arrodonida en l'extremitat d'un os que encaixa en el buit d'un altre per a formar una articulació. La superfície articular del còndil és convexa en dues direccions i la de l'os que la rep és còncava en dues direccions.