Diferència entre revisions de la pàgina «Batalla de Hattin»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: es es va -> es va
m (Corregit: fins l'/la/les -> fins a)
m (Corregit: es es va -> es va)
Saladí va deixar el [[Setge de Tiberíades]] un cop l'exèrcit franc va sortir de Turan, i va enviar les dues ales del seu exèrcit a encerclar l'exèrcit franc i va ocupar les fonts de Turan, privant així els francs de tota possibilitat de retirada, en una maniobra que li donaria la victòria.
 
Al matí de l'endemà, [[4 de juliol]], l'exèrcit es es va desplegar en tres columnes desplegades entre dos turons volcànics, coneguts com les ''banyes de Hattin''. [[Gerard de Ridefort]] i Reinald de Chatillon van aconsellar Guiu que formés línies de batalla i atacar, com ja havia fet [[Amalric II de Lusignan]]. Ramon va encapçalar la primera divisió amb [[Ramon d'Antioquia]], mentre Balian i [[Joscel·lí III d'Edessa]] conformaven la rereguarda. Mentre es disposava la tropa, cinc cavallers de Ramon van desertar en favor de Saladí, i la situació en el camp dels croats ja no tenia sortida. Els musulmans seguien acosant i les columnes es van separar. Guiu de Lusignan va prendre una posició estratègica, al peu dels turons però les tropes de Saladí van calar foc a les herbes seques asfixiant i cegant als francs, i a través del fum la [[cavalleria]] musulmana va llençar prop de 400 descàrregues de fletxes.
 
Assedegats i desmoralitzats, els croats van intantar obrir-se camí a les fonts de [[Hattin]], però foren interceptats per l'exèrcit de Saladí que els va bloquejar la ruta. Ramon va llançar dues càrregues però en la segona, [[Taqí-d-Din Úmar]] va obrir les files i es va veure separat del cos principal de l'exèrcit,<ref>{{en}} Sihab al-Din ibn Fadl Allah al-'Umari [http://www.deremilitari.org/resources/sources/hattin2.htm Masalik al-absar fi mamalik]: La visió de la batalla a ulls musulmans</ref> veient-se forçat a retirar-se.
1.150.164

modificacions

Menú de navegació