Termoplàstic: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Revertides les edicions de 80.39.240.213 (discussió) a l'última versió de Joutbis
m Corregit: al -> en augmentar la temper
Línia 1: Línia 1:
Els '''termoplàstics''' a temperatura ambient són [[plàstic]]s rígids, que en augmentar la [[temperatura]], es tornen tous i [[mal·leable]]s. Aquests plàstics mantenen les seves propietats malgrat hagin estat escalfats i moldejats diverses vegades, a diferència dels plàstics termostables que al augmentar la temperatura es cremen, resultant impossibles tornar a moldejar.
Els '''termoplàstics''' a temperatura ambient són [[plàstic]]s rígids, que en augmentar la [[temperatura]], es tornen tous i [[mal·leable]]s. Aquests plàstics mantenen les seves propietats malgrat hagin estat escalfats i moldejats diverses vegades, a diferència dels plàstics termostables que en augmentar la temperatura es cremen, resultant impossibles tornar a moldejar.
Són formats per llargues cadenes de [[carboni]]s que presenten [[forces de Van der Waals]] entre elles. En augmentar la temperatura, aquestes forces es debiliten, és per això que es tornen plàstics mal·leables.
Són formats per llargues cadenes de [[carboni]]s que presenten [[forces de Van der Waals]] entre elles. En augmentar la temperatura, aquestes forces es debiliten, és per això que es tornen plàstics mal·leables.

Revisió del 00:40, 18 gen 2014

Els termoplàstics a temperatura ambient són plàstics rígids, que en augmentar la temperatura, es tornen tous i mal·leables. Aquests plàstics mantenen les seves propietats malgrat hagin estat escalfats i moldejats diverses vegades, a diferència dels plàstics termostables que en augmentar la temperatura es cremen, resultant impossibles tornar a moldejar.

Són formats per llargues cadenes de carbonis que presenten forces de Van der Waals entre elles. En augmentar la temperatura, aquestes forces es debiliten, és per això que es tornen plàstics mal·leables.

Els més coneguts són: el polietilè (PE), el poliestirè (PS), el metacrilats (PMMA), el clorur de polivinil (PVC), el tefló o politetrafluoretilè (PTFE), polipropilè (PP), policarbonats (PC) i el politereftalat d'etilè (PET).