Diferència entre revisions de la pàgina «Parafília»

Salta a la navegació Salta a la cerca
2 bytes afegits ,  fa 7 anys
m
Corregit: fins (+ numeral o indefinit) -> fins a
m (Corregit: és -> es)
m (Corregit: fins (+ numeral o indefinit) -> fins a)
; [[Exhibicionisme]]: Parafília per la qual s'obté l'excitació sexual a partir de la reacció que s'obté en mostrar els òrgans genitals de tal manera que generi sorpresa, rebuig o por a la víctima. L'exhibicionisme típic és una activitat masculina per la qual es descobreixen de forma sobtada els genitals en una zona pública on sobretot hi passin força dones. També existeix, però, l'exhibicionisme femení, que sol generar una reacció diferent, ja que és vist com un acte de menor agressivitat que el masculí. A causa del grau de tensió que genera l'activitat exhibicionista sovint no hi haurà una erecció o serà incompleta. Després, probablement recordant les reaccions de les seves víctimes i la seva sensació de poder, aconseguirà alleujar la seva tensió sexual.
 
; [[Fetitxisme sexual]]: El [[fetitxisme]] aplicat al [[sexe]] (fetitxisme sexual) comprèn totes aquelles pràctiques que giren al voltant d'un objecte o element de l'entorn (fetitxe) que esdevé el centre de referència del que se'n deriva l'excitació sexual. El fetitxe sexual pot ser per tant des d'una part concreta del cos no relacionada directament amb el sexe (orelles, peus, natges), passant per una sensació o qualitat de l'entorn (olor, lloc), fins a un objecte o element determinat (peça de roba, sabates, [[vibrador]], [[pírcing]], [[tatuatge]], orins -[[urolàgnia]]-, etc). Cal matisar que aquests objectes (fins i tot incloent [[calces]], calçotets, [[sostenidors]], guants, mitges, sabates, botes i fins i tot davantals i mocadors) solen ser més excitants si ja els han estat usats prèviament. I encara que aquests objectes puguin resultar excitants per a moltes persones, per al fetitxista l'objecte és realment més excitant que la persona que els pugui haver usat.
 
; [[Formicofília]]: Parafília específica, que es pot incloure com una mena de [[zoofília]] en què l'excitació s'obté amb el contacte de zones sexuals o erògenes amb [[formigues]] o [[Caragol de terra|cargols]].
1.154.319

modificacions

Menú de navegació