Diferència entre revisions de la pàgina «Josep Baguñà i Martra»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: forma de volum sinó coma fulletó encartat en -> forma de volum sinó com a fulletó encartat en
m (Corregit: forma de volum sinó coma fulletó encartat en -> forma de volum sinó com a fulletó encartat en)
Editor del setmanari catalanista [[¡Cu-cut!]] ([[1902]]-[[1912]]), devia seguir amb interès des del primer moment l'aparició del setmanari infantil [[En Patufet]] i la seva evolució al llarg del seu primer any de vida, i va tenir segurament la intuïció de les potencialitats del petit i modest setmanari. A finals de [[1904]], [[Aureli Capmany i Farrés|Capmany]] li en cedí els drets de publicació, i Baguñà hi abocà tota la seva experiència d'editor i home d'empresa, i aconseguí que el seu excel·lent equip de col·laboradors del ''Cu-cut!'' s'integrés al nou projecte.
 
Creador de la ''Biblioteca Patufet'', de la qual ja s'havien publicat vuit volums d'autors diversos, va ser ell qui encarregà a [[Josep Maria Folch i Torres|Folch i Torres]] la que havia de ser la primera i més popular novel·la d'aventures d'aquest autor, que l'editor decidí publicar, no ja en forma de volum sinó comacom a fulletó encartat en el setmanari. L'èxit de ''Les aventures extraordinàries d'en Massagran'' i de la nova ''formula fulletó'' va fer que a aquella primera novel·la en seguissin trenta-sis., totes de Folch i Torres (amb una sola excepció) fins arribar a la que restà inacabada el desembre de [[1938]], amb la prohibició de totes les publicacions en [[llengua catalana]].
 
Baguñà enllaminia els lectors d'En Patufet amb obsequis variats i originals concursos amb premi, i, a més del setmanari dit, en publicà diversos suplements, entre ells els ''Contes d'en Patufet'', que sortien cada setmana i van passar del miler. També com a ''suplements'', van sortir, més tard, ''Virolet'' i ''[[L'Esquitx]]''.
1.158.645

modificacions

Menú de navegació