Transformisme: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Reemplaçament automàtic de text (-així com també +així com)
m Corregit: gracies -> gràcies a [[Leopoldo Fregol
Línia 7: Línia 7:




El transformisme es va popularitzar sobretot gracies a [[Leopoldo Fregoli]] i un exemple modern en serien les diferents versions de la pel·lícula original [[alemanya]] de l'any [[1933]] [[Víctor o Victòria]].
El transformisme es va popularitzar sobretot gràcies a [[Leopoldo Fregoli]] i un exemple modern en serien les diferents versions de la pel·lícula original [[alemanya]] de l'any [[1933]] [[Víctor o Victòria]].


==Enllaços externs==
==Enllaços externs==

Revisió del 01:51, 18 gen 2014

Monet Dupree imitant Tina Turner.

El transformisme és un substantiu emprat per referir-se a persones de sexe masculí que adopten els modismes culturals (maquillatge, vestimenta, gestos, forma de parlar, etc.) que convencionalment és assignat al sexe contrari. Això pot estar relacionat o no amb la identitat sexual.


Moltes cultures inclouen aquesta pràctica com una expressió artística, com és el cas dels onnagates del teatre kabuki japonès, dels actors masculins que representaven papers femenins a l'òpera tradicional xinesa, així com d'alguns actors de l'antic teatre d'algunos països europeus.


El transformisme es va popularitzar sobretot gràcies a Leopoldo Fregoli i un exemple modern en serien les diferents versions de la pel·lícula original alemanya de l'any 1933 Víctor o Victòria.

Enllaços externs