Vipsània Agripina: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot insereix {{ORDENA:Vipsania Agripina}}
m Corregit: adulteres -> adúlteres
Línia 1: Línia 1:
'''Vipsània Agripina''' (''Vipsania Agripina'') fou la filla de [[Marc Vipsani Agripa]] i de Pompònia (filla de [[Tit Pomponi Àtic]], l'amic de [[Ciceró]]).
'''Vipsània Agripina''' (''Vipsania Agripina'') fou la filla de [[Marc Vipsani Agripa]] i de Pompònia (filla de [[Tit Pomponi Àtic]], l'amic de [[Ciceró]]).


[[August]] la va donar en matrimoni al seu fillastre [[Tiberi]], que se la va estimar molt; va tenir un fill, [[Drus el Jove]], i estava prenyada altre cop, quan Tiberi se'n va haver de divorciar per orde de l'emperador, per casar-se amb [[Júlia (filla d'August)|Júlia]], la filla d'August). Llavors Vipsània es va casar amb [[Asini Gal]], que sempre fou odiat per Tiberi especialment quan va afirmar que ja abans de casar-se havia tingut relacions adulteres amb Vipsània i que Drus era en realitat el seu fill.
[[August]] la va donar en matrimoni al seu fillastre [[Tiberi]], que se la va estimar molt; va tenir un fill, [[Drus el Jove]], i estava prenyada altre cop, quan Tiberi se'n va haver de divorciar per orde de l'emperador, per casar-se amb [[Júlia (filla d'August)|Júlia]], la filla d'August). Llavors Vipsània es va casar amb [[Asini Gal]], que sempre fou odiat per Tiberi especialment quan va afirmar que ja abans de casar-se havia tingut relacions adúlteres amb Vipsània i que Drus era en realitat el seu fill.


Va morir de mort natural l'any [[20]].
Va morir de mort natural l'any [[20]].

Revisió del 03:47, 3 gen 2014

Vipsània Agripina (Vipsania Agripina) fou la filla de Marc Vipsani Agripa i de Pompònia (filla de Tit Pomponi Àtic, l'amic de Ciceró).

August la va donar en matrimoni al seu fillastre Tiberi, que se la va estimar molt; va tenir un fill, Drus el Jove, i estava prenyada altre cop, quan Tiberi se'n va haver de divorciar per orde de l'emperador, per casar-se amb Júlia, la filla d'August). Llavors Vipsània es va casar amb Asini Gal, que sempre fou odiat per Tiberi especialment quan va afirmar que ja abans de casar-se havia tingut relacions adúlteres amb Vipsània i que Drus era en realitat el seu fill.

Va morir de mort natural l'any 20.