Diferència entre revisions de la pàgina «Triatló»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: mes -> més al triatló a les no
m (Enllaç a Cursa de fons)
m (Corregit: mes -> més al triatló a les no)
El triatló és un esport individual: cada [[atleta]] competeix contra el rellotge per a obtenir la millor marca. Com a tals, els atletes no estan autoritzats a rebre assistència de qualsevol altra persona dins o fora de la carrera, amb l'excepció de l'ajuda dels voluntaris designats per l'organització de l'esdeveniment, qui distribueixen aliments i aigua en el curs de la carrera. Això afecta també les tàctiques d'equip, tals com el "drafting", una tàctica de l'etapa del ciclisme, en la qual diversos ciclistes van en grup, en una propera distància (formant una filera generalment) per reduir la resistència de l'aire; tàctiques com aquestes no estan permeses.
 
Això ha començat a canviar amb la introducció de triatló en els Jocs Olímpics. Moltes curses de distància olímpica, inclosos les dels Jocs Olímpics i esdeveniments de la Copa Mundial de l'ITU, permeten ara el "drafting" durant l'etapa de ciclisme. Aquest canvi ha suscitat un ampli debat entre la comunitat del triatló, amb la sensació que els seus partidaris, es basen en la qual el seu ús apropa mesmés al triatló a les normes internacionals del ciclisme, i la sensació dels opositors, qui sostenen que aquest element elimina els èxits assolits per un triatleta amb un bon nivell nedant, ja que els seus opositors amb un nivell inferior de natació tindrien la possibilitat d'assolir-lo durant el cicle del ciclisme. El "drafting" és permès oficialment per als esdeveniments professionals a nivell de l'ITU i els Jocs Olímpics. Tanmateix, la majoria dels esdeveniments d'aficionats no permeten l'ús de "drafting" per part dels seus participants
 
La presa de temps en el triatló aquesta segmentat: 1) des de l'inici de la natació fins al començament de la primera transició (temps de natació), 2) des del començament de la primera transició a la final de la primera transició (T1 ), 3) des de l'inici del ciclisme fins a en final de la seva etapa (Temps del ciclisme), 4) des del començament de la segona transició a la final de la segona transició (T2); 5) i, finalment, des del començament del trot, a la final de la cursa (Temps del trot), moment en què es completa el triatló. Els resultats es publiquen en general als llocs web oficials i es mostren per a cada triatleta el seu temps detallat; temps de cicle (amb transicions inclòs); temps d'execució, i el temps total. Algunes publicacions inclouen l'especificació del temps de les transicions en forma separada.
1.134.245

modificacions

Menú de navegació