Vés al contingut

Lot (personatge del Gènesi): diferència entre les revisions

m
Robot: Reemplaçament automàtic de text (- [[Mar + [[mar )
m (Bestiasonica ha mogut Lot a Lot (personatge del Gènesi): polisèmia)
m (Robot: Reemplaçament automàtic de text (- [[Mar + [[mar ))
Lot vivia a [[Ur dels caldeus]] fins que va anar a viure a una altra terra juntament amb els seus oncles [[Abram]] i [[Sara]] i el seu avi [[Tèrah]]. En primer lloc van anar a [[Egipte]] on, després d'alguns problemes amb nadius van haver de marxar.
 
Aleshores van fer cap a [[Canaan]] però durant el viatge, hi van haver escaramusses entre pastors de Lot i pastors d'[[Abram]], i es van veure obligats a distanciar-se. Llavors, Lot va anar cap al [[Marmar Mort]].
 
Es va establir a la ciutat de [[Sodoma i Gomorra|Sodoma]]. Vuit anys després, va esclatar una guerra entre [[Xinar]], [[Elassar]], [[Regne d'Elam|Elam]] i [[Goïm]] contra Sodoma, [[Sodoma i Gomorra|Gomorra]], [[Admà]], [[Seboiïm]] i [[Sóar]]. Després d'unes batalles a la Vall de Sidim (actualment [[Marmar Morta]]), van guanyar els primers i van saquejar totes les ciutats rivals. Aleshores, Lot va ser fet presoner. Quan se n'assabentà [[Abram]], va organitzar una expedició en què va salvar Lot i multitud de presoners.
 
Segons la llegenda, el comportament dels habitants de les ciutats de Sodoma i Gomorra era pecaminós; llibertinatge, violacions, assassinats, luxúria, etc. [[Jahvè]] va decidir enviar uns [[àngel]]s a observar les ciutats però els habitants van assaltar la casa de Lot, on s'estaven. Davant la multitud de gent que s'acostava a casa seva, Lot va oferir-los les seves dues filles per a què les violessin però el poble va refusar. Aquest exemplifica el concepte de Lot com "pur d'esperit" que serà salvat de les ires divines.
851.856

modificacions