Ibalpiel II: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Ibalpiel II''' o Ibal-Pi-El II fou rei d'Eshunna conegut com "el príncep" o el "eshunnaqueu". Era fill si successor de Dadusha. En guerra contra [[Ekall...».
 
m Corregit: el ídol -> l'ídol
Línia 1: Línia 1:
'''Ibalpiel II''' o Ibal-Pi-El II fou rei d'[[Eshunna]] conegut com "el príncep" o el "eshunnaqueu". Era fill si successor de Dadusha.
'''Ibalpiel II''' o Ibal-Pi-El II fou rei d'[[Eshunna]] conegut com "el príncep" o el "eshunnaqueu". Era fill si successor de Dadusha.


En guerra contra [[Ekallatum]], Shamshiadad li va arrabassar [[Rapiqum]]. [[Zimrilim]] de [[Mari (Mesopotàmia)|Mari]] hi va voler fer un tractat de pau però va tenir un comportament insultant per les tropes mariotes. Consultat el ídol del deu [[Dagan]] va advertir que la seva oferta de pau no era genuïna i que buscava la confiança de la deessa Diritum; la pau no es va fer i Ibalpiel es va aliar als elamites. Les forces d'Ibalpiel foren derrotades i rebutjades a les portes d'Andarig. Hauria mantingut el tron fins a la conquesta per [[Babilònia]] vers el 1762 aC.
En guerra contra [[Ekallatum]], Shamshiadad li va arrabassar [[Rapiqum]]. [[Zimrilim]] de [[Mari (Mesopotàmia)|Mari]] hi va voler fer un tractat de pau però va tenir un comportament insultant per les tropes mariotes. Consultat l'ídol del deu [[Dagan]] va advertir que la seva oferta de pau no era genuïna i que buscava la confiança de la deessa Diritum; la pau no es va fer i Ibalpiel es va aliar als elamites. Les forces d'Ibalpiel foren derrotades i rebutjades a les portes d'Andarig. Hauria mantingut el tron fins a la conquesta per [[Babilònia]] vers el 1762 aC.


==Referència==
==Referència==

Revisió del 13:42, 15 gen 2014

Ibalpiel II o Ibal-Pi-El II fou rei d'Eshunna conegut com "el príncep" o el "eshunnaqueu". Era fill si successor de Dadusha.

En guerra contra Ekallatum, Shamshiadad li va arrabassar Rapiqum. Zimrilim de Mari hi va voler fer un tractat de pau però va tenir un comportament insultant per les tropes mariotes. Consultat l'ídol del deu Dagan va advertir que la seva oferta de pau no era genuïna i que buscava la confiança de la deessa Diritum; la pau no es va fer i Ibalpiel es va aliar als elamites. Les forces d'Ibalpiel foren derrotades i rebutjades a les portes d'Andarig. Hauria mantingut el tron fins a la conquesta per Babilònia vers el 1762 aC.

Referència