Saltasaure: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 21 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q131111
m Corregit: útils -> útils, ja que és
Línia 22: Línia 22:
Fou anomenat ''Saltasaurus'' ja que el seu [[esquelet]] [[fòssil]] fou trobat a [[Província de Salta|Salta]], província d'[[Argentina]].
Fou anomenat ''Saltasaurus'' ja que el seu [[esquelet]] [[fòssil]] fou trobat a [[Província de Salta|Salta]], província d'[[Argentina]].


Les seves defenses no eren tan útils ja que és possible que no tingués [[depredador]]s, però tot i així el seu coll i llarga cua resultarien eficients per a combats, com en el cas de tots els membres de la mateixa família.
Les seves defenses no eren tan útils, ja que és possible que no tingués [[depredador]]s, però tot i així el seu coll i llarga cua resultarien eficients per a combats, com en el cas de tots els membres de la mateixa família.


{{Commonscat|Saltasaurus}}
{{Commonscat|Saltasaurus}}

Revisió del 07:27, 19 gen 2014

Infotaula d'ésser viuSaltasaure
Saltasaurus Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseReptilia
OrdreSaurischia
GènereSaltasaurus Modifica el valor a Wikidata
Mida

El saltasaure (Saltasaurus, "rèptil de Salta") és un gènere de dinosaure sauròpode que visqué a finals del període Cretaci, fa entre 73 i 65 milions d'anys. Pertany a la família dels titanosaures, tot i la mida relativament petita pel seu grup, ja que arribava a mesurar 12 metres de llarg i a pesar 25 tones.

Fou anomenat Saltasaurus ja que el seu esquelet fòssil fou trobat a Salta, província d'Argentina.

Les seves defenses no eren tan útils, ja que és possible que no tingués depredadors, però tot i així el seu coll i llarga cua resultarien eficients per a combats, com en el cas de tots els membres de la mateixa família.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Saltasaure